Monday, April 18, 2011

perangai suka kondem anak orang,

sentap tak bile orang condemn²,
"apesal anak ko ni dari dulu sampai sekarang tak besar²??"
tak pun, "aku tengok budak ni dari dulu sampai skrg tak besar²"
ape rasa omak budak tu?
mesti sentap berganda²..
orang takde anak, memang boleh je sedap mulut cakap begitu.
asal sihat budak tu, dah syukur alhamdulillah..
kadang budak yg ko kata kecik tak besar-besar tu
umur baru 3-4 tahun dah boleh urus hal sendiri lebih lagi pandai
dari umur budak sekolah darjah 1 darjah 2...

agaknya pada org yg ade anak yg debab ber kilo² berganda
melebihi dari berat yg sepatutnya
fikir itu tanda budak yang bagus & ideal kot.
padahal yang dia kutuk-kutuk komplen-komplen tu darah daging sendiri.

4 comments:

sweethOneY said...

kwn baru je ngadu hal gni kt saya. org suka kondem anak dia sbb anak dia kuat melasak. pikirlah sket hati mak tu. nk puji anak sendiri sudahlah kan, xyah lah sbb nk upkan anak sendiri, kutuk anak org lain pulak.

MaMa CyDa said...

uishh .. akak pun selalu mengalami situasi camnih. paling tak tahan ader plak ckp, kurus jek budak nih. macam tak makan jek. lagiklah terasa ... mcmlah kita tak bg anak kita nih makan. sentap tau ....
akak kot org tanya akak buat2 tak dgr jek. malas nak layan ... huhhhh

Ietams said...

iza & kak dot,
kalu atr kekawan tu sentap nya tak le terhiris macam sembilu..

ni yang terkene dek kuarga sendiri.
mentang2 anak ku ini paling comey atr semua, di jaki²kan kutuk2 manjang yang tak best.
sentap mak bepanjangan rasa mcm benci nak berjumpa. hishh memang benci (hah kan dah over)

ina's said...

ko bahaser kan sekali puan..org gitu mmg x sedor diri

Sensasi nya..,

Us together..