Friday, December 2, 2011

Tak Prepare ape-ape

esok saya ade misi penting..
kalau boleh nak pegi 2 tempat.
satu tu kat PJ, satu lagi dekat je dgn rumah, kat puchong..
kat PJ tu ade Pureen Warehouse Sales & kat Puchong pula ade BabyKiko.
dah remind betul² en. abah suruh dia aware pasal 2 tempat sale ni..
tiap malam saya mengiyau kat beliau.
tak boleh tidak saya nak pergi esok juga.
patutnya usia kandungan dah 7 bulan lebih ni, dah ade preparation sikit-sikit kan..
at least dah siap satu bag kelengkapan nak ke hospital.
Tapi saya?? non Hado satu pun.. muahahahaha..

yang benarnya kan, saya & en. abah macam ala-ala ketar nak sambut baby baru ni.
perasaannya sama macam nak sambut 1st baby... gile mengade kan!
bukan nya pengantin baru nak feeling-feeling gitu.

dalam minggu ni je kan selang 2 malam saya ade rasa light² contraction.
huh! seriau-seriau kami laki bini.
nak guna baju-baju haziq dedulu pun satu bende tak buka/basuh pun lagi.
minggu depan dah 8 bulan.. another 1 month to go...
gedebak gedebuk jantung berdebar.. cepat pulak masa berlalu.

yang betul² complete setnya yang saya dah prepare sekarang ni, cume set breastpump aje.
itupun en. abah tak keluarkan lagi pump nye dari stor.
tah bilenye nak keluarkannya pun entah..

apa yang penting.. esok memang jadual kami padat.
dah set dah nak sambar kain napkin saiz XL,
pastu nak borong banyak² wet tissue,
borong maternity pad juga..
nak borong gak baby blanket with hood..

harap-harap la barang² yang dihajati banyak stoknya esok.. Amin.

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..