Wednesday, March 10, 2010

Hari ni Hari ke tiga

pimp myspace profile walau belum cukup lagi satu hari ni, tapi dah nampak perkembangan yg bagus kat haziq. start hari Isnin lepas saya train aka paksa haziq utk masuk tido awal. pagi tadi dgn cemerlangnye Haziq bangun pagi jam 6.45 a.m. (tu kire cemerlang dah tu) tambah lg point cemerlangnye, lepas mandi dia terus cergas minta makan, minum air milo, melompat sane sini dgn hati riang dan gumbira walaupun ade gak gaduh-gaduh dgn abahnye. dan hari ni juga hari ke tiga kehidupan haziq tanpa bergantung dgn N*n*n.. dia dah tak bergantung n*n*n ni semuanye berpunca dari kisah ahad lepas, kami sekeluarga layan National Geografic, Sekali ade la nampak baby monkey tgh syok menyusu dgn emaknye..
*Picture googled.
TQ
tergolek-golek haziq gelak kan monkey tu breasfeed.. saya pun ambil peluang untuk meng saiko kan haziq.. dan sekian kalinya, setiap kali dia ter fikir nak menyusu melekat kat ibu, setiap kali itu ayat dia sendiri mengingatkan dirinye sendiri "kalo hajiq n*n*n nanti, jadi sama macam *mangki"... *read-monkey hahaha walaupun stetmen tu berbunyi kejam, saya kene pandang dari sudut positif je la utk haziq. sebab sebelum ni saya dah buat macam-macam cara lama contoh mcm letak bende² yg tak best kat "situ", tetap juga tak berhasil. mudah mudahan haziq berjaya wean off BF secara mutlak lepas ni. kire lebih kurang sebagai persediaan utk haziq lebih membesar bagaikan johan..

3 comments:

My Aulad said...

kelakar la hiziq ni...

Cyda Acme said...

ekekek haziq2 ... leh gelakkan mangki tuh plak ek ...

Ena said...

ekekekeke.. gelihati pulak sy bace nie.. camtu pun boleh yeh!.. takut upernyer si haziq tu ye.. hehhe

Sensasi nya..,

Us together..