Saturday, September 25, 2010

celik mata di pagi sabtu

dah hari ke 5 dah ari ni, hari haziq ber chicken pox.
selasa rabu saya amik cuti jaga haziq
khamis jumaat lak en. abah yg cuti jaga.
walau saya kerja 2 hari mase en. abah yg jaga,
tekanan juga rasanya tak dapat nak fokus kerja sgt kat opis,
kejap..kejap.. telefon bunyi..
jawap phone, si haziq yg cakap..
melalak tersedu-sedu nak kan ibu... "uwaaa!!! balik la ibu, haziq nak ibu..."
berlanjutan sampai jumaat.
kene berkorban lunch hour saya (nasib baik saya puase mase tu)
bergegas balik ke rumah, gitu gini layan si sang putera..
sabtu pagi tadi, celik mata haziq toleh kiri kanan ada ibu & abahnye kemain lebar senyumnya.
memang impian si intan payung tu, kalu buleh tiap-tiap hari bangun pagi celik mata
ibu dgn abah nya masih di ulit selimut.
part paling best sabtu pagi ni, ayat pertama keluar dari mulut haziq,
"abah, abah.. atok ki kat mane??"
rindu tok ki dia le tu..

1 comment:

Cyda Acme said...

samalah cam Adli, kalo bgn tido ader mama n abah dia .. dia akan ckp "ehhh abah ader puyak" sbb selalunya mama dia jek yg ader ... kalo abah ader dia taulah hari tuh hari tak keje. so dia pon takyahlah g skool hu3

cian haziq kena chicken pox .. get well soon yek ... muahhhhh

Sensasi nya..,

Us together..