Monday, September 26, 2011

perjumpaan istimewa

cerita ni 2 minggu lepas punya.
nak update minggu lepas, kesihatan tak berapa bagus.
bila tak berapa sihat, mood pun tak berapa bagus.
oleh kerana hari ni nampak gaya macam sihat ceria sikit,
apa kata saya marathon kan aje cerita saya ke open house 2 minggu sudah..

sebelum keluar rumah saya minta jasa baik mereka lelaki-lelaki yang saya sayangi
untuk bergambaran.
en. abah & haziq kalau nak keluar kena pakai baju yang lebih kurang sama..
walaupun fesyen nya lain, kurang² kena warna yang sama.
dorang ni kan kembar... saiz je yang membezakan mereka,
lotih acik nak nguruskan semua mende. camne le ibunya sok beranak kecik ni



masuk kereta, haziq yang request nak set auto timer kamera untuk ambik gamba kami berdua.




mula-mula ke rumah taman belakang taman rumah saya..
rumahnya dekat aje. kirenya kami ni duduk dalam satu daerah aje.
bila dah dia menjemput, terus je la saya hadir. walaupun saya tak konfemkan kehadiran saya..

member sekolah saya.. Aza yang masih comey..
sungguh tacing nya momen kami berdua masa saya mula² sampai ke rumah beliau.. huhuhu..

ai sungguh terharu tau bila jumpa kekawan lama masa sekolah yang tak mempoyo,
yang mengalu-alukan kehadiran saya dengan penuh ikhlas.
ye lahkan, tak semua orang yang boleh kekal kan perangai mase
zaman sekolah hingga kan zaman dah berkerja.
kadang² orang tu zaman sekolah tak berapa poyo,
tetiba dah besar dah ada duit sendiri, eh ko sekarang kemain poyo ehhh...
takpun ade juga yang dari kecik sampai ke besar tak abis² nak mempoyo.
bila jumpa kekawan lama yang masih humble & down to earth..,
kepuasan & gembira rasa hati mau berjumpa..



aza pun macam saya, anak baru sorang.
tapi anaknya sekarang dah darjah 2,
takpe la kan za, rezeki anak tu belum muncul lagi..okey ape, rilek je..
anak bujang dah besar.. zaman sekarang ni pun, kualiti lagi penting dari kuantiti.


banyak betul cerita kami berdua.
macam tak puas je nak mempot-pet pot pet.. kekeh-kekeh gelak.
menu aza aritu boleh tahan meriah. dengan mee bandungnya, lepas tu ade nasi minyaknya *eh yeke??
ada kuih-muih lagi.. buah-buahan lagi..
penuh meja tu dengan makanan.


aza cakap muka saya sama je macam masa zaman sekolah,
cuma yang bezanya ada nampak kematangan.
umurnya pun dah berapa kan..
masalah dalaman pun banyak juga.. mana tak nampak matangnya muka. hihihi..
kalau takde masalah dalaman, boleh je ai menyamar jadi budak sekolah.
awet muda kate ko.. kekekeke..


dalam 2 jam juga saya melepak 3 beranak kat rumah aza.
sampaikan aza tapaukan ikan masin & belacan fresh untuk saya.. wah! rezeki..
mak mertua aza memang pengusaha ikan masin & belacan kat rusila.. kelasss kan.

gitu-gini, kami pun undurkan diri..
nak ke putrajaya pula, anak buah opis en. abah jemput ke open housenya.
kat precinct 5 ke 6 ek? tetibe dah lupa.. tapi quarters nya kat tepi highway tu..


bujangnya anak ibu..
suku je lagi dah nak sama tinggi dengan ibu.

lepas dari putrajaya kami terus ke Kem transit jln semarak.
nak ke rumah adik sepupu saya.
dah janji dgn along & abg sepupu saya dah.
beraya la kami di sana.

4 comments:

Rizziela said...

Syoklah Haziq dapat beraya sakan..

Ibunya memang cantik lah..badan mcm anak dara....comel

Ena said...

MAKIN BERSERI2 PULAK IBU HAZIQ.. HIHI

pUanMaY said...

suke haziq,,,puan menten je ai tgk,,ai jeleshh,,,

tp muka aza still cam dedulu masa korang muda belia,,,;)

Ietams said...

terima kasih doa semua. Amin..

memang masa nak keluar tu haziq seronok nak berjalan. Lepas sejam dah merengek nak balik rumah. dia keletihan.. =)

Sensasi nya..,

Us together..