Saturday, December 3, 2011

1 million money drop

tengok cerita ni tadi,
sadisnye tengok bile pasangan pertama boleh kecundang pada soklan yang pertama..
soklan pertama yg di tanye, "dondang sayang popular di kalangan kaum mana?"
boleh peserta tu letak duitnya kat jawapan Minangkabau & jawa..
halloo!! mane ade minangkabau dgn jawa berdondang sayang.. muahahaha..
dah tentu le popular di kalangan masyarakat Baba Nyonya kan,
pernah ke tak pernah pi jenjalan ke melaka, kawan??

bila pasangan pertama tu dah kecundang,
tibalah masanye untuk pasangan kedua itu masuk mencuba nasib.
soklan pertama bagi pasangan kedua, "masakan masak lemak cili padi terkenal di negeri mana?".
dia letak ke 3 tempat jawapan, johor, Negeri sembilan & sabah..
muahahahaha.. kompem budak 2 orang ni tak layan masakan kampung.
lansung tak konfiden pada satu jawapan.
tapi mujur gak le dorang letak duit lebih kat negeri sembilan.. kire selamat le mereka
dan boleh terus maju ke pusingan seterusnya..
last-last tengok tadi dorang ade RM80 ribu lagi, bersambung lagi di episod akan datang.

eh ha, petang tadi berjaya juga kami ke Pureen Warehouse Sale yg kat PJ tu..
sampai sana pukul 5.15ptg, tutup pukul 6 ptg sharp.
memang express aje kami membeli di sana.
sebab dah memang set nak beli ape kan. Jadi sampai sana terus cari je barang yang nak di beli.
dan hasilnya penuh 2 beg guni ikea tu.
betul-betul beli buat stok.
memang goyah bahu & tangan en.abah mengangkut..



hasil borongan saya..,
pureen baby wipes yg botol 2x200pcs @RM16 x 4
maternity pad @RM9 x 5pcs 
pureen dry5 diapers S66 @RM24 x 2
liquid cleanser RM16 x 1 (ade misscommunication dgn en. abah, sampai terlupa nak beli refill pack byk2)
pastu beli mangkuk makan baby, rege nya sekitar RM4, RM6 & RM7. 
set pinggan terpaksa beli dua, haziq sibuk nak sama-sama dengan adiknya esok-esok.
baju baby cume dapat beli 2 pasang je.. rege sepasang baju tu cume RM10 sahaje.
banyak baju yang tinggal kaler peach & pink.. saya nak cari kaler putih.. tapi banyak dah habis.
tak berminat le pulak kan nak beli baju kaler-kaler pink ni..

  
selimut baby yang ade hood tu dah habis..napkin saiz XL pun dah habis.
siap tanye ada lagi tak stok dgn budak stor . Memang totally habis. 
kali ni memang takde rezki la nak beli 2 barang ni.

kami sette semua dan keluar dari Pureen tu pukul 5.50ptg..
singgah depan tu, layan aiskrim kejap.. tepat jam 6 petang, memang gate pureen terus ditutup.
bukaan gate tu ngam-ngam sorang badan orang.
lega kami, sempat juga membeli barang-barang yang dihajat di jualan gudang ni. Syukur!
masa lepak2 makan aiskrim tu, dengar makcik jual air tu cerita,
dari pukul 8pagi lagi dah penuh orang beratur.
macamne nye banyak barang dah habis kan.. pureen tu buka pukul 10 pagi..
orang ramai yang menunggu dari pukul 8.. memang kagum la pada mereka semua gigih di pagi hari..







4 comments:

Fara said...

aduhai kalau fara mmg malas nk ke pureen ni. maknosia ya allah ramai sgt. kdg2 tu nk memilih pn xder mood dgn keadaan gitu

Ietams said...

fara,
pegi petang² nak dekat tutup kurang sikit la orangnya.. boleh la bernafas..
agaknya kalau pegi pagi/tengahri, memang pengsan kot lemas dgn banjir manusia..

Suliana said...

wah bestnya soping.. saya mmg tak pergi la sale2 mcm ni.. bukan tak nak pegi, tapi hasben sy mmg tak suka layan tmpt2 cam ni yang bersesak2.. huhu.. sian sy :-)

Ietams said...

Su,
kami pun jenis tak suka pergi tempat sesak, tapi bile kenangkan harga yang di jual berbaloi sangat, kami siat set awal2 nak beli ape, jadinya sampai sane terus je amik mane yang dah listed, tak le lame kat tempat bersesak tu

Sensasi nya..,

Us together..