Monday, September 6, 2010

Saya Tau Anak Saya Nakal

malam tadi, kire siangnye ahad malam isnin..
kami ke Mines Shopping Centre,
en. abah nak pegi IT Sector kat tingkat 4 tu,
memang le ramai umat mase tu, dorang semua nak shopping raya kot.
orang lain mase ni sibuk shopping raya, kami bertiga lak ke sane untuk ke IT section,
en. abah nak tukar MicroSD Card, yg di beli ari sabtu aritu.. ade problem sikit.
saya dah tau la haziq tu aktif cemane, jenis tak reti dok statik.
kami berdua pegi Ground Floor, En abah pegi tingkat 4 tu la..
mula-mula saya ke ATM card RHB dulu,
pastu ternampak pulak kawasan ATM & Penggurup Wang Maybank dulu dah takde lagi
sudah di ganti dengan kedai baru, kedai pakaian wanita,
ape tah name kedai tu Jelita fashion butik ke ape tah..
lupa dah name kedai (sebab hati mcm bara sikit)
nampak dianye baju semua ada diskaun, 50% & 30%, murah-murah la kire nye kan..
walau nampak dari jauh macam eksklusif,
mase saya selak-selak baju jubah tu, haziq pun sibuk gak nak join selak-selak,
saya tegur haziq, tak kasik dia selak-selak baju-baju tu sebab takut nanti baju tu terjatuh,
tetibe promoter kedai tu (melayu pempuan-budak lagi dalam lingkungan umur 20-an)
SOUND saya, "baju-baju kat sini semuanya SILK, semuanya sensitif materialnya..takut nanti rosak bila dia pegang-pegang macam tu" sambil dia menunjuk anak saya.
wahhh! punya dasat nya customer service kedai ini..
ape yang saya tengok & rasa kain-kain situ.. lebih kurang je kualitinya dgn baju-baju yang ade dekat Butik First Lady.. takde pun rasa SILK nya pun..
terus saya tarik tangan haziq dan terus keluar dari kedai yg perasan best tu,
automatik terfikir padan le tak de customer serbu kedai dia ni, walau diskaun gile punya 50%..
teruk la dia punya layanan dekat customer.
tunggu la sok ko ade anak, ko tau la gaknye cemane perasaan terkesimanya bile ko kene sound macam tu sok-sok nanti..
ujung-ujung puasa ni memang dugaan saya betul la,
arini senin lak 1st day haziq ke taska kat BK5, tu pun hati saya macam down juga..
bila tetiba saja, makcik (bbsitter) tu cakap dia suruh saya cari
orang lain jaga haziq hari sabtu aritu.
Dia dah tak mau jaga haziq lagi, series tak paham hati orang-orang ni,
padehal selama ni kemain manis lagi butir bicara,
tetibe je bagi short notice yang boleh je menganiaya kan saya macam ni,
kenapa yer bila hati murni, sentiasa saje orang ambil kesempatan?

8 comments:

Rizziela said...

Yerlah....Orang yg tak ada anak memang tak faham macam mana orang yg ada anak..bukan kita nak anak kita ni lasak kan...dah nama pun budak2 kan..mana tau dok diam

Ietams said...

itu la..
sedih hati si ibu

Cyda Acme said...

wah2 sedap betul mulut bdk pmpn tuh bleh lak sound camtuh ... entah2 esok anak dia lagik 10x terejalnya .. baru tau langit tggi ke rendah... bdk2 mmg lah camtuh .. lagik plak bdk lelaki. bior dorg nih lasak dr dok diam pasif jek ... lagiklah maknya susah hati.

Cyda Acme said...

huuhuh me terasa sbb anak akak pon lasak gak ... bdk laki kan ...

atty's said...

kadang org mmg tak tau..sbb depa tade anak..

biarlah ieta..budak lasak ni bijak ..tu mak kty selalu ckp .

Ietams said...

kak dot,
lezer mulut pempuan tu, belum kene belum tau

kak ty,
saya motivasikan diri sendiri macam tu je la kak

nosa said...

sian ieta.. jgn terasa apa2..becoz it will only make you down, bcoz children will be children..memang lasakkan.. bak kata azuanali...ada aku kesah

pasal babysitter tuh, jahat sungguh hati manusia ye..sabar atas dugaan Allah.. bertawakal & berserah pd Nya..ada hikmah tuh.. k..

Selamat Hari Raya Ita, kirim salam suami & cium haziq..muuaahh from anti..

Fara said...

erm..faham sgt2 perasaan ita. sabar je la ;)

Sensasi nya..,

Us together..