Monday, March 28, 2011

apa patut buat bila anak refuse ke sekolah

uwaaaaa!!!!! IBUUUUUUU.... SAAA KITTT.....
haziq tak nak school hari ni *padahal dah sampai simpang sekolah dah pun*

uwaaaa!!! uwaa!! adoi sakitnyaaa!! haziq sakit!!!.. tolong lah ibuu!!!... sakittt...... !!!
tengah ibunya driving di sisi.. anak meronta-ronta kesakitan.

ibu terus kepanikan!

nak tau perkara yang pertama saya buat mase tu??
amik handphone terus dail nombor en. abah.. *as usual*

"abang.., haziq nangis-nangis meraung sakit gigi..,
dia tanak school hari ni" *suara saya mase tu memang super cemas*
"kenape?" abah terpinga-pinga kehairanan.
"tak tau.. dia tetibe meraung sakit gigi.. urut² tak boleh.. dia series tanak school"
"ibu pi inform teacher dia dulu, cuti sengah hari, kita hantar dia tengahri karang, kita bawak dia ke dentist pagi ni dulu"

1st time haziq refuse sekolah pagi ni..
kalau kami paksa dia ikut bercuti sekali dulu pun sebelum ni..
memberontak marah² kan kami tak hantar dia ke sekolah..

dengan berjuraian air mata, meraung² secara tak hingatnya,
buatkan hati saya di paut kesayuan..
memang benar dia tengah kesakitan yang teramat.
mujur cikgunya dah sedia tunggu beberapa minit depan gate..
kalau takde orang depan kereta mase tu,
memang berjuraian gak air mata omak haziq.. tak sanggup tengok haziq nangis tahan sakit.
hehehe.. sungguh pun fizikal ku ini mcm hati beku, tapi sebonarnye gile sensitip ni weh..

makanya, dalam perjalanan pulang ke rumah utk menjemput en. abah..
ye lah.. nak pergi ke dentist tu kan jauh,
perlukan en abah memandu kereta, sementara saya tenteramkan haziq.

dalam perjalanan dari sekolah ke rumah,
haziq tersedu-sedu nangis di seat sebelah driver yang menahan sakit sampai tertidur.
oh berganda kesayuan saya..melihatkan anak saya yg aktif tu tetibe sakit gigi..,
tertidur kepenatan menangis.

dan saya??

tak lengah tadi terus inform office, tebalkan muka je bagitau
saya amik half day EL pagi ni..

2 comments:

pUanMaY said...

dia x sihat tu,,sian haziq,,,;(

MrS. F!zA said...

la hai..sakit gigi sbb nk tumbuh gigi baru lg ke

Sensasi nya..,

Us together..