Thursday, August 19, 2010

Cara-cara nak Upgrade air ticket (economy) to Business Class Dengan Redeem Enrich Point

malam ni ai terpaksa ke MAS Counter.. uwaaa!! sebab due utk re-issue tiket yang telah di upgrade ke Business Class cume sampai ke pukul 3ptg esok sahaje.. ingat kan memula dah target dah sabtu ahad ni la baru nak pegi KL Central tu. nak masuk KL, masa weekdays.. di siang hari.. bulan-bulan poser ni.. huuuuiii sungguh ke tidak laratan. sekali mase telepon bla-bla dgn Customer Service Enrich tadi, dia remindkan kene re-issue tiket tu dalam masa 24jam.. aduh! aduh! duh! duh letihnyaa.. bos jepun saya ni la.. dia minta saya upgradekan dia punye tiket ke Business Class utk redeem dia punye Enrich Point dah gile berpuluh ribu punya dah. sebab dia dah byk fly dari Singapore sekarang ni.. dah tak berapa guna dah MAS Airlines. oleh sebab saya merangkap secretary utk satu pejabat bos saya, of course la berkhidmat dengan-suka-tak-rela kan.. cara nak upgrade senang aje:-,
  • memula beli air ticket, then telefon enrich dan pilih menu Enrich Redemption Point
  • cakap dengan customer service tu kita nak upgrade business class by redeem Point
  • CS tu akan cakap bla..bla.. & confirm dgn kita brp jumlah point yang di kenakan
  • bila kita kata okey & setuju so dorang akan process.
  • CS akan inform bile due utk re-issue tiket di kaunter
  • kita kene pergi MAS Counter either KLIA @ KL Central utk counter Re-Issue tiket.
see.., senang kan? tapi nak pegi kaunter tu yang melecehkan. Kesian nya saya.. kene manja-manja minta tolong en. abah hantarkan saya pergi KL Central malam ni.

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..