Monday, October 24, 2011

2 beranak terperangkap di luar pagar

petang jumaat lepas hujan lebat woh!..
scary sungguh perjalanan pulang saya dari Bulatan Lumba Kuda menuju ke Bdr Kinrara.
jalanraya dari Bukit Jalil sampai ke area Golf Kinrara dinaiki air..
dengan berkelajuan 40km/j berani-berani takutnya mengharung air tu..
tenggelam suku badan Viva saya..
tengah-tengah harung banjir tu, tak berenti doa "jangan la sangkut..jangan la sangkut".

sesampainya kami depan rumah, ingat boleh le terus beristirehat di rumah.
sekali tekan-tekan remote pagar tak jalan.
ah sudah! setengah jam menekan-nekan remote pagar masih tak terbuka,
terus telepon en. abah. macam ler en. abah boleh jampi dari office & pagar boleh terus buka.
pot-pet.. bising+ngadu+kondem gitu gini..
agaknya en. abah pun tak larat dah nak layan telepon asyik berdering je..
saya tepon dia banyak kali pun cerita yang sama..
sudahnya en abah cakap "ha tunggu lagi sengah jam, kang abang sampai"

dah ler hujan lebat kan, beliau dari TTDI..
sepatutnya sengah jam dah boleh sampai rumah, dek kerana hujan,alamatnya 1 jam le baru sampai.
haziq & saya dah sampai kebosanan tahap maksima dah..
dari terang langit sampai le ke gelap, baru ler en. abah sampai dengan basah lencunnya beliau.
kesian la pulak tengoknya.. hehehe..

lama tu kami dua beranak duduk dalam kereta, dari pukul 6ptg sampai la pukul 8.30mlm..
kalau saya "ringan" memang saya dah ajak haziq lepak kat giant.






5 comments:

MaMa CyDa said...

Mak aiihhh lama tu dok peram dalam keta ... huhuhu

adehhh mmg ader prob ke kalo pasang gate otometik camtuh? Ehmmm baru cadang2 nak pasang nih ^_^

Ietams said...

kak dot,
automatik letrik rumah tu jatuh.. masa tu..apekebende namanye tah.
rumah mase tu takde letrik, macamne nak buka gate mase tu.. dah tentu le tak buleh.
nak turun sendiri buka gate secara manual, ujan lebat.. nak taknak kene tunggu en. abah le sampai..hihihi

!! YaNa YassiN !! said...

alahai kak,.. dalam kete xde payung eh,.. x pasal duk dalam kete punyer lama kan,.. kalau Yana mahu dah tertido dalam kete tue,.. huhuhuhu ( dasar kuat tido, sebab hobi tido dalam kete pepagi sebelum masuk keje ),..hihihii. Maklum lah, sampai parking sebelum 7pg, tp waktu keje kul 8 mahu x tido dlm kete dulu,.. fuhh !!! panjang plak komen, ekekeke

MaMa CyDa said...

oooo ... patutlah ... ehehehe

berangan nak pasang tp abah kite cam tak approve jek. ye lah ... duit dia kan, agak payahlah dia nak approvekannya heheheheh

Ietams said...

Yana,
memang payung takde kat dlm kereta masa tu, kalu ade payung pun tak larat nak keluar.. hujan terlalu lebatnya.
silap-silap basah lencun juga badannya walau berpayung..

Kak Dot,
itu le pasalnya..mase en. abah buka pintu tu bergema alarm rumah.

Sensasi nya..,

Us together..