Tuesday, October 19, 2010

bila bestfriend sebenar takda, kawan kepada bestfriend yang jadi mangsa

panjang betul tajuk saya kali ini..


kisah ni berlaku pada hari jumaat lepas,

dek kerana terlalu excited nye nak menjahit...
almaklumlah, mesin jahit sudah selamat berjaya ada di tangan,
saya beli model 8280 dari Singer sahaje,
ade juga simpan hasrat utk mesin Epal tu,
sempat juga saya pergi centre nya kat puchong tu aritu,
setelah banyak sudut yang saya fikir, akhirnya mesin singer yang
kat gambar bawah ni juga menjadi pilihan. Saya pilih yang paling basic la kirenye..
sok-sok kalu dah betul nak tumpu sepenuhnya menjahit,
baru fikirkan mesin yang canggih²..


~gambar adalah dari sini

semangat yang membara utk menjahit tu yang membuatkan saya
terlalu teruja untuk menjahit langsir, sarung bantal and whatsoever yang related.
setelah ber SMSing dgn cek Puan Sob dari pagi bawak ke tengahari,
dia cadangkan saya terjah ke Nagoya..
bila saya kate nak pergi servey sensorang mcm tak best.
(almaklumlah, dedulu cek Puan ni keje kat putrajaya,
rajin je saya kidnap dia..bile dia dah transfer ke Seremban, dah mcm hilang arah sikit saya ni)

lalunya beliau mencadangkan saya pelawa As besfren dia mase kat kastam putrajaya dulu..
makanya...,, jeng! jejeeengggg!...,

ke Nagoya kajang kite yeop! Yihaaaaa!

dua-dua dah rambang mata tengok kain langsir cantik-cantik..
muahahaha... saya lagi giler, nak beli dah.. tapi bongok tau..
sebab mane ade ukuran tingkap tu lagi..
tah hape-hape punye giler excited saya ni.
nak beli kain utk langsir tapi takde ukuran..

As pulak dah nyaris nak beli & tempah,
sekali bila fikir-fikir, dia takut nanti kain yang dia pilih tu jenis
serap matahari, takut nanti belum setahun dah pudar/luntur warna langsir.
tingkap bilik yg dia nak tukar tu, jenis yang memang sentiasa di panah mentari..

Oleh itu, mungkin akan ada rancangan bergedek-gedek lagi.. muahahahaha...
maun cek Puan hangen je dengar statement saya yg bakal
mengkidnep besfren dia dengan seberapa kerap.

takpe-takpe, saya ukur siap² untuk tingkap² rumah saya..
bile ukuran sudah di tangan.. baru serbu kedai kain beli..

tak sabar rasanye nak menjahit-jahit ni..

4 comments:

pUanMaY said...

lenkali bawak sekali mesin jahit ko tu....tp ko mang advance cik puan...best nyer...multitalented kekdahnya...

aku..?? non hado...

Ietams said...

PuanMay,
muahaha,
setakat mesin cenggitu nak berangkut??
buat malu je haii..
lain la kalu mesin epal tu.
mau kembang tak turun² angkut sana ke mari..

didyrose said...

ahahha mesin epal... menanges2 b tinguk tu mesin sbb mcm best sangat . so ndak payah hantar kedai mau jahit tepi ka mau sulam ka.... tapi mahal ya ampuunnn...

ina's said...

jeles nih

Sensasi nya..,

Us together..