Wednesday, June 30, 2010

'Winter Sonata' actor Park Yong-ha found dead in apparent suicide

pimp myspace profile *kredit to Mr Google for this nice pic. Tq SEOUL, South Korea (AP): A popular South Korean actor and singer was found dead Wednesday in an apparent suicide that would be the latest in a recent string of high-profile suicides in the Asian country, police and a news report said. Park Yong-ha, 33, apparently hanged himself in his home in Seoul, Yonhap news agency reported, citing police. An official with Seoul Metropolitan Police Agency told The Associated Press that Park was found hanging by the electric cord of his mobile phone battery charger. However, police were still trying to determine the exact cause of death, the official said on condition of anonymity, citing department policy. Park debuted in the late 1990s and starred in the 2002 television drama "Winter Sonata," which drummed up a following in Japan and Southeast Asia. He held several concerts in Japan and one of his fans was said to be its former first lady Akie Abe. Yonhap reported no suicide note was found, but the Seoul police agency said Park told his family "I'm sorry. I'm sorry" while massaging his father, who is terminally ill with stomach cancer, early Wednesday. click here for more..,

ketawalah..ketawalah..

pimp myspace profile
bila tengok ade iklan MILO yg melekat kat blog pagi tadi, rasa seronok lak nak klik ape yg ade kat promo tu..
bagus la tips² MILO bagi ni.. bila dah next..next.. jumpe tips yg kat atas.. memang kene la dgn saya yg hobinye tergolak je manjang.. nangis pun golak.. rajin tergelak pun elok utk kesihatan.. bagi keluar hormon yg terpenting yg buleh buat kita rasa bagus & sihat.
gelak..gelak.. gelak.. tu yg menjadi-jadik pipi tembam & makin bulat
buleh gak kalo nak nengok² lebih lanjut kat Sini tip-tips dari MILO

sudah pulang

pimp myspace profile punye excited dah kami bila dengar mak & abah saya setuju stay seminggu kat rumah saya aritu. sekali balik tengahri kejap smlm abah saya inform dia akan follow mak saya pulang ke kampung.. sepatutnya mak saya balik kampung sekejap utk monitor makanan ayam,kucing,burung. Adik saya anto kan kejap gerak tengahri gitu, balik semula rumah saya malamnye.. malam tadi dalam kul 8ish gitu dorang bergerak pulang bersama-sama adik saya. dah kesedapan je rasa rumah meriah, sekali malam tadi senyap sunyi semula.. uh! mcm rasa tak biase pula bila tinggal bertiga aje ni. jangan hangin ibu naik semula sudah.. en. abah, berjaga-jaga yer.. bajailah hati suri mu ini senantiasa dari di lingkari bunga²api, muahahaha.. amaran-amaran sayang gitteww.. tahhapehapepunye amaran.. sekian, saya yg sayang & manja famili saya.. :-)

Tuesday, June 29, 2010

celebration utk 'Dia', insan tersayang

pimp myspace profile
kasik panas enjin dulu...,
muahahahaha!!!!
**kek coklat bla...bla..bla.. kes tak ingat nama & flavour kek yg sebenarsuper duper sedap.. name kedai maybe Cake Sensation kot kes tak ingat nama kedai yg betul gak...
pi beli kejap kat puchong nun.. lepas maghrib, rushing woh mencari gitu gini.
kat sebelah kedai kek tu, memang cantik molek ade kedai Domino's Pizza..
memang elok lah timing dorang buka kedai ni awal-awal dulu.
tgh buntu nak celebrate kecil-kecilsecara anakberanak
2 x regular size Pizza kami beli.. flavour ape pun tak ingat..en. abah yg order
tapi dia punye kesedapan, series tering-ingat ke domino an nye..
menu keseluruhan utk sambutan birthday haziq yg ke 3,
18 June 2010
dah berzaman lepas tariknya, baru hegeh-hegeh nak story mory..

warming up

pimp myspace profile

**masih lagi cerita pasal blues disuatu pagi yg lemau di opis setelahkesedapanbercuti** pepagi tadi sampai je opis saya sort segala mak nenek voucher, cek & pastu passing kat kolik tu utk dia pg bayar karang.. sedang elok gak puan sob telepon ajak nyembang kejap tadi.. takde le blues geng terlampau.. dapat la juga alihkan kesangapan saya pagi² ni dalam sekelap.. hehehe,

baru je lega menyangap sekejap, jadi semula dah blues.. dengan selambe je log in blog & tepek2 gambo.. update blog secara haram dah ha.. gasak! mata dah kalah mata garfiled dah ni.. lebih baik ai update blog dari ai tido tau.. ewww! malas sebenarnye nak tepek gambar sendiri .. sakit mata tengok badan nan semangkuk kalu mulut ni bising² sana sini gemok tak kurus².. nak-nak depan mak saya kalu cakap gitu.. kompem mak saya nye ayat smash saya semula..

"kalo heboh nak kurus meleding mcm anak dara, toksah kawin.. toksah beranak!" hah! terdiam terus ibu.. muahahahaha.. entry ni adalah entryyangentahhapehape.. Harap Maklum

bermula balik

pimp myspace profile
hari ni dah mula balik seperti biasa..
weekdays bermakna hari utk bekerja.. monday to friday
terasa malasnye bila dah feeling-feeling best bercuti walau cume 3 hari cuti
mak & abah saya akan stay sampai seminggu.
doktor tegah abah saya dari banyak bergerak selepas proses flushing semalam.
Antara lain yg doktor pesan kat tok ki haziq adalah spt yg berikut;
~tak boleh buat byk pergerakan terutama tangan ,
~tugas-tugas berat
~berkebun sama sekali tidak di benarkan
~bawa motor pun adalah di larang keras
~dan segala perbuatan yg sewaktu dgn perkara-perkara di atas.
nasib baik mak & abah saya setuju utk stay rumah saya dlm seminggu lagi..
dorang ni mane betah duduk lelama rumah anak.. keboringan katenye.,

Monday, June 28, 2010

IJN

pimp myspace profile semalam saya sefamili & along saya sefamili,
beramai-ramai ke IJN,
utk check in abah saya (tok ki haziq)
pagi ni lebih kurang jam 8.30 tadi, abah saya call inform dia dah ready utk ke OT.
utk menjalani proses samada http://ms.wikipedia.org/wiki/Penyakit_jantung_koronari#Rawatan gambar-gambar ni masa kami tunggu turn utk check in semalam.
utk masa lawatan, jam 6ptg ~ 8mlm sahaja yg mem benarkan kanak-kanak masuk.
hari ni saya cuti..
meybi tengahri kang saya pergi sekejap.

rasa dah slim.. tapi apesal tetap macam ni yer..

pimp myspace profile
rasa-rasa macam dah bajek ayu & slim dah badan ni..
tapi bile berpossing bagai ambik gambar totap nampak semangkuk super kembang.
tekanan la..
kamera ke yang salah?? series tekanan niiiii..

tah hape-hape

pimp myspace profile
orang lain, elok je amik gambo muka melekat-lekat gini..
en. abah tu saje je nak bikin hancus gambar ala-ala loving kami..
buat muka toyek!.. tah hape-hape jer..
mujur ai menten kiut saje memerasankan diri sendiri

kepenatan

pimp myspace profile
dah letih berlari sana sini,
tersandar baring..
masuk kereta, habis nyanyi lagu aku bukan superman, zass lolap

Friday, June 25, 2010

Saya

pimp myspace profile
"Saya Manja Atok ki saya... !!"

Baca Yasssin

pimp myspace profile bukan main excited lagi haziq ikut atok nya malam tadi baca yasin.. kan khamis mlm jumaat ni elok baca yasin.. saya pun ape lagi, sepantas kilat cepat² jadi mamarazzi.. snapping terus.. muahahaha..


abah & mak saya masih lagi ade kat rumah saya.. sampai minggu depan. ahad ni, abah saya kene warded kat IJN. Hari Isnin tu utk abah saya menjalankan further proses.. samada flushing lagi ataupun balooning.
Sbb dlm tahun ni abah saya dah 2 kali warded sbb Jantungnya. Dulu abah saya dah buat proses flushing, Sepatutnya abah saya dah tak berisiko kene serangan jantung, Bila dalam tahun ni dah dua kali warded, lepas check up hari Rabu lepas, Doktor terus kata ahad warded utk buat further procedure hari Isnin.

Pengenalan

pimp myspace profile saya tgh ade rasa, nak update byk-byk entry.. doakan saya yer! hihihihi

Tuesday, June 22, 2010

Yey!

pimp myspace profile saya tgh happy ni.. hehehe.. tak tau cemane nak ckp ke happy an nye itu.. senang kata, memang happy tak terkata la. tadi adik bungsu saya call.. dia inform saya..dia akan dtg & bermalam di rumah saya bersama² mak & abah saya sebab pagi² esok beliau akan hanto abah saya ke IJN utk check up wow! bestnye... haziq confirm suka yg teramat.. saya lagi la ter amat.. muahahaha.. dapatla saya berburak itu ini.. walau pun takde topik yg menarik dapatla saya tegelak-gelak tahhapehapetah pun tak tau walaupun topik tu tak kelakar dapatla saya cerita itu ini, kondem itu ini kalau tengok bolawalau tak brp paham psl bola pendek kata lg sekali.. saya happy yg teramat.. Yippiiii!

Monday, June 21, 2010

Cadangan Awal belum di realisasikan

pimp myspace profile 18hb lepas bersamaan hari Jumaat tu kan birthday haziq.. tambahan lak sejak awal tahun lagi haziq dah mengendeng-ngendeng kami, ibu dan abahnye utk meng 'besday tu yu' kan dia.. memang perancangan awalnye, kami berdua berhasrat buat kenduri doa selamat @ tahlil sekaligus potong kek birthday haziq mase tu.. dah siat set tarikhnye pun awal dulu.. cadangnye 19hb (Sabtu) tu la tarikhnye.. ape kan daya. Rezki kenduri kami belum kesampaian lagi.. kemungkinan akan di potspone.. tak tau la bilenye buleh di laksanakan.. kot-kot mase raya sok kot..insya allah. dalam pada excited nak ber kenduri tu, datang pula serangan anai² kat rumah saya awal bulan aritu.. huhuhu sadis rase.. nasib baik en. abah cepat perasan akan kewujudan termite itu.. dan nasib baik juga baru bermula di dalam stor rumah saya. tapi anai² tu dah menyerang gak la sampai ke kawasan aras satu tangga rumah kami. seb baik belum sempat naik ke atas.. bilik bagai.. kalau idak... naye! memandangkan rumah kami tu still under warranty, en. abah dgn sepantas kilatnye telefon kontraktor developer. semburan racun tu dorang dah buat dah awal² lepas report.. cumenye tinggal lagi skrg ni, kontraktor tu kene buat final treatment.. dorang kene buka & install balik parket kat area tangga dan juga kene tebuk lantai bagai utk masuk alat pencegah anai² tu.. thn lepas mase awl pindah dulu, jiran cina yg selang 2 buah rumah dari rumah saya memang mengalami masalah anai² yg teruk.. kemungkinan juga sebab dia dah buat sentiasa termite treatment tu.., anai² tu pun mula mencari kediaman baru.. dan mangsanye adalah jiran-jiran la kan.. nak² link house macam rumah saya.. takut nanti, bile rumah saya dah buat treatment, jiran selepas saya pula yg kene.. barang2 dlm bilik stor tu memang masih lagi tersadai kat living. rumah saya sekarang ni series masih dlm keadaan yg tak sedap mata memandang.. tu yg terus kensel je plan nak besday tu yu ke ape ke.. ade jeki sok, insya allah ibu & abah celebrate besday haziq ye sayang.. mmuah!

Sunday, June 20, 2010

Fathers Day

pimp myspace profile
Happy Fathers day for my beloved abah (tok ki haziq)..,
for being a good father to me..and to my siblings
eventhough u are so garang & strict to us, ..
we always love you...
and not to forget my special wish
to my Husband, En Abah..,
for being such a good father as well to our cute lil boy, haziq..
from deep inside my heart, please..please.. and please always keep your tension
sealed, no matter how busy you are in.. bear in your mind..
your adorable son is always need your attention to dimanjakan by you.
~tetiba lak angin omputeh mari.. hihihihi

Friday, June 18, 2010

yang ke tiga

pimp myspace profile
selamat hari lahir..
selamat hari lahir..
selamat hari lahir Aizat Haziq.....,
Selamat Hari lahir,
sebak rasa hati bila kenangkan hari ni birthday haziq.
rasa mcm tak puas je lagi nak tengok haziq masa baby.
tup tap dah pun 3 tahun umurnye..
~2 gambar ni betul-betul 8 jam selepas di lahirkan.~
walau pun ibu & abah belum boleh lagi celebrate birthday haziq..
ibu nak haziq tau, yang haziq la perkara yg terindah dalam hidup ibu.
ibu doa kan haziq semoga sentiasa menyayangi ibu,
jadi anak yg baik yg soleh, dengar kata ibu.. yg paling penting taat pd Allah swt.. Amin
memang sedih rasenye bile plan awal dulu nak buat kenduri doa selamat sikit utk sekali kan
celebrate birthday haziq dlm bulan ni, belum boleh lagi kami realisasikan..
haziq dah request sejak awl tahun lagi utk "besday tu yu dia"..
apakan daya sayang, keadaan sekarang belum lg mengizinkan kita..

Thursday, June 17, 2010

hias-hias

pimp myspace profile mase nak pindah rumah dulu (thn lepas) semangat nak men deko rumah rasa membuak-buak.. sampai sekarang sebenarnya.. tapi tu lah.. jadi satu-satunye iron lady kat rumah saban waktu, serasa macam tak cukup je masa sentiasa.. kengkadang rasa nak pegi ke kedai perabot, meng survey ape yg patut bile hari-hari cuti tu, pegi jamu mata tu buleh gak la dtg kan ilham utk menghias rumah.. faham je la.. en. abah tu kan org ter 'sibuk sedunia'.. tak dapek do.. kite ni nak manje-manje, nak ngendeng² ajak ke sana ke mari melayan minat pn Ibu ni.. thn ni pun dah 6 thn dah jadi hubby n wife, tu tandenye juga dah 6 thn gak la jadi org pempuan yg paling berdikari di dunia.. sempat lg up kan diri masa-masa ni la yg tetibe je buleh ter fikir, kan best kalo saya ade adik beradik pempuan yg duduk dekat² buleh je bile teragak ..kejap² roger, "kak @ dik! jom kite jenjalan cuci mata.." tak pun kejap², "mari la datang rumah.. kite boring la.." pastu kejap², "jom gi lepak kat taman.. boring la asik masak, kemas,basuh,sidai, lipat kain.." dah tu lagi, "wei.. jom gossip.." wakakakaka.. tang gossip yg paling tak buleh blah tu. kebetulan tadi mengantuk kemain la mata ni ha.. layan forum cari sekejap.. masuk bahgian hobi & kehidupan.. nampak lak thread psl wall deco fuhh mantop betuii.. menawan kalbu betul.. terus start berangan nak deko deki rumah balik. lawa nye la haii.. seb baik org yg berforum tu, ade gak yg jual bende2 ni online. buleh la sok-sok beli tru intenet .. nak arap en. abah bawak kan saya.. ber jeman lerr p/s: semangat berdeko kembali lg ni berpunca dari jatuh cinta tengok rumah As ahad lepas.. As ni ex-colleague Pn Sob masa kat kastam putrajaya dulu. Rumah dia leh masuk costest rumah cantik tau. Series cantik, menarik dan tertarik, kemas & bersih. Kalo compare rumah saya, umang hai hancus ke laut. Kak Long saya pun dah bunyi² kat saya dah ari tu suh hias rumah. memang ternyata rumah den rumah terburuk abad ini.. muahahaha

Wednesday, June 16, 2010

Di senarai pendek

pimp myspace profile mujur menyembang dgn kak An petang semalam pasal anak-anak.. beliau juga la yg mengingatkan saya pasal sekolah haziq. sepantas kilat saya terus meng roger CIC yg telah di shorlisted kan *gambar taken dari sini tapi PIC CIC mase tu takde, jadi nye mereka tidak le dpt entertain saya petang semalam. haziq mmg dah school.. tapi its only saturday playschool sekolah utk dia melompat² & berlari².. not the weekdays school. sementelahan pula jumaat ni dia dah cukup 3 tahun, dah buleh la enroll dia ke weekdays school. kire dah syabas potty training lagipun nye kan.. setelah meneliti & meng servey segala gitu gini, awl tahun aritu, cume 3 centre sahaje yg saya berkenan. Iaitu ;- 1) Genius Aulad 2) CIC 3) Little Caliph mase saye tgh ralit gak le tengok email.. dan try² log in Air Asia kejap tadi, buat² pilih tarikh kekunun utk tengok harga tiket.. kan air asia currently promote X seat punye starting price from RM299++ to Melbourne tetibe ade call dari CIC. bagus sgt.. dorang return call saya semalam. teacher Zi yg call & bagi explanation pasal programnya & fees nye dan last sekali dia minta details kami sekeluarga bg membolehkan dorang prepare Offer letter. bile dah ade offer letter tu, buleh la register kan haziq utk next semester.. CIC ni punye sistem dalam setahun ade 2 semester.. Jan -June (Sem 1), July-Dec(Sem 2) dah macam sistem U pulak kan.. macam terasa same lak mase Dip dulu.. hihihihi oleh sebab kami baru bercadang utk enroll haziq tengahan tahun ni, jadinye haziq akan enroll utk intake semester 2 la kire. memang kalu buleh nak enroll Haziq kat Genius Aulad. kat situ transport provided. kebetulan lak jiran sebelah rumah saya mmg antar anaknye ke Genius Aulad (GA) sejak January aritu, jadinye, selama 6 bulan ni saya menjadi pemerhati tersembunyi tegar.. matikk la kalo jiran tu tau ini aktiviti saya selama kini...kui..kui..kui.. saya rase mcm tak berapa praktikal nak hantar haziq kat GA ni.. centre yg paling dekat dgn rumah saya cume ade di Bdr Puteri, Puchong.. tengok anak jiran tu seawal pagi atr jam 7.15-7.30am (org yg no 2 di jemput) dan org yg paling akhir sekali di hantar lebih kurang sampai rumah jam 12.30 ~ 1.00pm. terlentok2 tau budak tu tertidur kat kerusi mase hantar balik kerumah.. aduss kesiannye.. tak sanggup saya bayangkan haziq macam tu. kebetulan pula CIC dah buka centre yg terbaru kat Puncak Jalil, lokasinye pun strategik. tidak terlalu jauh ke dalam.. ye lah puncak jalil tu kan luas. terletak dlm shop lot area, dekat2 situ pun ade market, buleh le ibu sambil² pegi beli ikan ke sayur ke kat situ ke kan. semangat membara terus le nak enroll haziq kat situ..servey² pun nampak rata²nya yg hantar anaknye di situ tiada sebarang complain.. tugas servey² education utk anak ni, en. abah serahkan bulat² utk saya. katenye dia bertugas utk jd org yg tukang laksanakan ajer. hihihihi. ape-ape je la en. abah. Janji en. abah luluskan bajek yer. :p

Sensasi nya..,

Us together..