Saturday, March 27, 2010

Sukses! Sukses! Yi haaaa

pimp myspace profile Saya bersiaran dari rumah mak saya sekarang ni.. ngeh..ngeh..ngeh.. gumbira je rasa hati, bila haziq dah besar. cuma saya dan haziq je balik kampung kali ni. En. Abah tinggal kat rumah. saya sedia berkorban*ecceh ceyyy! demi en abah dapat ulangkaji dgn aman dan tenteram tanpa gangguan saya & haziq en. abah ade exam hari selasa ni. jadi, kami beri peluang en. abah rileks-rileks yer.. saya boleh memandu dengan hati & keadaan yang tenang. yg paling mengagumkan hati saya, haziq tak tidur sepanjang perjalanan tadi. leka dia berbual-bual temankan ibunye.. kelakar bila kenangkan saya kene sound dek haziq tadi, masuk area Kuala Pilah, haziq sound suruh ibunye drive kereta laju-laju.. aduss! terpaksa la ibu melajukan pemanduan sikit. walau ape-ape pon, saya rase bersyukur perjalanan kami lancar & selamat. dan saya amat bersyukur Highway LEKAS dah buleh sampai terus ke Panchor. selesa & mudah perjalanan kami!

Friday, March 26, 2010

Rasa dan Tapi,

pimp myspace profile Rasa nak makan Snack Plate KFC, pastu cuci-cuci mata pandang sana sini, TAPI..., Rasa nak makan nasi campur, lauk ayam kampung dekat RnR Awan Besar, TAPI..., Rasa nak makan Curly Fries A&W, pastu saja lepak-lepak sambil borak kosong, TAPI..., Rasa nak makan Laksa Penang, dan saje lepak-lepak minum petang kat warung laksa.. TAPI..., bila?? bila..?? Bila nak makan nye ek.. **dah jadi mak orang ni, kene dulukan selera org lain dulu kan daripada diri sendiri..

Wednesday, March 24, 2010

Monday, March 22, 2010

seketika di workshop, Kajang

pimp myspace profile hari minggu ni, series masa kami berlalu dgn enjoy,
sebab ape yer.. sebab en. abah lapang selapang-lapangnya
tanpa di ganggu dgn tugas-tugas ofis aka masalah-masalah server mahupun sistem yang down.
bonusnya dari kelapangan en. abah ni,
kami, yakni saya dan haziq berkeadaan yg gumbira sahaje,
sabtu, en. abah bawak kami makan ke JM Bariani USJ SS18
Ahadnye, kami ke kajang.
lepas setel di Kajang, en. abah belanja nasi kandar..
memang lazat ber krim makan org belanja ni!
kami ke kajang, sbb nak pegi kedai abg Wan (panggilan Haziq).
abg Wan ni anak nenek haziq (bbsitter haziq yg berjiran saya skrg ni)
wan ni own bisnes segala bende yg berkenaan dgn permainan Remote Control.
sesiapa yg berminat boleh je pegi kedai nya..
kat Bdr Bkt Mewah Kajang kot.. kalo tak silapla name taman tu..
saya pun tak beberapa pasti.
dalam kedai tu di sediakan litar lumba lagi..


memang enjoy la duduk situ. series terasa macam duduk dalam workshop kereta.
Wan ni siap menyediakan khidmat membaiki kerosakan.
tak kire la kereta control ke,
helikopter control ke..
pendek kata buleh je repair ape yg berkait dgn Permainan remort control la senang cerita!
harga yg di tawarkan pun amat berpatutan,
lebih rendah dari harga market. yg selalu kite beli kat kedai permainan dlm shopping complex.
kalo sape yg berminat, jgn segan bgtau saya.
kalo dgn en. abah, wan ni buleh bisnes dari pintu ke pintu je..
spesel servis la kirenye,
almaklumlah.. jiran sebelah rumah je..
dia bawa je bende-bende yg di perlukan terus ke pintu.
oh ye, en. abah punye heli skrg sudah di upgrade dari 3.5 channel ke 4 channel,
sekarang dia & haziq gigih training dgn simulator dlm laptop sebelum betul-betul
terbang di udara.

Sunday, March 21, 2010

Di Suatu Malam...Suatu ketika,

pimp myspace profile
semasa perjalanan dari rumah ke Tesco,
Haziq : Ibu! eeeeeeee!! (sambil menanduk kepalanye berkali-kali ke dada ibu)
Ibu : Adoiii! sakit la haziq!! (bersuara yg agak tinggi sedikit)
Haziq : HAHAHAHAHAHA.. KENE IBU..!! (gelak yg amat suka hati)
Ibu : sakit la ibu, ziq..!. kalo la dapat sorang lagi mcm haziq ni...,
sama geng dgn haziq suke ganas-ganas dgn ibu, mau, pengsannn ibu macam ni... !!
Haziq : tak pengsan la ibu! benjoiii je pale ibu tu kalau ade sorang lagi macam hajik..
hii.. hii.. hua! hua! hua! (sekali lagi gelak suka hati)
Ibu : saba je la anak ibu nih! (berkata dalam hati je)
**benjoiii = benjol
** pale = kepala
siang-siang, suke benar menyakat ibunye secara kasar,
malam-malam melalak-lalak nak kan ibu
ni la budaknye,

Wednesday, March 17, 2010

Walaupun..,

pimp myspace profile demam, suhu badan haziq tak panas luaran. tapi kalo kite peluk dia dlm jangka masa yg lama, terasa gak dedar badan nya. saya masuk keje dah hari ni.. mane boleh lelama EL. tengok badan haziq pun kire okey la juga hari ni.. tu yg rasa konfiden je pegi keje. kot-kot haziq ni demam rindu tak.. rindu sebab tak puas nak bermanja dgn atoknye.. ahad mlm Isnin baru-baru ni.., mak, abah & adik bongsu saya datang bertandang sekejap ke rumah kami. Haziq macam biasa la excited sesungguh bile dah jumpa atok-atoknye. walaupun siang nye langsung tak tidur, cergas betul bermain-main riang malam tu . hampir jam 1 pagi juga mak, abah & adik saya beransur pulang. mase tu pon haziq cergas lagi. bebudak kan, bila diaorang ber gembira, boleh jadi lucu pula pada kite yg dewasa ni.

Tuesday, March 16, 2010

Emergency Leave

pimp myspace profile
Saya EL hari ni,
haziq demam, batuk yg kuat.. Tengah nyenyak tido malam tadi pun dia boleh terbangun.
muntah juga bila dah batuk tak berhenti dalam satu masa.

sementara haziq lena di ulit intan mase ni, ibu sempat layan novel ni..,



**pic di googled.
-Tq Alaf 21-


start membaca & berjaga malam tadi
akhirnya habis jua satu novel ni saya baca.
Novel ni kire Best!
watak hero dlm ni memang romantis.
tapi ada lah sikit meleret mcm tak berapa nak paham
ataupun saya yg tak 100% menghayati.

Monday, March 15, 2010

Jikalau

pimp myspace profile hati terusik, sedikit demi sedikit, menangkis kasih, gerun juga semakin pudar, jadi.. apa penyelesaiannye??..

Thursday, March 11, 2010

tahun ni rasa cepat je masa berlalu

pimp myspace profile
kalo hari cuti sabtu ahad je.. mesti dah terasa eh esok dah hari isnin la..
esok daahh kene keje.
kalo hari kerja pula, eh.. eh! dah khamis la hari ni.. pastu mesti rasa esok dah jumaat..
lepas jumaat,
esoknye dah cuti sabtu pulak..
bila baru je nak rasa hari sabtu, pung..pang..pung..pangg.. dah isnin balik.
betapa Cepatnye masa sekarang ni berlalu. eh ape motip tepek gamba sisi saya pulak ni..??!!
oh ye, sekarang dah bulan 3 pulak kan..
dah nak masuk setengah tahun dah berada di tahun 2010
EHHH! tahun ni saya dah 30thn laaa...
UWAAAAA!!! rasa mcm baru je 20 tahun..
macam tak rela je nak jadi org umur 30 tahun.... huhuhu
{ni jenis dah tua tapi tak reti nak mengaku tua le nihhhh!!!..wakakakaka..}

Wednesday, March 10, 2010

Hari ni Hari ke tiga

pimp myspace profile walau belum cukup lagi satu hari ni, tapi dah nampak perkembangan yg bagus kat haziq. start hari Isnin lepas saya train aka paksa haziq utk masuk tido awal. pagi tadi dgn cemerlangnye Haziq bangun pagi jam 6.45 a.m. (tu kire cemerlang dah tu) tambah lg point cemerlangnye, lepas mandi dia terus cergas minta makan, minum air milo, melompat sane sini dgn hati riang dan gumbira walaupun ade gak gaduh-gaduh dgn abahnye. dan hari ni juga hari ke tiga kehidupan haziq tanpa bergantung dgn N*n*n.. dia dah tak bergantung n*n*n ni semuanye berpunca dari kisah ahad lepas, kami sekeluarga layan National Geografic, Sekali ade la nampak baby monkey tgh syok menyusu dgn emaknye..
*Picture googled.
TQ
tergolek-golek haziq gelak kan monkey tu breasfeed.. saya pun ambil peluang untuk meng saiko kan haziq.. dan sekian kalinya, setiap kali dia ter fikir nak menyusu melekat kat ibu, setiap kali itu ayat dia sendiri mengingatkan dirinye sendiri "kalo hajiq n*n*n nanti, jadi sama macam *mangki"... *read-monkey hahaha walaupun stetmen tu berbunyi kejam, saya kene pandang dari sudut positif je la utk haziq. sebab sebelum ni saya dah buat macam-macam cara lama contoh mcm letak bende² yg tak best kat "situ", tetap juga tak berhasil. mudah mudahan haziq berjaya wean off BF secara mutlak lepas ni. kire lebih kurang sebagai persediaan utk haziq lebih membesar bagaikan johan..

Tuesday, March 9, 2010

Astaghfirullah...

pimp myspace profile

MAYAT orang dewasa dan kanak-kanak yang menjadi korban keganasan agama antara penduduk Kristian dan Islam di bandar Jos, Nigeria, kelmarin.- AP

___________________________________________________________________

JOS, Nigeria 8 Mac - Kerajaan Nigeria mengerah tentera ke wilayah bergolak utara Jos hari ini selepas kumpulan-kumpulan bersenjatakan parang menyerang kampung-kampung yang menurut para pegawai menyebabkan sekurang-kurangnya 500 orang terbunuh. Menghadapi tekanan hebat ekoran kegagalan mengekang penularan keganasan puak hanya beberapa minggu selepas ratusan orang terbunuh dalam pergaduhan melibatkan orang Islam dan Kristian, pihak berkuasa Nigeria berkata, puluhan orang ditangkap berkaitan serangan tersebut.

Berita selanjutnya boleh refer klik kat SINI.. Kesian sangat..

Monday, March 8, 2010

tak suka bila menyinga

pimp myspace profile malam tadi aura singa saya datang.. dan mangsa nye tak lain tak bukan, Haziq. erm..sesungguhnye saya memang terpaksa menyinga dgn si tayyang haziq menyinga dgn en. abah tu dah mmg biasa la.. Saya paksa secara maksimum haziq masuk ke bilik tidur.. dah tentu paksa utk tidur .. tak kan paksa haziq masuk bilik tidur utk main-main pulak kan.. ahad siang tu langsung dia tak tidur, keliling mata dah merah.. jalan pun dah tak berapa stabil.. series cakap la, haziq ni memang susah nak tidur.. nak tidur siang lagi payah. Kebiasaan budak kecik, byk tido dari berjaga.. at least siang tu tido dalam sejam dua. Tapi tidak pada haziq. Dia boleh selambe berjaga siang bermain sesuka hati.. dan malamnye paling awal tido pon jam 12 tgh malam.. jam 1 pun ade, jam 2 pun ade juga.. tu sebab sape jadi pengasuh dia cepat je kot berpenyakit darah rendah & tinggi. kurang rehat je waktu siang menjaga. malam tadi, series saya menyinga.. dengan en. abah pun tetibe buleh jadi pembantu berhormat di sisi melihat bininya naik singa.. tak lama pun tempoh haziq nak lelap. lepas baca doa tido sama-sama, dan saya mulakan baca surah dari al-fatihah hinggalah ke ayatul kursi, terus terlena nyenyak haziq. mungkin terpaksa juga saya amalkan sistem paksa tidur awal untuk Haziq utk hari-hari seterusnya. Walaupun series saya tak suke marah-marah haziq, sesungguhnye saya memang terpaksa memaksa dgn tegas & garang. utk kebaikan haziq juga boleh dapat rehat & tido yg cukup.

pasal makan semata...

pimp myspace profile ~sesaja menepek aktiviti makan yg telah berlaku sepanjang awal tahun 2010~ scene (1) ~ lepak-lepak di Rasta @ TTDI,
menu saya - Laksa Johor (0.5 per 10 saya punye rating)
menu haziq-keropok lekor + dim sum kaler ijo
menu en. abah - mee bandung muar katenye
(harem tak rase ape.. rasenye dia konfius tu kot..sepatutnye mee hailam,
tersilap paham letak name mee bandung muo)
scene (2) ~ lepak-lepak di Kopitiam 333 (kedai member en. abah kat USJ)
menu saya - mee goreng basah (sedap!)
menu haziq -share mee goreng basah dgn ibu
menu en. abah - nasi beriyani gam kambing.
scene (3) ~ Dinner di Restoran Kayu Nasi Kandar, Bdr Sri Permaisuri,
rasa mabeles perfecto!
menu en. abah - nasi kandar berlaukkan sotong goreng, ayam goreng
menu saya & haziq - nasi kandar berlaukkan sotong goreng & telo masin.
Licin semua pinggan..
makan je keje..
haziq tu lak kan ikut gen ibunye..
lepas je kenyang makan-makan bagai,
komfem lawas terus.. hihihihi

Thursday, March 4, 2010

Join Contest "Baby With Eyes Glasses Cutes Contest"

pimp myspace profile
"BABY WITH EYES GLASSES CUTES CONTEST"
Anjuran by MUMMY MARIA


Sila klik kat SINI utk keterangan lanjut yer..
:
:
:
:
:
{}
V
V
dan saya dgn besar hatinye mempertaruhkan gambar haziq di bawah ini utk contest mummy maria ni Nama : Aizat Haziq B. Asrol
Umur : 2thn 8 bulan
D.O.B : 18 June 2007
Nama Ibu :Ieta
moga-moga ade rezeki, Amin..

Tuesday, March 2, 2010

bulan ni,

pimp myspace profile terasa lambat nya gaji.. ermmm.phh..., duit dah ilek pocik dah., baru 2hb arini.. sebagai langkah keselamatan, mulai hari ni.. cube ilangkan nafsu makan, buat benci pada makanan. kenape nak benci? sebab duit dah takde langsung nak beli makanan.. kenapa dah takde? sebab dah banyak guna-kesane kesini ber kenduri kalo sendiri yg nak pegi kesana-kesini, kene la sendiri tanggung takde maknenye org nak sponsor, sendiri yg jd sponsor lagi ade. dgn rela tak relanye kene sponsor. takpe la.. dah rezki setakat tu sahaje, fikir positif je la.. at least boleh jadi kurus apa.

Sensasi nya..,

Us together..