Monday, October 10, 2011

Mak mabuk Anak yang jadi mangsa

sape ade tengok berita siang semalam,
ade kisah suami mabuk belasah isteri sampai mati..
huh! scary kan..
tragis pun ye gak bila dengar berita cenggitu.

tajuk saya ni pun ade kene mengena dgn orang mabuk..
tapi bukan mabuk arak.
mabuk hamil kata orang indonesia.. hihihi..
saper lagi yang dimaksudkan, tak lain tak bukan kisah saya sendiri.

minggu lepas adalah minggu assessment utk kindy haziq.
rasanye semua centre Little Caliph memang exam minggu lepas.

memo pun teacher dah bagi kat kami bulan lepas.
dan telah di innitial oleh puan yang berhormat Ibu haziq.

di jadikan cerita,
isnin minggu lepas bersamaan bermulanya hari pertama exam.
sejak tak sihat saya keluar pagi terus ke pejabat.
kerja hantar haziq ke sekolah telah diambil alih oleh en. abah.

di malam harinya, semasa saya, haziq & en abah enak menjamu dinner kami..
en. abah pun cerita lah kejadian yang berlaku hari tu.,

"ibu tau tak haziq pergi school hari ni pukul berapa?"

"pukul berapa? kul 9? "

"tak lah.. pukul 11."

"HAH?! biar benar abang ni"

"betul.. abang tak boleh keluar awal pagi tadi. tetiba system problem.
Abang kena support kat rumah dulu.. betul² settle dah nak dekat pukul 11"

"suka la haziq dapat pegi lewat.."

"memang rileks je dia.. siap tengok kartun sambil makan lagi, sikit pun tak kacau abang"
"ibu tau tak hari ni haziq ada paper?"

"paper ape? exam ke?? eh kan 4 years exception. 5 & 6yrs je yg ada assesment"

"tak la bu.. 4yrs pun involved. masa abah hantar tadi,
teacher tanya abang ingat tak hari ni ada exam"

"lorr ye ke.. alahai.. abis macamne haziq ek..kena tanya teacher nye la esok"

dan esok harinya saya dengan rasa cuak menanyakan kisah exam haziq dgn teacher.
nasib baik haziq dah buat dah pun exam tu, cuma dia lewat sedikit dari masa yang sepatutnya. hiks!

gara-gara ibunya kejap sihat kejap idak, seluruh aturan hidup kami bertiga agak kucar kacir.
mujur haziq baru 4 yrs, masih playschool method. Lega!



**gambar lama sebagai hiasan.. =)


3 comments:

Ena said...

bijaknya haziq..

:)

MrS. F!zA said...

hihihi lmbtnya haziq kena gi skull..

Ietams said...

memang kelam kebaut semua jadinya.. =)

Sensasi nya..,

Us together..