Tuesday, September 21, 2010

rancangan tergendala

dengan semangat waja nye nak meng update kisah & gambar2 raya saya,
tapi malangnye tak dapat le pulak,
sebab Laptop saya, en. abah baru je re-format sebelum cuti raya aritu.
tak dapat le saya nak resizing segala gambar.
sudahnya, utk tidak lebih menghampakan saya,
terus je upload kan ke FB..
sebenarnye saya tak brp gemar letak byk gambar kat FB tu,
perasaan saya ni mcm tak brp secured kot..
kalu share gambo banyak2 kat FB.
saya Emergency cuti ari ni,
nak pantau haziq..
semalam adalah hari pertama anak saya si haziq di Taska,
balik je semalam, nampak dah ade 2 spot mencurigakan dekat tepi dagu belah kiri,
en. abah cakap mungkin sebab peluh, itu yang keluar bintik2 gatal.
bila kejut dia bangun pagi untuk di mandikan pagi tadi, ade nampak dlm 5-6 biji lagi
bintik. kelam kabut terus kami ke klinik, so doktor advise kan utk monitor haziq.
kalu arini hingga ke esok naik lagi byk spot,
memang sah la haziq kene chicken pox.
siyan haziq, baru je bersemangat waja ke taska naik moto pagi-pagi dgn helmet baru.
2nd day dah tak sihat..

3 comments:

Cyda Acme said...

aik? haziq dh hntr g taska ek?
akak ms memula hntr bdk2 nih g taska pon risau sgt2. maklumlah .. kat taska ramai bdk .. ramai bdk byklah penyakitnya kan ... tp takde choice. semggu adli msk taska akak dpt detect ader darah mcm lebam2 kat blakang tinger dia belah kanan. takleh jadik ... esoknya terus tanya kat org taska tuh. aderlah bebel2 sket tp dgn cara berhemahlah ... so far alhamdulillah takde dah kesan2 yg tak diingini kat badan adli. akak nih particular sket. asal balik dr taska jek mmg habis akak check segala celah2 bdn bdk2 nih. ye lahh bkn bleh percaya sgt kan ... walaupon anak sndri nakal tp kena gak check fizikal dorg nih..
paling tak tahan adli skang dh pandai tiru gaya org isap rokok sbbnya husben penjaga taska tuh selalu dok kat buai depan pintu taska tuh smbl isap rokok. so nak salahkan sapa nih ek? adli nih len macam sket .. dia suka tiru gaya org then dia akan ingat smpi bebila ... risau betul lah akak skang nih

Fara said...

jap jap...ai dh add u ke kat fb? ermmmm.

cian haziq.cepat sembuh yer pastu bleh gi taska balik

Ietams said...

kak dot,
same la kite.. memang abis segala bende cek tetiap hari. even puting susu tu pun kite cek kak.. fussy pun ye gak. memang tak brp nak cayer sgt. bukan ape, utk kebaikan anak kita juga kan.

fara,
kite belum fren dlm FB lagi la..
hihihi

Sensasi nya..,

Us together..