Tuesday, May 31, 2011

menyendiri pulang ke kampung

sabtu ahad hujung minggu ni,
saya dan haziq pulang ke kampung berdua.
dah macam kebosanan pula, en. abah membizi dah 2 minggu weekend berturut dah.

kebetulan ari ahad ni rumah mak kak long saya ade kenduri.
rumah mertua along saya tu idak le jauh beno dari kampung saya.

haziq pun okey, tepati janji.. mau behave dia,
makanya kami berdua setuju pulang ke kampung tanpa en. abah.

ahad pagi, kami ke palong
menghadiri majlis aqiqah, cukur jambul & berkhatan anak-anak buah
kak ipar saya.
saya pun dah dari kecik dah kenal dgn mak kak long saya ni..
hehehe.. dari remaja belia dulu sampai dah berpuluh tahun ni kan..
tak kan tak pegi pula kan..

dari Palong, saya ke Lui Barat lak..
majlis kahwin anak kawan mak saya.
kebetulan pula masa mak dan saya dah nak balik,
pengantin mula berarak.
sementara tunggu mereka berarak di jalan,
saya kat tepi pun terus jadi wartawan bergerak

keluarkan kamera dan amik gambar.. hihihi

saya dan mak saya..
uh! tembam nya pipi saya.
kenapa ranum benar pipi & badan saya lately ni..
ermphhh...

3 comments:

pUanMaY said...

asal ko gebus, healthy, tu yg plg pnting puan

Mama AA's said...

ade petua x kuruskan pp hehe...
ciksya pun x larat dah org tegur tang pp ni hehe

Ietams said...

puanMay,
kan puan.

Mama AA's,
tgh cari gak tipsnya.
kalu cik sya ade, sharing yer..

Sensasi nya..,

Us together..