Tuesday, November 29, 2011

AVENT White Star Valve

ngeh..ngeh..ngeh..
saya happy sangat.

#pempuan yang makin hari makin di pam-pam...



#anak dan bapa yang makin melekat berbelangkas.


#sparepart Avent Isis Out and About
yang paling besar Massanger, kedua besar diaphragm dan 3 biji yang comey tu star valve.
saya sayang anda semua!


sekali lagi perasaan lega bila barang yang nak kena ada sebelum bersalin akhirnya dah berada di tangan.
lepas pergi kenduri dekat lestari putra, Sri Kembangan..,
kami terus ke Kinderjik Plaza Damas..
pada mulanya mau beli AVENT White Star Valve  tu je.
sekalinya bila Sale Advisor tu cakap gitu gini.. ye tak ye juga..
breast pump saya tu zaman haziq dulu tahun nya.. 4 tahun nan lepas tu! ahaks..
dah tentu silicone diaphragm & masssanger dah gile loose.
suction nye mesti dah tak berapa padat.
alang-alang dah sampai kinderjik tu.. terus ler beli semua sparepart...
Lega sungguh rasa..

harga yang saya beli mase tu okey-okey juga la banding dgn beli online.


Starvalve = RM9.90 x 3 pcs = RM29.70
Massanger = RM21.90 x 1pce =RM21.90
Diaphragm = RM25.90 x 1pce = RM25.90


Total RM77.50.

bila balik, survey balik harga pade online shop sparepart yang saya beli.
woh! rasa berbaloi yang amat. masa membayor nye tadi, gigil gak tangan hulur duit..
beli barang secotet 5pcs ade regenye dekat seratus.
terpikir-pikir macam mahal dari beli online.
bila dah compare semula.. syukur alhamdulillah.. saya buat pilihan yang tepat.

*ya allah ya tuhan ku,
semoga murah rezki anak ku yang kedua ini
untuk menyusu susuibu selama yang boleh seperti mana abangnya.. Amin.*

6 comments:

Fara said...

wah wah wah...berseri-seri muka u. walaupun tembam tapi masih ayu....hihihihi.

Marina Monroe said...

Salam ziarah, emmm..nak menyambut kelahiran anak kedua yea? Moga di permudahkan Allah dari segala urusan.

MrS. F!zA said...

eh ada jual sparepart..blh lag nti gnti kita punya yg lama jgk tu..igtkan susah nk dpt sparepart dia

Ietams said...

fara,
memang tembam.. macam apam

Aunty Nani,
terima kasih doakan saya ye aunty.. saya doakan aunty sentiasa sihat juga =)

Fiza,
kat kinderjik memang ade jual sparepart avent. berbaloi la kalu pegi, walau pun jauh di sana

Nik Alesya said...

assalam..saya ada jual brg2 spareparts avent dgn harga yg berpatutan. sesapa nak order boleh ke blog saya atau fb sy.tq

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003784353750

http://gorgeous-mum.blogspot.com/2012/04/philips-avent-spare-parts-accessories.html

JomPilihPilih said...

Salam kawan-kawan semua,

Jika ingin mencari sparepart Avent silalah ke fb kami:

http://www.facebook.com/JomPilihPilih

Kami menawarkan harga berpatutan untuk semua sparepart Avent.

Thanks yerr..!

Sensasi nya..,

Us together..