Friday, June 3, 2011

Fatigue

malam-malam, saya memang keletihan.
makanya banyak tugas-tugas seharian saya tertunggak.
kerja-kerja rutin mcm membasuh baju, sidai baju, lipat baju,
kemas rumah,dapur, menyapu & mengemop lantai.

satu je kerja yang saya tak tunggak.
cemerlang je tiap hari 2 minggu ni,
masak memasak utk dinner.
sebabnya saya rasa saya yakin boleh buat.. hehehe..

aritu saya terasa nak makan kuey tiaw sup,
walaupun saya rasa tak sedap, tapi incik suami & incik anak kata sedap, tu dah memadai la kan.
pastu ada satu aritu lak,
saya teringin nak makan spaghetti ala-ala yang mcm dalam cerita korea 49 days.
rupa macam dah sama, walaupun licin en abah & haziq suka
piawaian tekak saya cuma limit 2 sudu je yang masuk dalam perut.. hihihihi..

tu tandanya tekak mengada kan.

semalam lagi best, teringat² cik dayah (opismet) punya maggie.
padahal dayah makan maggie tu awal tahun aritu.
boleh teringat² sampai sekarang... over betui mak budak ni.
jadinya semalam dinner saya maggie ruski perisa tomyam.
uiii sedapnya.. satu mangkuk licin sampai titisan terakhir.

dek kesedapan makan maggie tu, tengah malam nak tidur tu
2 kali masuk toilet ter bery... huhuhu
pagi ni pun perut very not good.
kalu still tak boleh tahan, nak tanak kena pegi klinik ni..
takut dehydrate..

eh esok saya cuti dari sabtu sampai isnin la.. yippie!
orang yang paling happy of coz si haziq.
takpe la.. sekarang ni ibu & abah bagi chance kat budak sorang ni.
emosi haziq sekarang adalah keutamaan kami.
kami tak kisah, ramai orang dengki ke jeles ke,
kena kutuk ke, kena kata berbakul-bakul pun..
kena fitnah ke... kan,
banyak² dapat kutukan dari orang pun takpe.
insyaallah rezki berganda bahgian saya di sebalik segala nya.

sekian, salam jumaat dari saya.
Shukur Alhamdulillah, atas rezeki dari-Nya..

1 comment:

Ena said...

cam nak makan tu cam mengidam je kan.. hik hik.. tp kalo cam ena ni la, memg mengidam sokmo la kalo gitu.. mengidam yg tak de isi..huhuu

Sensasi nya..,

Us together..