Thursday, March 31, 2011

make your skin glow from the inside.. sape tak mau memang rugi wohhhh


"Perfect skin – it’s the holy grail of beauty that many ladies lust after, but is also so very, VERY hard to attain. We’re sure every one of you ladies has your own laundry list of imperfections which you’d like your make up to fix – large pores, dull skin tone, dark spots and so on…"

ayat atas ni memang betul.. tanpa prasangka..
wanita-wanita sekalian.. adalah ciptaan yang paling indah..
tambah lagi kalau di iringi dengan kebersihan luaran dan dalam.. alahai... toksah cakap banyak.
berganda-ganda terserlah kecantikannya..

cuba tanya semua perempuan kat dunia ni? pernah tak rasa tanak cantik??
mesti semua orang berimpian mahu C.A.N.T.I.K.

saya sendiri pun.. kalau boleh nak lawa, lawa, lawa..cantik..tercantik lagi..lagi.. dan lagi..
bila dah cantik, automatik rasa yakin diri..
bila dah yakin.. i guarantee.. 100% terus rasa bersemangat waja dalam ape jua cabaran yang mendatang.

If you’ve been searching in vain for a miracle foundation which would make all your imperfections go away and make your skin glow from the inside, your search is over, for Lancôme Maqui Miracle is the answer to all your prayers!







Lancôme “recreates“ the aura of perfect, bright skin with its Aura Bright technologies that effortlessly capture the essence of naturally bright, vibrant beauty and boost it through a dynamic interaction with light. With the Maqui Miracle Natural Brightening Creator compact foundation, not only do you get flawless, shine-free and long-lasting wear, the SPF 35 PA+++ formula helps to prevent the appearance of brown spots and protect skin from the damaging effects of daily UV exposure.


saya berpeluang hadir ke workshop untuk menyaksikan secara live betapa magiknya
Lancome Maqui Miracle Natural Brightening Creator.. transformkan wajah seseorang wanita secara semulajadi.

pada hari Selasa, 15 March 2011.. jam 7.00pm ~ 8.30pm di L’OREAL office – Level 13A and 15 Uptown 2, Damansara. di dalam kesesakan yang teramat di lebuhraya puchong damansara(LDP) yang mane waktu ketika itu adalah kita sedia maklum orang semua berpusu-pusu nakk balik rumah setelah seharian bekerja..kan.. tapi dek kerana keterujaan saya yang amat tinggi.. almaklumlah, bukan senang nak dapat peluang hadir ke workshop secara free... 
Lancome.. workshop L.A.N.C.O.M.E... kalau saya menolak?? itu kerugian yang besar yer...
dari mula Nuffnang bagi invitation email kat saya awal-awal dulu... tak tempoh lansung tau.. zasss telepon en. abah.. *padahal mase tu dia tgh meeting.. selamba badak je saya cakap secara ringkas,tepat,padat dan express minta tolong dia free kan schedule dia pada hari,masa & tarikh workshop ni... orang dah ade anak ni.. nak-nak macam saya ni, kalau nak attend sesuatu majlis ke ape ke secara solo ni.. kena la tanya pendapat suami..
dan juga kena juga minta tolong en. abah saya free kan dirinya untuk menjaga putera saya yang seorang itu.


lalu lintas di LDP ketika itu, adalah terlampau jammed daripada biase.. jammed org balik kerja tu satu hal.. tambah lagi dgn sesak hujan yang lebat .. kereta semua adalah tersengguk-sengguk sampai lansung tak jalan.

viva ku pula gear manual, kejap-kejap cramp kaki ku..
nak tutup aircond dlm ujan lebat tu.. kang ade penuh kelabu dgn wap cermin kereta..
cemane nak tengok depan dalam ujan lebat ni kan..
sepanjang perjalanan dari seri kembangan sampai ke uptown tu.. fuhhh
perjalanan berganda-ganda di duga..


demi miracle creator ni.. ku tolak kan saja segala yang menghalang itu ke tepi..
bila saya sampai dalam kelas, tengok ramai juga yang dah datang. bersyukur nya saya salah seorang yang bertuah berpeluang hadir dalam ini workshop.

Demo make up adalah dari tangan Lancôme National Make-up Artist & Team Leader for Lancôme Colour Design Artist Zamri Zainol...


woh bangga nya saya, dapat tengok live betapa lembut nya sentuhan tangan beliau mengtouchup.
masa tu juga sebenarnya dah nampak miracle yg terhasil dari foundation ni.. series tau..tak tipu!tipu dosa.. tak baik..

sebab Zamri mase tu kan dia demo sebelah muka model tu pakai foundation Lancome ni,
sebelah muka lagi tanpa foundation.
memang smooth je muka yang dah di tepek foundation tu
berbanding dgn sebelah muka tanpa foundation tu .

bonusnya, setiap seorang yang hadir dapat goodies.
seronoknya!.. dapat satu compact casing, foundation dan sponge.. sponge tu spesel tau.. ade dua fungsi sponge tu.. belah kasar² sikit tu utk sapu, belah yg lembut tu utk blending.
















foundation tu en. Ismi yg bagi.. en. ismi ni partner en zamri tu la kot..pakar tentukan warna kulit yang sesuai.






dapat jugak 2 kawan baru. yg duduk di kiri dan kanan saya..

setelah seronok menghadiri workshop, tiba lah masanye untuk experimenkan foundation miracle ni ke muka saya sendiri...
<>  muka sebelum apply Lancome Maqui Miracle <>
 


muka yang ni dah apply foundation tu, tapi masih belum di blend pakai sponge yang special
 




<>
 

<>
<>
 

Bila sudah di Blend, menggunakan sponge yg licin tu.., 

dan hasilnya..... tadaa.....,!!!







walau muka ku tiada pemerah tepi..
walau mata ku tiada pembayang mata
walau bibir ku tiada warna.

tapi ku yakin, diri ku berkilau bak mutiara..
sehalus sutera..
selicin permata.
segebu kapas...

3 comments:

pUanMaY said...

lawo puan,,,
agak2 kalu aku tacap kat muka aku, leh hidekan x aku nyer scars ni,,hu3

sweethOneY said...

wahhhh bestnya dpt invitation g workshop dari nuffnang !!

makin cun meletup2 lah akak pasni. hik4

Ena said...

leh la jadi jurucakap lancome plak pasni kan.. hihi.. best la dapat peluang camni.. banyak ilmu leh kutip.. uwaaaaaa.. jeles di situ.. ;P

Sensasi nya..,

Us together..