Wednesday, November 3, 2010

kehidupan kami berubah semenjak ada "dia"

seminggu dua ni memang kehidupan saya berdua berubah, seminggu dua ni juga saya kurang tertekan.. nak² di waktu pagi yang indah seminggu dua ni banyak menceriakan hati saya, seminggu dua ni juga muka saya kembali segar seminggu dua ni juga muka saya tidak lagi pucat, sudah boleh meng ayukan wajah dengan solekan yg tipis. seminggu dua ini saya tak lagi berlari² macam orang hilang arah naik atas turun tangga rumah seminggu dua ni suara saya kembali ayu dan sopan di waktu pagi. (kalu idak terjerit² mengamuk² macam nak belasah semua orang) saya dah boleh bangun pagi subuh², boleh sapu² sikit rumah, boleh kemas sikit², boleh rilek tunggu azan subuh & solat dengan tenang tanpa gangguan teriakan tangisan si haziq yang perasan dia masih "baby" Ziq, esok dah beso.. bace blog ibu ni eh.. haziq betul² menduga ibu.. dari baby sampai sekarang ni, haziq suka bagi cabaran yg tinggi utk ibu. Terutamanya waktu pagi. Haziq melalak taknak duduk sendiri..melalak juga tanak abah Semuanya haziq nak buat, mesti dengan ibu.. nak bangun dari tidur, menangis nak ibu dukung. sebelum bangun tu pula, haziq minta ibu baring peluk haziq dulu yang kesejukan, ibu kene tunggu dalam 10-15 minit buat² baring, *kadang² ikut terlelap haziq nak mandi kene ibu yang dukung bawak ke shower, bila dah brush kan teeth haziq, ibu shampoo & bubble kan badan haziq.. bile ibu dah siap rinse kan haziq, ibu let haziq main² bubble & air dalam 5-10 minit. tapi mase tu haziq nak ibu tunggu haziq sampai sudah mandi.. *Mana Boleh sebenarnye. tapi ibu senyap² bersiap cepat², pakai baju cepat².. dan sudahnye secalit mekap pun takde kat muka ibu ni.. betul² suci muka ibu tanpa apa²..itu yang sentiasa pucat je muka ibu pegi keje.. orang lain yang berkarier, paling tidak pun bibir ade kaler.. yang macam ibu ni?? sikit pun takdak. Haziq punya penangan.. Syukur alhamdulillah, sejak haziq dah school.. semangat wake up Early in Morning kemas tersemat dalam hati haziq.. Weekdays haziq ade school, jadi kene early wake.. kalu banyak ragam, slow movement.. haziq kene pegi school dengan abah. bersyukur ibu, haziq dah boleh pegang pada janji, so, here we are, see our cheerfulness in morning time..?? sebab "dia" lah kami segar di waktu pagi.., gambar saya berdiri perasan cun sensorang depan cermin besar ni mase tengah nak sambar "Si dia" la.. asal² nya saya nak amik gambar berdua dgn haziq. tetiba dia boleh ilang. bile tengok gamba balik, sekali dia berdiri tepi cina ujung tu.. haziq la tu yang budak kecik pakai baju kaler biru kat kiri gamba ni. jam loceng ni la penyelamat saya di kala pagi. Kalau tidak.. manjang terbabas je keje.. gamba ni di googled. tapi warna jam tu sama.. jam loceng saya panjang sikit. brand tak sama kot.. ke same? eh entah.. en. abah yang beli.. kang kalu saya cakap takde brand.. mau saya kene fire dek en. abah.. mahal gak en. abah beli. Dan jam ni ade warranty sampai setahun ke sampai 6 bulan ek.. saya tak berapa ingat sebenarnye.. apa-apa pun, saya ucap banyak² terima kasih en. abah belikan jam loceng ni untuk kami. kali ke dua dah beli jam loceng ni.. jam loceng pertama dulu, habis ranap dah alarm timing nye.. selamat di tangan haziq juga la.. sedap² rasa je dia baling sana sini.. jam loceng ni betul² menyelamatkan saya di permulaan hari.

5 comments:

ina's said...

haziq yg manja..

pUanMaY said...

aku ingt menatang apa lah sidia mu itew....

hik3....

haqiz gud boy....

Ietams said...

ina's,
memang!

PuanMay,
itu la si"dia" nya

Barami-Chan said...

dah besar da dia... makin hendsome makin banyak akal...

Ietams said...

Barami,
sungguh..,
ayat pun makin saiko

Sensasi nya..,

Us together..