Sunday, January 8, 2012

ingatkan dah bersalin

sebabnya tetiba dari jam 3.30ptg hari jumaat smalam dah ade contraction kuat.
selang 2 jam.. balik rumah, sambung lagi kejap-kejap contraction..
dari malam hingga ke subuh.. kejap-kejap datang.. berpeluh jangan kate la..
habis lencun badan, dah rasa tanak berbaju segala dah.
sedang elok hari sabtu memang date appointment saya dengan Dr Maziah.

biasanya kami gerak dari rumah pukul 11 baru hegeh-hegeh..
tapi hari ni awal dari biasa. pukul 10 dah keluar rumah.
Cuak punye pasal... en abah lagi berganda cuaknya,,
tengok rambutnye pon dah serabai dari semalam macam Ace Ventura masuk reban jadinya dah.

sampai turn saya, saya cerita itu ini kisah contraction yg jadi dari semalam..
apalagi dr Maziah terus le further check.. adegan menge 'check' bukaan seluk menyeluk la kan..
alhamdulillah, baby belum engage utk keluar awal lagi...
kusss semangat.. lega rase!.. falsie alarm aje... hehehe..
balik dari KPJ, terus ke Midvalley.
projek jahit sarung tilam bantal baby dah siap,
sekarang projek buat label baju haziq pula..
kene pulun buat cepat-cepat nii..

1 comment:

wantie said...

fuhh.. time contaction tu la yang mengerikan.

saya dulu asyik contraction je. sampai terjadi contraction pra matang apa ntah masa minggu 32-33 tu.

ingat bersalin awal. last last 40 minggu juga Aleesya tu.ngeee

Sensasi nya..,

Us together..