Monday, June 21, 2010

Cadangan Awal belum di realisasikan

pimp myspace profile 18hb lepas bersamaan hari Jumaat tu kan birthday haziq.. tambahan lak sejak awal tahun lagi haziq dah mengendeng-ngendeng kami, ibu dan abahnye utk meng 'besday tu yu' kan dia.. memang perancangan awalnye, kami berdua berhasrat buat kenduri doa selamat @ tahlil sekaligus potong kek birthday haziq mase tu.. dah siat set tarikhnye pun awal dulu.. cadangnye 19hb (Sabtu) tu la tarikhnye.. ape kan daya. Rezki kenduri kami belum kesampaian lagi.. kemungkinan akan di potspone.. tak tau la bilenye buleh di laksanakan.. kot-kot mase raya sok kot..insya allah. dalam pada excited nak ber kenduri tu, datang pula serangan anai² kat rumah saya awal bulan aritu.. huhuhu sadis rase.. nasib baik en. abah cepat perasan akan kewujudan termite itu.. dan nasib baik juga baru bermula di dalam stor rumah saya. tapi anai² tu dah menyerang gak la sampai ke kawasan aras satu tangga rumah kami. seb baik belum sempat naik ke atas.. bilik bagai.. kalau idak... naye! memandangkan rumah kami tu still under warranty, en. abah dgn sepantas kilatnye telefon kontraktor developer. semburan racun tu dorang dah buat dah awal² lepas report.. cumenye tinggal lagi skrg ni, kontraktor tu kene buat final treatment.. dorang kene buka & install balik parket kat area tangga dan juga kene tebuk lantai bagai utk masuk alat pencegah anai² tu.. thn lepas mase awl pindah dulu, jiran cina yg selang 2 buah rumah dari rumah saya memang mengalami masalah anai² yg teruk.. kemungkinan juga sebab dia dah buat sentiasa termite treatment tu.., anai² tu pun mula mencari kediaman baru.. dan mangsanye adalah jiran-jiran la kan.. nak² link house macam rumah saya.. takut nanti, bile rumah saya dah buat treatment, jiran selepas saya pula yg kene.. barang2 dlm bilik stor tu memang masih lagi tersadai kat living. rumah saya sekarang ni series masih dlm keadaan yg tak sedap mata memandang.. tu yg terus kensel je plan nak besday tu yu ke ape ke.. ade jeki sok, insya allah ibu & abah celebrate besday haziq ye sayang.. mmuah!

No comments:

Sensasi nya..,

Us together..