Tuesday, March 2, 2010

bulan ni,

pimp myspace profile terasa lambat nya gaji.. ermmm.phh..., duit dah ilek pocik dah., baru 2hb arini.. sebagai langkah keselamatan, mulai hari ni.. cube ilangkan nafsu makan, buat benci pada makanan. kenape nak benci? sebab duit dah takde langsung nak beli makanan.. kenapa dah takde? sebab dah banyak guna-kesane kesini ber kenduri kalo sendiri yg nak pegi kesana-kesini, kene la sendiri tanggung takde maknenye org nak sponsor, sendiri yg jd sponsor lagi ade. dgn rela tak relanye kene sponsor. takpe la.. dah rezki setakat tu sahaje, fikir positif je la.. at least boleh jadi kurus apa.

3 comments:

Ena said...

ena pon ngan kawal nafsu makan nie.. tp tu la klu sorng jer kawal susah juge.. kene dua2 kan..

mila80 said...

kawal nafsu makan kalau tak niat puasa ganti/puasa nazar/puasa sunat, payah nak kawal nafsu makan.. jadi langkah yg lebih selamat, pasang niat utk puasa kerana allah, dan semoga allah memberi kita pelbagai fadhilat/khasiat berpuasa kepada kita.. antara fadhilat/khasiat yg kita bleh dapat dari puasa:-

1. pahala
2. dpt kawal segala nafsu
3. jimat RM/tak perlu kuar RM
4. dpt turunkan berat badan
dan pelbagai lagi fadhilat/khasiat berpuasa seperti di http://tanbihul_ghafilin.tripod.com/fadhilatpuasawajibdansunnat.htm

Fara said...

ita : sib baik company i bagi free makanan, klu tak mmg kena pose jugak. hahahaha

Sensasi nya..,

Us together..