Saturday, December 31, 2011

Osbon juara Maharaja Lawak Mega

tak sangka kan Osbon menang.. Tahniah pada Mr Os & Abun..
sudah saya jangka dah mereka yang pasti juara..
huhuhu rezeki mereka, hadiah utk juara boleh tahan lumayan.

saya tengok final MLM ni kat kampung saya.
dari hari Khamis saya 3 beranak dah ade kat kampung.
mak saya masuk hospital.. sakit lutut hingga menyebabkan demam..
mak saya warded dari Selasa.
hari rabu saya stayback kat opis sampai jam 7 mlm, settled kan semua kerja.
nak amik Emergency 2 hari leave kan, kena la pandai2 urus mana yg patut lebih dulu.

sedih & risau saya kenangkan mak saya  yg tak pernah-pernah selama ni masuk sepital,
tetiba kena warded lama macam ni.
last sekali mak saya duduk hospital mase bersalinkan adik bongsu saya, 23 tahun yg lepas.
angah saya yang dok kuala ganu tu pun balik juga.

rupanye selama 3 hari 3 mlm mak saya kat sepital, mak saya takde selera makan.
khamis malam tu saya masakkan bubur.. alhamdulillah terbuka selera mak saya.
seronok juga rasa hati saya bile malam tu staffnurse check BP, demam, jantung mak semuanya okey.
mak saya risaukan saya gak yang dok nunggu hari ni ke hulu kehilir,
pagi petang tgh malam hanto bubur & teman mak saya makan.

walaupun mak saya tak sepenuhnya sembuh dari demam, mak saya minta juga balik hari ni dari doktor.
mak saya dah serba menggelisah duduk lama kat sepital.
esok petang saya dah nak balik. nak uruskan hal persediaan beranak & sekolah haziq pula...
satu bende pun tak prepare ni. kot tetiba saya dah keluar tande bersalin ni, mau tak tentu arah semua bende.
nak harap en. abah urus semuanya? tah hape-hape je yang dia kemaskan karang..
elok-elok tak tension, tetibe kang tak pasal je saya ni dpt detect BP tinggi..
gara-gara dok menjawap tak sudah-sudah soklan en. abah,
"kat mane?? nak amik yang mane? letak mana? ambik ape? yang mana satu?"

mak saya tu pun tak boleh banyak gerak dah.. tulang lutut mak saya doktor kata dah ade luka sikit.
adik bungsu saya dah balik,minta tolong dia lak jagakan mak saya. Moga-moga mak saya sihat walafiat seperti biasa hendaknya, Amin..

tetiba mcm terpikir di benak fikiran..
kenape eh orang yang dok sentiasa sibuk berkicau sakit itu ini
tak pernah pula terkena serangan sakit mengejut secara maksimum
berbanding dgn orang yg tau mungkin ade simptom2 penyakit tapi lansung tak suka nak mewar2kan
ke sana ke mari penyakitnye secara berleluasa.
yela.. org pun pernah berkata, biasenye penyakit byk diturunkan pada org yg baik2 berbanding dgn orang yg 'terlalu baik'.. hihihi..

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..