Wednesday, January 26, 2011

Ladang Teh lagi..,

citer cameron saya tak abis lagi.. banyak gambar yang ade.. kasi tepek byk² utk cuci mata & buat kenang-kenangan.. en. abah yg sedang meng ejas kan tripod.. dah datang jauh² meredah denai kan, kena la amik gambar secara banyak. yer tau..., gila adventure perjalanan nak masuk ke ladang ni. jalannya ber selekoh², dan kebanyakan laluan nya cuma muat-muat utk satu kereta. pemandu kereta kalau nak masuk ladang Teh Boh ni kena ada sifat bertolak ansur dan berhemah yer.. jangan la ko nak mengada-ngada eksyen kereta ko best, besar, hidung tinggi, selamba badak je ko nak speeding sensorang kat jalan tu.. memang saja nak masuk curam le jawap nya kalau begitu. dan macam biase, kalu dah ade signboard sebegini, kene wajib bergambaran..baru la nampak kita sampai kat mane kan.. bila bergambaran kena pegang haziq betul-betul.. memang tak kasik dia lepas.. siksa sungguh nak bergambaran sekeluarga.. haziq ni tak suka ambik gambar. Rata-rata gambar candid, tak pun kita kene kelentong dia macam-macam.. sebagai contoh ayat kelentong kami, "eh kenapa butterfly tu ade banyak wing kat kepala abah??" "ya allah.. lizard tu jumping pulak kat belakang abah...!" dan haziq pun terus dengan rasa terperanjat & teruja baru la dia boleh pandang kamera, kalau perasan... , pasal tu muka dia banyak muka terperanjat aje... hehehe kelakar kenkadang bila pikir² balik.. tapi mase kat cameron ni, dia dapat expression muka baru lak. buat muka ganas ala-ala ganas rock kapak la gitu.. walaupun keadaan & udara amat sejuk masa ini, kami bertiga tidak memerlukan jaket, berpeluh senantiasa.. sebabnya,
  1. haziq sentiasa berlari melompat sana sini
  2. ibu dan abahnya pula sentiasa bersedia utk berlari mengejar haziq..

6 comments:

atty's said...

haziq leh geng ngn abg fir nie..

ingat masa fir kecik dulu .
masa g cameron ..cocer sejuk tak terasa sbb berpeluh2 layan fir yg lasak

MrS. F!zA said...

cantiknya bergambar dgn view ldg teh..tk dpt pon bt cmni msa p ritu..psl kesuntukan msa gi pon tmn hubby kursus..tido plk kt brinchang..

Ietams said...

atty's,
memang berpeluh kak.
kus semangat

Mrs Fiza,
pergi la lagi fiza..
snapping secara tamak,
memang cantik view di sana

PutRee SeJiNjaNg said...

suka nengok gambar korang sekeluarga tu...sweet sangat.. ;)

pUanMaY said...

suke haziq nyer face kat pic 2nd last tu,,,so tiottt

Ietams said...

Putree Sejinjang,
sweet semanis kurma..
hihihi

PuanMay,
macho khennn..

Sensasi nya..,

Us together..