Friday, September 17, 2010

mangsa buli di pagi raya

di pagi raya, memang dah jadi satu kebiasaan keluarga belah saya
selesai je sembahyang sunat hari raya,
abah saya akan buat tahlil, utk di sedekahkan pada arwah atok laki belah abah saya, atok laki pompuan belah mak saya,
sekali gak sedekah utk arwah ayah mertua saya, arwah ayah kak long & kak ngah saya (kak ipor2 saya)
selesai tahlil, bermula la sesi bermaaf-maafan,
uh, sedih je sesi ni.. memang mata kami merah-merah le menangis tu,
mak abah saya pun same genang-genang airmata,
mane tak anaknye semua meleleh-leleh air mata... muahahaha
taun ni, saya jadi mangsa buli woh,
sampai turn saya minta ampun maaf dgn en. abah,
berkali-kali kene salam, ampun maaf,
sampai abang-abang saya puas hati..
kemain suka la en. abah,
tengok saya di buli, nak minta maaf salah dan silap saya, berderet abang-abang saya QC tepi
siap kene cakap dgn jelas, nyata & kuat.
setelang berulang kali meng rewind,
di akhiri dengan kucupan dari en. abah..
hik.hik.hik.. MALUUUUUUUU
fuhh! lega guwe dari di buli..
dari syahdu-syahdu tu terus jadi adegan lucu..
nak kaver malu punya pasal..
ilang le slot sedih2..

4 comments:

Fara said...

hihihi...best pe sessi membuli. jeles la fara xder gambar thn ni

Rizziela said...

malu memang malu....tapi best kan?

Ena said...

hehehe..
ena pun ada gak sesi tu.. tapi ena control cung! tak sempat meleleh.. lagipun belah hubby.. kalo belah sendiri pun jarang kami meleleh.. sbb selalu time tu masing2 do wat lawak tak kasi ada sesi meleleh camtu.. heheh

Ietams said...

Fara,
bila takde gamba mase raya, last-last nanti memang terasa ralat

rizziela,
malu tapi best.. hik..hik..hik..

Ena,
selalunye gitu kan,

Sensasi nya..,

Us together..