Wednesday, June 16, 2010

Di senarai pendek

pimp myspace profile mujur menyembang dgn kak An petang semalam pasal anak-anak.. beliau juga la yg mengingatkan saya pasal sekolah haziq. sepantas kilat saya terus meng roger CIC yg telah di shorlisted kan *gambar taken dari sini tapi PIC CIC mase tu takde, jadi nye mereka tidak le dpt entertain saya petang semalam. haziq mmg dah school.. tapi its only saturday playschool sekolah utk dia melompat² & berlari².. not the weekdays school. sementelahan pula jumaat ni dia dah cukup 3 tahun, dah buleh la enroll dia ke weekdays school. kire dah syabas potty training lagipun nye kan.. setelah meneliti & meng servey segala gitu gini, awl tahun aritu, cume 3 centre sahaje yg saya berkenan. Iaitu ;- 1) Genius Aulad 2) CIC 3) Little Caliph mase saye tgh ralit gak le tengok email.. dan try² log in Air Asia kejap tadi, buat² pilih tarikh kekunun utk tengok harga tiket.. kan air asia currently promote X seat punye starting price from RM299++ to Melbourne tetibe ade call dari CIC. bagus sgt.. dorang return call saya semalam. teacher Zi yg call & bagi explanation pasal programnya & fees nye dan last sekali dia minta details kami sekeluarga bg membolehkan dorang prepare Offer letter. bile dah ade offer letter tu, buleh la register kan haziq utk next semester.. CIC ni punye sistem dalam setahun ade 2 semester.. Jan -June (Sem 1), July-Dec(Sem 2) dah macam sistem U pulak kan.. macam terasa same lak mase Dip dulu.. hihihihi oleh sebab kami baru bercadang utk enroll haziq tengahan tahun ni, jadinye haziq akan enroll utk intake semester 2 la kire. memang kalu buleh nak enroll Haziq kat Genius Aulad. kat situ transport provided. kebetulan lak jiran sebelah rumah saya mmg antar anaknye ke Genius Aulad (GA) sejak January aritu, jadinye, selama 6 bulan ni saya menjadi pemerhati tersembunyi tegar.. matikk la kalo jiran tu tau ini aktiviti saya selama kini...kui..kui..kui.. saya rase mcm tak berapa praktikal nak hantar haziq kat GA ni.. centre yg paling dekat dgn rumah saya cume ade di Bdr Puteri, Puchong.. tengok anak jiran tu seawal pagi atr jam 7.15-7.30am (org yg no 2 di jemput) dan org yg paling akhir sekali di hantar lebih kurang sampai rumah jam 12.30 ~ 1.00pm. terlentok2 tau budak tu tertidur kat kerusi mase hantar balik kerumah.. aduss kesiannye.. tak sanggup saya bayangkan haziq macam tu. kebetulan pula CIC dah buka centre yg terbaru kat Puncak Jalil, lokasinye pun strategik. tidak terlalu jauh ke dalam.. ye lah puncak jalil tu kan luas. terletak dlm shop lot area, dekat2 situ pun ade market, buleh le ibu sambil² pegi beli ikan ke sayur ke kat situ ke kan. semangat membara terus le nak enroll haziq kat situ..servey² pun nampak rata²nya yg hantar anaknye di situ tiada sebarang complain.. tugas servey² education utk anak ni, en. abah serahkan bulat² utk saya. katenye dia bertugas utk jd org yg tukang laksanakan ajer. hihihihi. ape-ape je la en. abah. Janji en. abah luluskan bajek yer. :p

3 comments:

Fara said...

putra pn dh sibuk nak gi skool. tgh survey2 jugak ni...

atty's said...

haziq nak sekolah dah ye ..

Ietams said...

Fara,
kan.. sesame la kite nyekolahkan mereka..

atty's,
ye kak

Sensasi nya..,

Us together..