Monday, May 23, 2011

ikut suka

mata ibu masa ni series dah nak katup..
tapi apakan dayanya our lil' caliph, masih segar bugar menyelesaikan
puzzle brain si alien dia.. haishshhh..

en. abah di luar dgn kerjanya,
saya disini dgn blognya
haziq disebelah dgn aliennye..
dek kerana en. abah overnight lagi malam ni,
kami 3 beranak as usual berkampung di bilik bawah.

tak boleh la kami tidur kat bilik atas berjauhan dgn en. abah,
nanti mesti "ada" je yg tak "selesa".
biasa la kan, kami baru nak masuk 2 tahun duduk sini.
"Si Dia" mungkin dah lama bertapak.
seeloknya kita jauhkan ape yg buat kita tak selesa.

dinner tadi, saya masak ikut suka saya aje..
tapi hasilnya huishh! sodap la..

lobak putih di goreng lebih dahulu kemudian di tos
tumis rempah dulu ~ kisar halus bawang putih+bawang merah+cili+halia+kunyit sikit+rempah kari
(bahan2 rempah tu sebiji dgn bahan rempah utk buat kari)
bila bahan tumisan tu dah elok garing dan masak, masukkan lobak putih yg dah goreng tu
kemudian masukkan air asam jawa, garam secukup rasa.
last sekali masukkan bendi yg dah di hiris halus2.
goreng sampai semuanya masak & empuk.
pastu saya goreng telur dadar..

siap untuk di makan..
wahh sedapnya..

en. abah & haziq paling payah nak mkn sayur.
tapi saya berjaya menjadikan mereka pemakan sayur yg saya masak sahaja.

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..