Friday, January 20, 2012

Mee Bandung Udang Galah - Resepi Muar

yey! mee bandung muar yang di idam-idamkan dapat juga saya makan
lewat hari minggu lepas.
gigih kami ke seksyen 7 Shah Alam, semata-mata nak makan mee bandung Muo punye pasal.
sebut Muar harus ler MUO...baru ler orang Johor. muahahaha..
ai kan ade kene mengene sikit dgn johor-johor ni..
bagus baby dalam perut ni, teringin nak makan makanan tempatan aje.
senang nak mencari

gambar mee bandung adalah TIADA.
tak sempat dibiarkan lama mee tu sampai depan mata terus ngap-ngap non stop terus licin berkilat mangkuk.
kalau ikut selera saya dan en. abah, komen yang kami bagi utk mee bandung ni sedap!
lepas dah mengidam saya.. takyah la susah² ke Muar nak mencarik.
dah okey dah mee bandung ni.. dah lebih kurang dah rasa mee bandung shah alam ni dgn yang MUO punye.

sape yg berminat nak pergi gak,
kedai mee bandung ni beralamat di Kompleks Anjung 7. Jalan Zirkon B 7/B Section 7. Shah Alam.
lokasi kedai ni senang aje nak cari, betul-betul belakang Unisel..
kalau datang waktu malam macam tak berapa perasan UNISEL tu.
Tapi siapa yang pernah pegi makan Mee Ketam kat seksyen 7 tu perasan la kot kedai mee bandung ni.
dorang jiran sebelah aje.


Eh! saya belum beranak lagi la di minggu ke 38 ni..
ermmm.. bila la masa dan tikanye eh..
rasa sakit² tu dah rajin dah terasa-rasa. tunggu masa aje ni lagi.
ke baby nak lahir masa raya China ni nanti?? hihihihi... wahhh! kalau betul lahir mase Gong Xi Fa Chai ni,
ikut org cina, Gold Dragon baby la baby saya nanti.. *ikut kata jiran china saya*

8 comments:

Ena said...

LORR... BARU NAK NENGOK CEMANER GHUPER MEE BANDUNG TU TADI.. HEHEHHE..

Ietams said...

hehehe.. tak dan nak amik gambo na..
bila dah licin mangkuk baru teringat lupe nak amik gambo mee bandung udang galahnye

imie shukor © said...

ye saya sesekali makan kat situ..hubby yg suka makan mee bandung

Fara said...

loh...ku sangka sudah keluar babynya. kok belum ya...erm, nk mkn mee bandung dulu baru nk keluar kot.

sweethOneY said...

Best ek kak kedai tu? Masa mkn mi ketam hari tu dh perasan. Hehe mau tak perasan punya besar kan. Tengok ada mi bandung tulang terus nakkkkkkk !!

Ietams said...

imie shukor,
wah.. maknenye rasa mee bandung tu mmg menepati citarasa ramai juga la kan..

fara,
belum lahir lagi.. tak tau le bila nak kuarnye ni ha

izza,
try pegi iza.. bagi kami memang dah kene dah sedapnye tu..

YaNa Yassin said...

Kat wangsa Walk pun ada mee bandungmuar sedaaaap giler. Nama cafe tue KUNYAH, sebelah ngan TGV.

Mee Bandung Bp @ Shah Alam said...

Salam

Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

Senarai Rakan niaga kami:-

Restoran Anjung Warisan
Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
Waktu niaga: 3.30petang hingga 12malam


Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


Kopitiam Sukand's
62 Jalan Bandar, Port Dickson


Restoran Syahirah
No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


Restoran Mama World
973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


Warong Hijrah
10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh

Sensasi nya..,

Us together..