Friday, January 28, 2011

Bharat Tea Plantation

dah keluar dari ladang teh BOH dan EQ Strawberry Farm, kami ke Bharat Tea Plantation pula..
lokasi ladang teh cameron valley (Bharat Tea) ni tak berapa adventure,
hanya di tepi jalan besar sahaja.. kalau dari Tanah Rata nak ke Ringlet,
jumpa ladang ni di tepi jalan belah kanan..
senang aje..
lokasinya pun cantik & luas..
haziq dah penat berlari² melompatmasa berenti kat Bharat Teashop ni.. sebab tu dia ontok je kat dlm buggynya.. ladang bharat ni agak selesa untuk berjalan-jalan, berlari-lari.
Tidak berapa curam lereng²nya seperti di Ladang teh BOH.
en. abah dah penat, tak mau dia snapping bertiga kat sini..

teashopnya mase ni dah tutup..
kalau tak silap jam 5ptg kot dia tutup.
duduk sini pun tak lame,
cadangnya nak beli teh Bharat ni, bila dah tutup makanya dlm perjalanan pulang keesokan harinyalah baru kami menyinggah ke sini semula..

2 comments:

Pak Shake said...

Salam !
empat jugak la haritu kami minum2 kat sini... petang tue agak tenang sikit mungkin sebab tak ramai orang.

Kenapa tak pergi kat Base Camp Gunung Irau...? sana ada pondok podok menara tinjau boleh jugak lihat pemandangan gunung2 lain jika tak berkabus

Ietams said...

pak shake,
wslm,
tak tau pula ade menara tinjau tu.
next time buleh la pegi..
tq bagi info bagus..

Sensasi nya..,

Us together..