Monday, May 23, 2011

dari Hulu ke Hilir

en. abah aritu dah belikan Lego set birthday gift in advance untuk haziq kan,
turn ibunya pula bagi hadiah untuk haziq.
dek kerana tiap petang balik sekolah on the way balik ke rumah,
haziq pressure kan ibunya,
 "ibu.. bila kita nak naik eroplen lagi.. haziq dah lama tak naik eroplen.. kesian haziq"

kebetulan ujung bulan 4 hari tu, saja-saja klik-klik http://www.airasia.com/,
dapat harga yang berpatutan,
calling-calling en. abah minta izin & persetujuan,
terus aje la saya proceed.
walaupun tahu cuti 3 hari 2 malam tu memang tak cukup & tak puas pun bercuti.
tapi tak pe la kan, janji dapat berjalan jauh.. hehehe

memang niat saya & suami, nak ke kuching ni lagi suatu ketika nanti ..
kekonon nak repeat la ala-ala kami mase dedulu honeymoon pengantin baru.

dah dapat harga flight murah ni, terus je la jadikan sebagai birthday gift haziq.

hari pertama aktiviti kami, menaiki bot tradisional iban,
menikmati pemandangan SunSet di Waterfront Kuching


tenang betul air sungai..,
ade buaya tak yer?
seram juga.. di tengah-tengah sungai tu, haziq boleh tanye mana pegi semua buaya.

siapa lagi orang yang terlalu teruja...
tak lain tak bukan kami berdua.
muka saya teruja, tapi hati dup-dap seram juga.

Safety First..
penumpang lain selamba je tak pakai safety jacket.
saya tak pandai berenang. Saya juga sayangkan anak saya.
baik saya pakai safety jacket ni.
apa-apa jadi, sekurang2nya, boleh terapung..


2 orang penumpang ni aje yang berhemah yer..
2 orang ni saja yang ada jaket yang cantik terpakai di badan.. hehehehe.



satu jam atas bot ni..
sampaikan mengantuk dah..

saya dan en. abah memang tak berapa berani nak pegi holiday ke oversea,
even ke indon sana... takut woh! zaman sekarang ni macam-macam la..
lagi prefer jalan-jalan dalam negeri sendiri..
lagi best kan, Malaysia ni kan banyak destinasi percutian yg menarik & tertarik da bomb!..
jimat dan asyikkk..

1 comment:

sweethOneY said...

sempat lg ye kakk bla peginyaa nii :D

eh kt waterfront ada bwk jalan2 ek. dulu sy naik dr seberang sni ke seberang sana je :D

Sensasi nya..,

Us together..