Monday, November 15, 2010

Bye..bye..Haziq, I Love you..

muahahaha... belum cerita lagi omak eh gelak dulu.. muahahahaha... ~gelak lagi!.. ade satu kisah yang baru je berlaku, minggu lepas kot rasa, saya pun ingat² lupe bile. rasa kelakar ade, gelihati pun ade, risau pun ade gak.. tang risau tu over la kan.. haziq tu kan kecik lagi, so di ampun kan la utk sementara waktu.. muahahahahahah ~gelak lagi!.. okey, sambung cerita.., tepat pukul 6, saya sampai depan kindy haziq. teacher afni dah ready dgn haziq kat depan pintu. haziq pun dah ready dah dengan beg ben10 yg tersangkut kat bahu. haziq pun amik slipper Ben10 Lagi lalu memimpin tangan saya menuju ke gelongsor permainan kindy tu. seperti biasa haziq nak sekali dua menggelongsor, ibunya pun dengan penuh kesabaran teman si haziq.. lebih kurang 3 minit, saya pun menggesa haziq. mane boleh lewat balik, saya tak asar lagi.. habis timing saya karang. mujur juga haziq senang di ajak balik, bergedek-gedek le kami dua beranak jalan ke kereta, bila nampak ramai kekawan haziq berdiri kat tepi sliding door, saya pun suruh la si haziq ni greet babai kat kekawan.. haziq : babai kawan-kawan, hazik balik dulu.. kite jumpa esok tauu.. kekawan haziq : babai haziq.. (suara budak lelaki & perempuan secara beramai-ramai) tetiba, dengar suara budak pempuan.., "babai haziq, I LOVE YOUUUUU" dengan terkejutnya saya, sepantas saya tergelak sambil berpaling mau tengok siapakah kanak-kanak perempuan yang bersuara sebegitu itteww?? masa tu saya tengok teacher Afni (principal Kindy) tengah tegur budak pempuan tu Elina kot name budak tu, saya pun dah lupa.. ye la, elok juga teacher Afni tegur elina tu.. bebudak kecik lagi kan.. mane boleh cakap i love u, i love u dengan berlawanan jantina.. kalu tak di bendung awal², bahaya la pulak takut jadi kebiasaan nanti-nanti. masuk kereta, saya tanya haziq pasal Elina tu Saya : Elina tu kawan haziq ke? haziq kawan elina tak.. Elina cakap I love you kat haziq tu?? Haziq: a'ah kawan hazik.., tapinya haziq taknak kawan sangat Elina.. sebabnye elina suka sangat kawan dengan haziq.. adakah maksud ayat haziq "Elina suka sangat kawan" tu menunjukkan yang anak teruna saya tu sudah ada yang berminat?? muahahahaha... tergolek kami laki bini pasal kisah ni.. series geli hati tau.. p/s ~ kot la parent budak pempuan tu ter tengok /terdengar bende² cenggini, jangan pulak mak ayah budak pempuan ni over reaction..! sampai nak demand itu ini, mane tau kot siap letak syarat macam²~ selagi anak dara nya tu belum jadi hakim besar ke, selagi tak jadi pegawai pemerintah ke.. jangan kau mimpi nak masuk minang bagai.. huh hai! kecit lagi bebudak tu.. toksah ler nak amik series bende² cenggini kan.. tok sah over, ye dak??!

5 comments:

pUanMaY said...

huishhh...aura kepahlawanan haziq dah terpancar...;) gurau² bawa bahgia..;)

ina's said...

hahahaha..aku hanya mampu gelak dengan kata2 mu itu

atty's said...

bebudak skrg..cerdik..terlampau..

Ietams said...

PuanMay,
aura kepahlawanan.. si manja ibu

Ina's,
jom la kita berduet gelak besar²an

Atty's,
peredaran zaman teknologi,
hehehe

Ena said...

ena pon tompang gelak sekali..

haziq kan encem.. tu yg ada peminat.. hehe

Sensasi nya..,

Us together..