Tuesday, March 1, 2011

Result dari Lil Caliph program, Tadika Restu Ibu utk saya..,

memang mengagumkan hasil anak saya bersekolah kat kindy ni. walaupun baru start bersekolah utk kindy bebudak 4 tahun, 7 Jan 2011 -present. hasil yang saya tengok pencapaian haziq sekarang; dia dah hafal ;
  • doa sebelum dan selepas makan
  • doa penerang hati
  • doa masuk & keluar tandas
  • doa sebelum tidur dan bangun tidur
dan dia juga dah hafal surah Al-'asr dengan terjemahan BM & BI dan juga sudah hafal surah Al Fatihah.. sebagai ibu, saya sungguh terharu sampai tersedu dengan air mata, Syukur alhamdulillah anak saya berjaya hafal macam ni dan menjadi amalan dah dia sekarang. part paling best sekarang, tiap malam dia tanya saya doa macamna nak masukkan baby dalam tummy ibu,.. ???"" sweet kan.. si haziq saya ni. hihihi gelak saya penuh terharu di kala itu.

7 comments:

pUanMaY said...

feelnya mcm sama bile pestime dulu kita tau result kita peggy,,,feelnya sama bila pestime anak2 sebut dn panggey kita "mak,,ibu,,umi,,mummy,,mama",,,

MaMa CyDa said...

Alhamdulillah ....
Memang seronok + terharukan kalo anak2 pandai baca doa2 nih. Adli pun sama walaupon pelat dia tuh ader. Tp pes taim dgr dia baca doa makan terus menitik air mata akak. Akak tak ajar pun dia cemana nak baca doa makan, tp Alhamdulillah berkat hantar kat TASKA tu banyak benda dia dah blajo walaupon umur dia baru 2thn stgh ....

Ietams said...

PuanMay,
sungguh benar puan..
otometik aku usap perut tekenang² kan dia mase dulu dalam perot..

MamaCyda,
tak tergambar kak.. seronoknye tu.
haziq ni kalu kita sendiri ajar tak mau lansung..syukur alhamdulillah terang hatinya terima ilmu tu kat sekolah.

MrS. F!zA said...

sejuk perut ibu..
melihat kebolehan anak hri demi hari cukup membuatkan ibu bahagia kan..
kdg2 bisa mengalir air mata..

PutRee SeJiNjaNg said...

wah cayalah haziq..blaja rajin2 tau..:)

strawberrylily76 said...

salam kenal..:)

azza_irah said...

hehe...tu kira rajin dh tu yangg..
akak lagi malas...tak de nak masak2...sume beli..hehe..

tapi kan...sesekali makan sardin n nasi goreng....bes kannn..
nak pulak mkn berebut...haaa...bertambah..

~lama tak dgr berita..akak baru ej aktif balik..hampir dua tahun blog tu bsawang..rindu teman2 lama...

Sensasi nya..,

Us together..