Monday, October 25, 2010

Tailor @ Designer Wannabe??

#masih lagi mau cerita betapa excitednya saya dan mesin jahit.. :-) tajuk kat atas kemain tinggi cita-cita.. hehehehe saje je nak kasik verangan ala-ala... bukan ape.. pembakar semangat juga tau bagi target yang tinggi cenggitu. ape salahnya declare sendiri saya ni tailor wannabe. dah minat kan.. insya allah di polishkan lagi skill.. kot² akan datang lagi master bab jahit menjahit ni. buleh tutup mata je menjahit jahit.. wahhh! itu melampau punya verangan.. takpe..takpe.. berangan² itu bagi saya sorang je yg syok sendiri. saya ade agenda seronok+happy+bangga+kagum diri sendiri ni.. meh saya nak list kan satu-satu hasil jahitan mesin saya 2-3 hari lepas yer.. nampak tak gambar bawah ni, yg bantal cantik haziq baring tu. NAMPAK?? haa.. tu adalah hasil tangan ibu haziq yer puan-puan.. wahhh! bangga ni.. tengok haziq tu.., terus peluk tak lepas tau bantal tu, punya cantik tak hingat tuu.. (oh bangga lagiii..) beli kain gambar kartun² 3 meter, baru dapat 2 biji bantal utk haziq. ade banyak lagi balance kain tu, buleh lagi kalu nak buat 4 biji bantal. tapi kita tangguh dulu.. anakanda dah minta peluk nak tidur mase tu. terpaksa la ibunya hold dulu projek sarung bantal.

jom tengok lagi projek jahitan saya yg lain, nakk??? ewahhhh... mesti nak kepochi² juga kan.. jeng.., jejengggg...., / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / Skrolll bawah lagi yer korang..., / / / / / / / / / / / TADAAAAAA...!!!!!!! buat blouse tuuuuu!!.. tak menahan.... muahahahaha... lepas ni target nak ganti langsir rumah saya satu demi satu .. tapi kain yg mengikut tema belum ketemu lagi. nanti bila dah berjaya.. akan saya abadikan lagi gambar² kebanggaan saya betapa indahnya perasaan saya bila berjaya hasilkan bende yg saya minat ni.. p/s: jahit & masak ni memang kegilaan saya, mmg buleh je buat dgn cemerlang. cuba suruh saya hias rumah... terus hancur failed! oh haa..., gambar bawah ni pun kan.. hasil jahitan saya gak.. tapi mase raya aritu saya jahit kat kampung, guna mesin jahit mak saya.
alas meja makan tu yg saya jahit.. nak beli alas meja kat kedai, kemain mahal harga. Itu yang gigih saya menjahit sendiri je alas meja tu..

yg kusyen-kusyen kat sofa tu pun sarungnya saya jahit sendiri & guna mesin jahit mak saya kat kampung mase raya aritu... reason saya gigih jahit sendiri tu pun sebab tak sampai hati nak beli sarung kusyen.. mahal bebenor!. rasa tak berbaloi beli sarung kusyen tu mahal²..

tamatlah dulu sesi pertama menyenaraikan projek jahitan saya.. ehhh! macam slot mari menjahit pulak dah.. So, itu lah closing saya setakat ni.. Sehingga berjumpa lagi... Chooww!..

4 comments:

Ena said...

bagusnya la kan... berseni sungguh tangan dier..

ena ni tau order jekk.. hapeh betul..

nak belajar menjahit boleh???

Ietams said...

Ena,
saya pun belajar dari mak je..
nanti² ade gak simpan niat
amik kelas menjahit..
jom la kita belajar sama²

Cyda Acme said...

nak tempah blouse!!

huhhhh .. kak dot kalo bab masak bleh arr lagik tp kalo bab menjahit .. awal2 angkat bendera putih. minat tuh ader tp skill tuh yg takde. bygkanlah .. kalo gunting kertas yg ader garisan pon leh senget benget nih kan pulak nak gunting kain ... oh tidak!!!

Kamsiah said...

tahniah..save bajet kan...buat sendiri...lg seronok bila ada yg bertanya,,pastu bila dipuji hehe

Sensasi nya..,

Us together..