Monday, January 24, 2011

bermulanya perjalanan kami...,

dah katanye percutian tanpa perancangan awal kan, jadi mood mau bercuti itu adalah di tahap suam-suam kuku.. asal pergi aje.. sebab pada pemikiran saya,
  1. TM Resort tu berbeza keadaan nya dgn resort/hotel ternama.. dah tentu keadaannya suam-suam aje.. dan selambe je confident resort tu tak cantik.
  2. Dengar ramai orang cakap yang Cameron Highland tak berapa sejuk, dah tak berapa best lagi.
  3. Takde aktiviti yang menarik sangat.. *sebab langsung tak study tempat² yg menarik*

bila dah mood bercuti pun macam terkejut-kejut gitu kan, kemas baju segala dibuat selepas lunch ..yakni lepas zuhur baru berkemas segala mak nenek..

yang paling meng kelakarkan dan mengkagumkan, kami betul-betul bergerak dari rumah ke Cameron adalah tepat jam 4.30 petang.. sebab tu gambar pemandangan perjalanan kami nampak gambar matahari nak terbenam.. haziq dah start tidur dah pun dari rumah, dah biase kan nap time dia kat sekolah jam 4.00ptg, kami just dukung aje dia bawak masuk kereta, duduk kan dia elok-elok kat seat belakang..

sepanjang perjalanan tu merasa la kami ni macam pasangan berdating... cermin belakang tu kan betul² gelap.. mase road block kat simpang pulai tu, polis dah tahan dah kami, bila en. abah buka cermin belakang, nampak anak tgh lena beradu.. tak jadi dia mau soal siasat..

4 comments:

pUanMaY said...

sonok p jalan kalu anak duk sleep,,,leh dating ngn asben kan,,?? wakakaka,,,,tp kalu dorg sleep,,,x riuh rendah,,,huhuhu

Ietams said...

PuanMay,
memang leh datingnya,
tapi macam sunyi pulak.. takde sound efek yg mencabar... :)

atty's said...

tak sabar nak tunggu gambar percutian dr ita..cepat update lagi tau

Ietams said...

atty's,
ye kak..memang nak updet sampai abis.. :)

Sensasi nya..,

Us together..