Monday, November 28, 2011

bakal player kebangsaan dan Vandalism

sape tengok bola malam tadi?? Malaysia lawan Bahrain...
hampa tak rasa??? kami laki bini series hampa dengan team Malaysia..
kucar kacir sungguh.. yang paling tak best 2nd half time tu..
10 org bahrain boleh bantai kaw-kaw 11 player Malaysia.. siap boleh menang lagi..
hahahahaha.. ade rasa kelakar, ada gak rasa kesian dgn Ong Kim Swee, pun ade rasa malu..
betul la kata Kim Swee tu.. harga yang perlu di bayar kerana kekurangan player2 harapan beraksi.

ok, takyah lebih2 touching, meh layan gambar anak dan suami saya beraksi
di taman empangan, putrajaya semalam..



kemain jauh lagi haziq nak corner kick ke abahnya.. hahahaha..
ade tokoh nak jadi skuad kebangsaan ni...
takpe ziq.. kalau haziq jadi atlet.. nak pegi stadium dekat je dengan rumah..
jogging dari rumah pun buleh sampai stadium.



sekian lamanye kami ke sini bermain-main kan, tak pernah lagi tengok orang-orang yang
datang ke playground pas tu bersungguh-sungguh menggunakan alat permainan kanak-kanak ni.
bila tengok satu keluarga c*n* ni.. ewah! anak beranak ko berjongkang jongket.

tapi sungguh la.. selalunya kalau kami ke taman permainan..
bangsa dorang ni la yang tak hiraukan lansung istilah vandalism.
sesuka hatinya bermain alat-alat yang ada untuk kanak-kanak.
tak terfikir ke diorang,
yang alat permainan tu berkemampuan untuk tampung sampai berapa je berat badan.
kalau dah badan bapak nye dah 60kg dok hayun jongkang jongket tu, tak ke patah bende tu??!

even orang iran ke arab ke takdenye dorang nak naik bende alah tu semua tau.
tak ke berlakunya vandalism macam tu??
tolong la wahai ibu bapa mahupun orang dewasa..
alat permainan yang ada di taman permainan purposely untuk kanak-kanak.
jangan le sesuka hati korang nak suka-suka main.. habis jahanam bende-bende tu semua.

**saya kepeningan ni.. orang sebelah ni tengah masak.. dia masak kat luar.. tak tau le kenape memang kalu dia memasak, mesti kurang enak bau nya. bukan saya aje yang berpendapat sebegitu tau.. kadang-kadang terkuat haziq komen.. "ibu, sapa masak bau busuk ni???" ha!! budak tak menipu kan...

2 comments:

!! YaNa YassiN !! said...

tgk bola kat stadium, memula dh seronok nak menang tapi last2 kecewa.

Ietams said...

yana,
cayalah pegi tengok kat stadium.
kami 3 beranak tengok bola kat rumah aje le.. anak jenis melasak, payah sikit nak bersesak.

Sensasi nya..,

Us together..