Tuesday, January 3, 2012

kisah 01.01.12

syukur alhamdulillah saya dapat duduk kampung
dan dapat jaga makan pakai mak saya yg tak sihat dari khamis hingga Ahad.
walaupun ahad pagi tadi ade perkara yang cukup mendebarkan..
huhuhu, kemungkinan akibat dari terlalu penat & kurang rehat.
ter leaking 3-4 drop waterbeg, harap2 tak apa-apa la hendaknya, Amin..
tengok movement baby pun ok, saya pun ok.. so saya tak rasa ape2 cuak yang tersangat.

kisah tahun baru saya hari ni macam tragis juga..
mak dan abah saya dua-dua di tahan wad hospital Jempol.
mak warded disebabkan dari allergic infection cellulite,
mak saya memang tak boleh makan sebarangan ubat tahan sakit.
silap sikit, boleh naik bengkak badan dek allergic.
abah pulak warded sebab sesak nafas, mesti sebab abah terlalu risaukan mak yg tak sihat ni..
orang penyakit jantung ni kan tak boleh risau-risau sangat..

walaupun berat hati saya nak balik kl, saya dayakan juga la balik ari ni..
kurang2 kalu ade problem atau keluar tanda nak bersalin, spital dah dekat.
saya mane de buat buku pink ibu mengandung kerajaan tu. Satu rekod ante natal pun takde kat saya.
yang ade cume kad appointment KPJ aje..
kalu ape-ape hal jadi, nak serah diri kat spital kerajaan,
mampus ai kene bambu kang..

jam 3pg baru sampai rumah ni ha.. sampai rumah je ni, saya terus packing siap-siap barang baby.
dah jadi spot mcm ni baru le saya ni kelam kabut semua benda.. hihihi..

so sekarang en abah dah boleh tarik nafas lega, saya dah siap packing barang.
abang, dah boleh pi spital beranak dah ni!.. *macam tak sabar nak beranak aje ehh

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..