Saturday, May 29, 2010

kisah saya hari ini

pimp myspace profile
tadi saya layan...;
kat astro oasis..
best!
syabas Astro!!
berani & anjurkan program realiti yg bagus & berkualiti..
tengahri tadi, saya haziq follow en. abah pegi Masjid At-Taqwa, TTDI.
semata-mata nak beli nasi beriyani kambing yg super mavelles!
kami dua beranak stay dalam kereta je sementara en. abah solat Jumaat.
tetiba macam ade perasan sorang lelaki tu.. parking selang sebuah kereta je dari kereta kami,
rasa-rasa mcm Radhi OAG.. saya sempat snap gambar belakang dia je..
mase tu dia tgh pakai serban kat kepala..
rasa mcm betul radhi OAG.. kalo salah ampun yaa..

Monday, May 24, 2010

Megan Fox Out of Transformer 3

pimp myspace profile pagi tadi saya dengar DJ hitz.fm war-warkan berita si heroin Transformer, Megan Fox will no longer act as Mikaela Banes in the Transformer 3.. series la saya ni macam ala-ala terkujat, sampai office je terus saya menggoogle.., memang sahih ler si Megan ni dah tarik diri.. takmo lagi dah jadi heroin Transformer. kalau nak tau Megan Fox nye stetmen la kot pasal pengunduran beliau.. ye lah.. kan ade gak dengar-dengar yang dia ni kene FIRED nye la kene KICK nye lah.., Boleh bace kat SINI, so sape lak yg nak ganti nye kan, dengar-dengar lak sekarang ni Gemma Arterton is currently in competition with models Bar Refaeli, Miranda Kerr and Brooklyn Decker utk terajui watak heroin Transformers 3. cerita lebih lanjut pasal sape yg nak ganti Megan Fox, boleh refer pada SINI Gak, okey la korang.. itu je nak membebel sikit pagi ni.. Selamat menggoogle! daaa.. ~da infos are googled

Friday, May 21, 2010

cadangan hari ini

pimp myspace profile dalam kepala tengah ter fikir nak sediakan menu ape yg paling ringkas tapi paling menyengat utk menjamu selera malam ni.. sementelahan malam ni nak follow en. abah mem futsal.. antara menu yg terlintas, cuma ade 3 pilihan saje yakni; 1) nasi goreng + keropok ikan goreng 2) nasi lemak + sambal ikan bilis + ikan bilis goreng (menu tak brp cukup sebab malas nak pegi kedai membeli semua kelengkapan) 3)nasi + sambal tumis + ikan kembung goreng rasenye saya akan pilih pilihan yang ketiga la kot.. macam sonang by tuu je.. ape-ape pun kita tengok la malam kang.. kalau anakanda tercinta minta peluk je karang, tak dapat la ai nak jawap kan.. tercapai ke idak hasrat main masak-masak ku itteww..ek! kalo tak jadi, makan roti je la jawapnye karang.. hehehe

pertama kalinya setelah sekian lamanya

pimp myspace profile selama ni kan haziq cuma confortable bergunting rambut di kedai gunting rambut uncle india yg kedainya kat Selayang, yg terletak di sebelah je rumah officemate en. abah. tak de kesempatan sabtu ahad baru ni nak ke selayang.. macam-macam hal nak kene buatnya hari tu.. dan kerana tak sampai hati tengok haziq tu dah menggaru over semacam je keliling kepala, nak tak nak Ari Isnin tu, lepas isyak lebih kurang jam 8++ kami ke Giant dekat rumah aje.. kat ground floor belah luar tu ade satu kedai gunting india.. sekali 2 beranak terus bergunting.. abahnya dan anaknye berduet bergunting memang terasa bangga, sebab haziq dah boleh duduk sendiri kat atas kerusi gunting ni.. tak perlu lagi saya riba kan macam selalu sejak dia umo 10bulan lebih dulu kot, dia start fobia nak duduk sendiri kat kerusi gunting ni... pernah sekali dulu dia gunting kat kedai gunting rambut sg besi tu, tukang gunting tu agak kasar sikit menggunting rambut haziq kalau tak silap saya sampai ter makan sikit kulit kepala haziq dgn ketam rambut tu.. bila dah fobia, makan masa juga nak pulih kan.. kire dah okey la haziq sekarang.. dah buleh pegi gunting rambut kayak orang besar suda.. syabbas! anak ibu... ibu & abah happy sangat dgn kecemerlangan haziq.. hasil guntingan rambut india kedai ni, kami ratingkan cume 2/10 sahaje.. tak berape kemas & cantik.. macam cara guntingan main bantai sahaje.. lain kali, kami akan cube mencari mase utk straight pergi bergunting kat selayang.. tak kire ape sebab lain, kedai gunting rambut uncle kat selayang tu juga jadi pojaan kami murah & cantik+stylo dia punye result gunting

Wednesday, May 19, 2010

bila dah lewat

pimp myspace profile wayang tu habis jam 11++ malam, sampai rumah jam 12++..
masuk je kereta parking dekat porch, nenek aka bbsitter haziq dah nunggu, dia inform kami.. takyah amik haziq.. biarkan je haziq bermalam di rumahnye.. huhuhu.. kami paksa rela kan aje la.. so, esok pagi kami nekad nak bangun lebih awal dari biasa.. untung-untung haziq buleh jumpa kami sok pagi sebelum kami pi kerja..

rentetan kisah tiket free The Descent 2 malam tadi




pimp myspace profile
memang best tengok cerita The Descent part 2 ni..
tetap meng seriaukan.. huhuhu.. tiap detik kene berjaga-jaga..

gigih tau saya nye perjalanan pergi tadi
dah le mengharung jammed yg melampau dari rumah ke TTDI, opis en. abah.
lepas jemput en. abah kat opis sambung lagi jammed sampai area The Curve.
kamera tinggalnye lagi.. ishh mcm tak leh terima betul, kamera buleh tinggal.. tak bawak.

tapi kan, dugaan paling besar kat saya masa td, konsentrasi saya betul-betul terganggu..
ade sorang couple tu, memang mangkuk ber hayun la makwenye..
&*$#%@ tiap kali part action aka menakutkan je..
tiap kali tu juga kakinya menendang kerusi saya..

memang hampeh! blogger juga la kan..dah tentu tentu satu bilik tu punye tayangan 100%
di sponsor Nuffnang

takde sivik ke minah tu..
lain kali kan toksah le ko ngengada tengok wayang. mengganggu orang tau tak..
melampau sangat, kalo "ter" sekali dua tak pe la jugak..
sampai kan pening kepala aku ko tendang-tendang...

saya dah bagi jelingan maut dah byk kali,
dengar juga balak nye tu sound minah tu jaga kaki ko kene orang..
tetaappp juga di tendang.. ish la hai..

selesai je cerita tu, pada pendapat saya kot minah tu ade rasa bersalah..
kot nak minta maaf ke hape ke kan..
atas keterlanjurannya, rupenye harramm..
pandang saya pun idak.. ishh ape ler gitu perangai..
sempat saya suruh en. abah candid gambar eh..
yang saya bulatkan merah itu lah dia nye OKT...

mmg buleh jadi iktibar kite bersama la bende-bende cenggini kan..
ape-ape keadaan, di mana jua kite berada, kite tetap kene jaga adab & tatasusila..

Tuesday, May 18, 2010

Jumaat Malam

pimp myspace profile tetiba lak tittle jumaat malam kan.. saya & haziq ni elegik dgn Jumaat malam Sabtu tu.. bukan nye ade ape-ape speselnye pun.. pada orang lain malam jumaat la paling heaven ye tak.. malam hujung minggu, setelah penat bekerja selama seminggu. tapi tidak pada kami, yer.. Jumaat malam Sabtu tu adalah malam paling tak best utk saya dan Haziq, sebab ape tak best?? sebab malam tu kami akan tinggal berdua sahaje di rumah. kerap minggu gak kami tinggal berdua. en abah tinggalkan kami demi tugas tercinta.. agaknye dia lagi suke dok kat opis kot.. temankan sistem @ server @ telefoni bagai.. jumaat malam yg akan datang ni pun dia takde gak.. . katenye nak join futsal bersama kawan opisnyeyg tercinta, tersayang, ter hebat futsal tu stat kul 11 mlm berlanjutan hingga pukul 1 pagi.. bebudak organiser ni pun satu hal.. ape kejadahnye buat tengah2 malam.. dah takde siang ke.. dah takde pagi ke.. kot saje cari timing utk hang out bersama teman-teman ye dak! orang zaman sekarang la katekann... mane fikir bende² tu semua.. yang di taunye keseronokan..keseronokan dan keseronokan dunia.. cube kalu jam 11mlm lanjut ke kul 1 pagi buat qiamulail, lagi afdal & melimpah-limpah pahala kite leh dapat kan..

The Descent 2

pimp myspace profile Malam ni saya akan ngedate berdua sahaja dgn en. abah. last week saya dapat emel dari En. Nuffnang.. terima kasih banyak Nuffnang! 2 tiket telah di reserved kat utk saya menonton filem the Descent 2 ni. bertempat di cathay Cineplex, e@Curve ini bermakna, slogan aka ayat saya telah melayakkan saya dapat tiket free utk contest Nuffnang yg menjanjikan tiket wayang The Descent 2 ni , seronok tau.. pemikiran yg agak bebudak tu kire laku.. muahahaha best! harap² tiket utk saya memang ade le.. almaklumlah, ni kali pertama untuk saya.. dah reply confirmation dah. tapi tetap gak takut-takut berani.. pengalaman pertama la katakan.. tah cemane gayenye la kami keluar berdua tanpa haziq ni.. komfem dua dua orang serba tak kene.. mata kat skrin, dalam kepala.." haziq..haziq.. haziq.."

Thursday, May 13, 2010

Happy Birthday Mr Vampire - 13th May

**pic googled
pimp myspace profile happy 24th birthday Robert aka Edward Cullen... wishing you a wonderful & happy birthday.
stay true to who you are, never change. and cant wait for Eclipse and Bel Ami.
~saya si ibu haziq yg gila sesangat dgn Twilight

Monday, May 10, 2010

Kluang Rail Station



dalam pukul 2 lebih gitu kami bergerak pulang dari rumah pengantin, kenyang makan rumah pengantin tu.. menu dorang best sgt, kami dihidangkan dgn nasi ayam & daging masak beriyani kot rasenye.
sebabkan perut masih kenyang terisi, kami singgah minum je kejap kat stesen keretapi kluang
cadangnye nak singgah rumah sepupu, kak midah.
rupanye, dia tiada di rumah, dia pun pergi ke kenduri. tapi dah jeki kami jumpa kat sini aje,.. ape yg kami rancang kan tak menjadi seperti yg di rancang. meja saya di nun layan roti bakar je, meja along saya anak beranak ade tambahan telo sengah masak. memang syok la minum kat sini haziq lagi excited.. tgh syok-syok minum, ade pula keretapi lalu.. dia memang tengah minat yg amat dgn keretapi sekarnag ni..
merasa gak dia naik sekejap gerabak keretapi ekspres.
en. abah la dukung bawak kejap anaknye nak merasa naik keretapi.

gambar terselit

pimp myspace profile mase kenduri kahwin tu, mak saya sempat bersembang dgn sepupu-sepupu kat dalam rumah pengantin, sebabkan pengantinnya agak lambat sampai, area johor ni kan byk juga majlis bersanding nya agak lambat sikit.. saya amik peluang je bergambar dgn sepupu-sepupu abah saya ni.. tudung biru baju biru tu mak andak, yg duduk bersimpuh sebelah saya mak itam, dan duduk pangku budak baju ijo tu, pangkat ape tah.. tak ingat dah.. hehehe semuanya ni mak sedara sepupu saya.. dapat le bergambar kenang-kenangan..

Entry Backdated Hari Ibu


pimp myspace profile **oleh kerana cuti ari sabtu ahad semalam agak kucar kacir sikit perancangan, entry pun agak banyak backdated. bermakna kejadian berlaku tapi baru nak update merangkak-rangkak.** saya nak ucapkan Selamat Hari Ibu utk mak saya, utk mak mertua saya di dungun dan utk diri saya sendiri dgn ucapan, tahniah Ibu Haziq! punya peluang menjadi seorang ibu!.. sudah 3 tahun woh gelaran spesel ini saya dah sandang..! series bangga! dah 3 tahun pegang title mother of one..bile pulak mother of two..,tree..,, four.. ni??!! sesungguhnya aku amat bersyukur atas rezeki & peluang ini, Ya Allah.. sempena hari ibu semalam, saya berpeluang hadiahkan mak saya trip ke Kluang.. wohohoho.. pegi kenduri kahwin bapa sepupu saya yakni sepupu mak abah saya la kan. walaupun agak kelam kabut sikit & masa yg singkat, seronok saya tengok mak abah dapat jumpa sanak sedara yg dah lama tak berjumpa.. mak abah saya kan org johor.. tu yang sedara mara banyak ada kat johor. kalo dedulu abah saya kuat & penglihatan masih okey lagi, rajin je abah saya driving ke johor jengah sedara mara. sejak abah dah berumur ni, cume mengharapkan anak-anak je la yg bawak balik ke johor nun. masa on the way balik tu kan, ada satu peristiwa betul-betul menyentuh perasaan.. saya sebagai ibu pun terasa bangga juga dekat haziq. saya tak cakap maupun ajar ape-ape psl wish hari ibu ni kat haziq.. yg saya tau, ari jumaat sabtu lepas, en. abah inform haziq hari ibu jatuh hari ahad.. pastu dorang berdua pakat nak wish hari ibu kat saya.. meh saya selitkan memori yg bila satu mase saya tua nanti,bila baca balik akan bisa mengguriskan perasaaan sayu & bangga saya, Situasi 1 lokasi kejadian :; saya tengah bersalam-salam sedara mara di rumah kenduri, haziq datang dari kereta berlari dapatkan saya.. usai berpeluk mcm berpuluh tahun tak jumpe sambil menyanyi sekuat hati; "..ibu...., ibu..., engkaulah hatu hati kuuu...., bila.... ku bedukaa.... ekauuu hirukan selalu...." *hirukan = hiburkan adusss..dus...dus... sedih je rasa mase tu, pak kal le kat rumah kenduri.. saya terus je dakap & dukung haziq mase tu.. dan cakap terima kasih & ibu sayaaang haziq banyak-banyak.. kalau nak tau, lagu tu haziq belajar nyanyi dari ibu iman aka Puan Sob.. lepas balik dari rumah cek puan haritu, tak penah lagi saya ajarkan lebih lanjut.. memang betul-betul cek Puan sob yg ngajarkan lagu tu kat dia.. sebab anak cek puan si Iman Hadif tu suke nyanyi & dengar lagu Ibu Iklan susu yg kat tv tu. betul lekat ilmu cek puan tu ngajorkan anak saya.. Situasi 2 lokasi kejadian :; dalam kereta, on the way balik dari keluang ke negeri sembilan haziq duduk pangku sekejap dgn tok ki nya.. "..Tok Ki......, Tok Ki...., engkaulah hatu hati kuuu...., bila.... ku bedukaa.... ekauuu hirukan selalu...." *hirukan = hiburkan bangga betul saya bila nampak haziq pandai menghargai & menjaga hati orang-orang yg haziq sayangi.. doa saya, biarlah sifat-sifat murni anak saya berkekalan selamanya.. Amin. dan tak lupa juga saya sentiasa doa utk diri saya sendiri supaya lebih tingkatkan kesabaran dalam menempuh cabaran membesarkan anak..

Wednesday, May 5, 2010

tudung Syria @ tudung aida razwil

pimp myspace profile
minggu lepas, dgn tak terancang..
membeli,
inner tudung syria..
sekarang kan trend tudung syria ..
ala.. tudung yg pelakon aida rahimrazwil pakai tu..
yg innernyer berlapis-lapis colourful tu.
nampak macam stylo & trendy kan..
saya pun, pantang nampak bende yg cantik,
tergugat aje terbeli..
kebetulan pula.. mase tu ade lagi duit kat dlm bank,
cepat jer arrange on9 shoppingnya..
dan hasilnya;-
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
hah! bantai la amik gambo senget-senget ala-ala model tak jadi..
angan-angan besar, konon nak meliuk lentok bergambar,
tapi perasaan malu tu membataskan segala meliuk lentok saya.

Sensasi nya..,

Us together..