Tuesday, February 22, 2011

Resepi Bakso

saya tepek dulu resepi yang saya dapat dari En Google yang ada kat MyResepi:- Bahan-bahan ( 7-8 org ) Mee Hoon 1 bungkus (400 gm) Taugeh Kobis dihiris halus *UTK BEBOLA 400 gm daging cincang 2 biji bawang merah diracik halus 2 biji bawang putih diracik halus 2 sb telur (1/2 biji) 1 sk tepung ubi / tepung jagung sedikit serbuk lada sulah n garam *UTK KUAH 3 biji bawang merah dihiris * 3 ulas bawang putih *1/2 inci halia *1sk lada sulah biji 1 batang serai diketuk 1 sb pati daging / pati ayam sedikit serbuk lada sulah garam n perasa bila jumpe resepi atas ni, terus saya rasa macam rumit je.. sebab ade sekali part utk buat bebola daging tu.. huh macam tak sesuai betul utk saya yang tak berapa rajin ni... meh saya letak resepi saya sendiri punye suke oter-oter pulak eh. tapi entry ni dah panjang pulak , saya sambung entry lain la. saya tepek versi bergambar pulak eh.., Tungggu....!

2 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

wah ada resipi..nak copy lah..pasni nak try buat..thanks yunk..:)

Ena said...

ena suka tau makan bakso.. yum yum... kena amik resepi ni la.. thanks.. :D

Sensasi nya..,

Us together..