Sunday, January 22, 2012

Suka Paksa tau!

bila lepas check up je sejak akhir-akhir minggu pregnancy tak lain tak bukan ler
saya nak mengomel rasa tak puas hati saya aje la kan.
yela, mase ngandung haziq dulu check up antenatal & bersalin semua kat klinik & sepital kerajaan.
memang ler banyak membazir masa je tunggu queue yg ramai.
pastu ade injection sane sini, dengan vitamin sebeban nak kena makan,
tapi bila tang bersalin sedaya boleh dorang akan try untuk bersalin normal.

sekarang ni saya check antenatal kat KPJ,
memang happy je la pegi appointment setiap sabtu, pastu suka hati kita nak datang pukul berapa.
dalam pada nak sampai kan turn kita, boleh pergi makan dulu.
vitamin nye pun tak berapa beban nak makan.

tapi saya ni ha,doktor memanjang cakap baby saya dah besar.
dah berat.. semalam check ulrasound tu.. calculation gitu gini
baby saya sudah 3.5kg. memang tepat ke calculation ultrasound dgn realitinya eh?
macam tak munasabah aje fikir-fikir..
doktor suruh saya induce lagi. kali ni hari khamis kene pergi utk induce.
suka benau nak paksa-paksa..
tengok lah macamne.. kalu sebelum khamis saya masih belum bersalin,
memang saya tak kan serah diri untuk di induce khamis tu..
saya tetap nak tunggu keluar dulu tanda bersalin tu.
baru saya pergi ke spital.
spital swasta ni macam biasa la kan.. habit dorang nak membelah perut aje kejenye.
kalu bedah kan dorang boleh dapat duit lebih..

2 comments:

MaMa CyDa said...

nama pon private kan ... bdk opis akak nih ha ... baru teran 2-3 kali tak smpi 10 minit, dokter dah pakai vakum dah. kot kat spital gomen, dia bg peluang stgh jam or kalo ibu dah bebetul takde tenaga. Alhamdulillah, sepanjang 2x akak bersalin kat gomen, takat nih mmg takde masalah pun. haraplah smpi bebila camtuh ^_^ tp kot nak sebis tip top mmg kena ke private lah kann huhuhuhuh

errr kak dot bersalin anak ke-2 servis mmg sgt tiptop sbb time tuh cik abg dah bergelar peg. krjn. cik abg kata kena jaga status dorg, kot tak cik abg komplen dorg jugak yg teruk huhuhuh pilih bulu gakkkkk .... kannnnn

beloved said...

sebelum ni zulie normal kan..? Rasanya kalau tak ada apa-apa masalah,biarkan proses tu berlaku secara normal..ramai org yg bersaiz kecil lahirkan baby yg besar sekarang..boleh jer.. Anyway,semoga selamat semuanya.

Sensasi nya..,

Us together..