Thursday, January 27, 2011

english vs malay

kisah 1, "mana ketiak haziq? cube tunjuk ibu yang mane ketiak??" *...blurr je mamat tu terpinga-pinga...* saya try ubah soklan yg lain, "show ibu your armpit, ziq..?" "ni ampit ibu.. lef ampit.. rait ampit.." lef = left rait=right ampit=armpit kisah 2 lepas mandi, "angkat tangan haziq.. ibu nak pakaikan towel" haziq mase tu = *muka selamba* saya try yang ni pulak, "raise your hand ziq.. ibu nak cover your body" otometik cargas dia ikut arahan .. kisah 3 masa dia tak sihat demam & batuk 2 minggu lepas.. mukanya pucat sangat mase tu, mungkin dia pening.. saya cuba tanye, "haziq pening ke..?" senyap je dia.. tak menjawap pun soklan ibunya.. saya tanye lagi.. haziq pening ke..? "tak lah ibu, haziq dizzy ni.. rasa nak muntah.."

5 comments:

Ena said...

bijaknya haziq.. mesti sbb mama & papanya jugak always speaking ngan dier kan.. jd dier dah terbiasa.. bagus la haziq.. clever!

pUanMaY said...

cute,,,:))
mcm mia kecik2 dulu,,opah, bb nak ciken,,wakakkaka

Rizziela said...

Pandainya speaking Haziq....kalah ibu

Ietams said...

Ena,
mase dia baby dulu mmg converse spokang..
tp bila dia dah pandai ckp, 100% ckp melayu..
tu yg skrg byk konflik bahasa gak..
memang terkena la kami dgn anak..
hehehe

Ietams said...

PuanMay,
haziq mmg selalu gak argue bahse dgn atok² nya.. hihihi lucu gak

Rizziela,
memang byk kalah..
malu kenkadang..

Sensasi nya..,

Us together..