Friday, July 23, 2010

“Tekken is in the Cinemas!!”

Synopsis;
The critically acclaimed Namco videogame franchise TEKKENTM is set to come to life on the big screen. Rising from the ashes of a crumbled civilization, gladiatorial combat has replaced warfare, and ruthless fighters pit themselves against one another in a bid for global supremacy. In the midst of the greatest tournament ever known, one warrior attempts to fulfill his destiny and become King of the Iron Fist. Civilization as we know it has been destroyed and in it’s place a dystopian world order has arisen with seven all-powerful corporations controlling the planet. America is under the totalitarian leadership of the mighty Tekken Corporation and it’s CEO Heihachi Mishima (Cary-Hiroyuki Tagawa), who rules absolutely from the capital of Tekken City. Those outside the metropolis’s walls lead a life of fear and despair, fighting for survival as outcasts in a harsh world where resources are scarce. Rising from this poverty is Jin (Jon Foo), who is driven by nothing more than a desire to murder the man who killed his mother (Tamyln Tomita). In order to exact his revenge Jin must defeat the world’s most elite fighters and win the ‘Iron Fist’ Tournament. However this journey will show Jin a past that his mother had tried to hide from him and force him to realize a future that threatens to tear him apart. the Tekken Movie's Trailer;
Sekarang dah nak keluar filem Tekken la..
Tekken ni kan asal-asal nya video Game tu.. glemer game ni dulu. Sekarang pun glemer juga bagi sesape fanatic Game ni, confirm everlasting minat lah.. dari kecik hinggalah ke besar yang setia tetap minat dgn Game ni..
Game ni kan Game Yang lawan-lawan tu.. saya pun suke game lawan-lawan ni.
Tapi sejak meningkat dewasa ni tak berapa ada mase dah nak main game-game ni..
Cuba lah kalau ade masa, memang tak akan berganjak ke mana-mana..
setia menghadap Game.. hihihihi. Watak yang saya paling minat dalam Tekken ni dah tentu lah si Heronye Jin Kazama (lakonan Jon Woo) Selain dari sebab muka dia dah memang sedia cute tu.. (biaselakan yang kiut-miut tu orang akan pandang lebih dulu dari sebab-sebab yang lain).. dia punya gaya & penampilannya yang tersendiri dalam movie ni pun dah boleh tackle hati orang untuk minat watak dia dalam filem ni.
Jin Kazama dalam Game ni memang dah nampak gagah perkasa,
sungguhpun mukanya kelihatan tulus campur ganas sikit.
Siap saya googled picture sebenar si Jon Woo yang melakonkan watak Jin Kazama ni..
alahai jambunya dia.. macam tak layak je jadi Jin Kazama.. Jin Kazama tu kan ala-ala muka hensem tapi macam Nampak kejam sikit. ~nampak kan perbezaan muka & karektor Jon Woo dgn Jin Kazama..
macam lain kan.. hihihi.. Agaknya sebab make up artist dia super duper terror, tu yang boleh tacap muka Jon Woo, bagi Nampak ganas sikit, walaupun tak berapa menjadi… muahahaha matik la saya punye stetmen ni, ~kira okey la ganasnya kan... jadi la sikit-sikit ganas.. kalau terlebih ganas kang
tak buleh lak jadi anak yang sayangkan emaknya..sampai buru pembunuh omaknya.. Saya suka sangat keazaman yang kuat Jin Kazama yang bernekad masuk Pertandingan “King of Iron Fist” demi mencari pembunuh maknya. Bukan senang nak jumpa orang lelaki yang sayang gila-gila dengan emaknya..lagi-lagi siap nak cari pembunuh emaknya. Betul la saya rasa kagum dengan sifat penyayang Si Jin Kazama terhadap emaknya tu. Dalam pada dia sibuk bertanding dari satu lawan ke satu lawan yang lain, perlahan-lahan dia sedar kewujudan kuasa jahat yang lahir dari dalam dirinya. tapi dengan Berkat keikhlasan hatinya yang jujur, dia dapat kawal elok dan gunakan kuasa jahat itu untuk bertanding secara benar, cekap & amanah. Tang ni lagi saya kagum.. boleh dia kawal kuasa jahat tu dengan cara berhemah. Bukan nya senang nak control kuasa² jahat tu kan. Kalau lah Nuffnang bermurah hati nak bagi tiket free kat saya.. huishh la haii.. lagi la saya terlebih² lagi kagum.. meh la Nuffnang.., bagi la 2 tiket free tu kat saya.. saya tak sabar nak tengok mamat jambu tu belakon jadi Jin Kazama.. Mengganas ke Menjambu.. muahahaha.. Ampunnn Jon Woo.. peace!!

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..