Wednesday, January 27, 2010

perjalanan yg singkat

pimp myspace profile semalam saya kerja mcm biase, tapi pulang awal, kul 4 dah balik rumah, sebab nak rush ke Spital Jempol nak tengok tok ki haziq aka abah saya.. abah saya kene tahan ward sejak petang isnin lebih kurang kul 6 telah berada di wad kecemasan spital Jempol, N. sembilan.. tak lain tak bukan akibat dari bekerja lebih dari kemampuan. abah saya ni ade sakit jantung.. dah lepas proses ballooning di IJN 2 thn lepas, tapi di nasihat kan supaya lebih menjaga pemakanan & aktiviti seharian. akan tetapinye, almaklumla abah saya ni dah biase berkebun sejak muda.. tambah lagi bila kebun kelapa sawit sendiri membuahkan hasil, semangat utk bekerja tu tetap tertanam dalam dirinya. dengan senyap-senyapnya pagi senin tu abah saya menyelinap ke kebun (kalo bagitau mak @ adik saya komfem di tegah keras..) abah saya berjaya memikul 8 tandan kelapa sawit dari bukit menuju ke kereta. kuss semangat.. jauh juga perjalanannye tu.. akibat dari kejayaan abah saya, terus kene warded. utk pemantauan jantung, tekanan darah n whatso eva yg sewaktu dgnnye.. saya doakan abah saya akan okey balik semula.. lepas jenguk abah saya semalam, hantar mak saya balik rumah, haziq memanggil² tok ki nya.. allah haii, sayu lak hati.. abah saya ni memang kecintaan haziq.. takpe ye ziq, sok-sok tok ki dah sihat, kita jumpa tok ki lagi.. kan tok wan ckp nanti nak dtg rumah kite dok seminggu jaga haziq.. dari air hitam ke rumah saya kul 11++ sampai.. singkat je perjalanan semalam, lebih kurang sejam sengah je perjalanan dari kampung ke rumah saya. perjalanan dari rumah saya ke kampung pula agak lama, tu pun dah puas ikut short cut sana sini. bergerak dari rumah jam 4.30ptg, sampai spital jempol jam 7mlm mujur waktu melawat habis jam 7.30mlm. sempat duduk dekat tok ki beh kurang sengah jam..

Monday, January 25, 2010

selamat bertunang intan,

pimp myspace profile saya ucapkan tahniah utk member lama saya, Intan.. 26hb aritu selamat bertunang.. (lupe nak publish, berkurun dlm draft) Alhamdulillah akhirnye sahabat lama saya ni selamat bertunang, dan insya allah ke jinjang pelamin dalam mase 3-4 bulan tahun 2010.. intan ni kawan serumah sewa saya masa zaman anak dara dulu, zaman mase saya baru nak belajar bekerja & ade duit sendiri doulu-doulu.. majlis bertunang tertutup yang hanye di hadiri oleh keluarga terdekat sahaje, di Kg Pertang, Jelebu.. pelamin bertunang, cik yg kena Pinang, Intan bergambar bersama mak & ayahnye, Ciuman Bakal Mak Mertua, bergambar dgn bakal mak mertua & bakal adik² ipar tunang tersayang, Tahniah Intan! Semoga berbahgia, jangan sedih² lagi, jangan risau² lagi yer.. dah nak kawin dah pun, at last dah jumpe your soulmate..

Thursday, January 21, 2010

dapat Ole-Ole tauu..,

pimp myspace profile
Walaupun hari ni penuh dengan keserabutan Nombor,
ade gak hati saya terasa hepi,
kami tiap seorang dapat banyak cokelat,
seorang dapat 4 ketui cekelat,
Ole-ole jepung,
Big Bos murah hati nak bagi souvenir kat kami staf Mesia..
En Abah & Haziq mesti suke dgn coklat-coklat ni,
Coklat ni peberet diaorang,,
tapi saya tak bawak balik rumah lagi
tunggu En Man @ En. Din baca dulu ingredients nye,
same ade buleh atau tidak buleh di makan,
fikir- punye pikir kan dah lame gak muka saya takde dalam blog ni kan,..
ade tak sape-sape rindu kan muka ai yang tambun semangkuk nii??
ade takkk??
haaa??
ade??
ala..takde ke??
takpe la, ai enterprem sendiri..,
Muka ai yg menembam dengan sihat nye plus pule jerawat yg membiak dgn jayanye
sape ade tips kuruskan pipi?? selain dari teknik solekan??
meh share-share...,
hati pun lega sekarang, Syukur Alhamdulillah segala desa-desus awal dulu cancelled,
kalo idak, mau menangis tak berlagu je semedang bile berjauhan..
Sob, terima kasih jua doa mu itu...

selain iman, ade puteri

pimp myspace profile
selain iman (anak Pn Sub) aka kawan jauh haziq,
haziq ade besfren dekat jugak,
Puteri namenye,name penuhnye idak ketahuan
Puteri ni cucu nenek haziq (bbsitter haziq sekarang)
Parentnye duduk kat selayang,
tapi tiap wiken akan balik rumah nenek (jiran sebelah rumah saya)
Setiap kali si Puteri ni balik ke rumah nenek, Satu kemestian si Puteri ni panggil haziq..
utk beramah mesra, salam-salam.., kiss-kiss, aw! even dok kat pagar je,
umornye baru setahun lebih, kalo ikut tahun, tahun 2010 ni cukup la umonye dua tahun.
tu tengok gambar dia orang berdua tengah beramah mesra,
hihihi.... Cute Bukannn...,
rase kelaka tau dengar bahase masing-masing,
Bile Puteri panggey haziq.. bunyinye cenggini;
"hayii...hayii.."
turn haziq panggil Puteri pula,
"Putii....putii.."
ha bantai le anak-anak..!
masing-masing dgn gaya perbualan masing-masing,
yg penting dorang berdua je yg paham atr satu same lain.

Thursday, January 14, 2010

uh geram

pimp myspace profile tensen tul dgn account singapore.. ishhhh *%#$+~!@ geramsss dah betul la ape yg kite buat awl-awl.. pastu komplen gitu gini,,. blame kite bla..bla..bla.. bile kite ikutkan kate dia.. di suruhnye switch to back THE REPORT like previous ISHH! KAN BONGOK NAMENYE TU! buang mase kite je.. tu semua nak menduga kesabaran tu.. malas nak argue, just said, "okey then.."

Friday, January 8, 2010

Tahniah Ira

pimp myspace profile kekawan ku sekalian, ex SMTJ.. Azira Safila selamat melahirkan anak yg kedua pagi ni, jam 7.28am.. tahniah Ira! baby boy lagi.. rejeki.. saya dpt SMS tadi.. meybi ira @ husbennye yg msg tu.. utk ira, Hepi berpantang dan tahniah

pagi yg teruja

pimp myspace profile
pagi ni kan hati ai berbunga-bunga tau..
nak gelak suke pon ye juga..
buka blog, tengok belah kanan kat shout box,
MAK tercinta ai tinggal komen la weh...
cube tengok gambo screen short kat atas,
yg saya circle kan merah tu la mak saya punye komen.. famili ai selalu bace blog ai ni uolss..
selalunye along saya yg tinggal komen.
so sekarang ni, mak pun dah terer tinggal komen.
sengih terus saye sendiri depan PC ni..
bagus la busu (adik bungsu saya) pasang streamyx kat kampung.
buleh mak abah tengok gelagat bujang sorang ni,
dan aktiviti kami sekuarga juga.
ehem..ehem.. mak tanye bile nak balik tu
sebab tak sabo nak tengok Ariani mak ke??
ngeee..**evil grin..gurau je mak.. jom kite sama-same gelak..
"kekunun nak seprais kan mak pasal Ariani tu, sekali kantoi laa..
mak dah bace dalam blog, kire dah tak seprais la lagi kan..
takpe..takpe.. mak cume nampak paper bagnya je.. dalamnye stilll seprais.."
saya akhiri dgn gamba saya bersame emak tercinta saya..

Thursday, January 7, 2010

penggemar tegar Laksa Utara

pimp myspace profile
kenape saya rajin buat laksa??
saya ni memang di akui pencinta laksa utara..
hari-hari laksa pon takpe..
tapi kalo ari-ari makan laksa, ape hal lak ceritanye kan..
macam dah jadi tak brp normal pula..
bila haziq dah bujang la ni,
haziq pulak dah jangkit saya.
hari-hari laksa pon takpe.. muahahaha
Laksa utara memang peberet makanan kami berdua..
best nye hati saya bila anak ikut gen ibu nye.. suka laksa..
tangkap leleh wo, time pekena laksa..
tu la sebabnye saya rajin buat laksa..
sebab laksa tu makanan peberet anak saya...
peaceee...!

Wednesday, January 6, 2010

Tunggu eh...,

pimp myspace profile Saya cube mencari masa yg sesuai .. untuk menepek resipi saya yg tak seberapa.. bile dah kepala blink² idea mengarang pastu selaras lak dgn masa lapang saya, insya allah saya tepek resipi roti jala.. **sejak 2 menjak ni saya super duper stress dan bz kat rumah.. haziq tu nampak je dah besa, umornye pon dah nak 3 thn 2010 ni, tapi dianye ragam, melebih-lebih macam baby lam pantang.. stress mak wehhh...

Tuesday, January 5, 2010

time menjala

pimp myspace profile
betapa rajin nye saya menjala ..
semuanye gara-gara kak An..
dia la pembakar semangat saya utk buat roti jala..
lepas je makan malam.. tak lengah pang pung masak roti jala..
sepatutnye lepas balik kerja tadi sebelum maghrib dah bule siap dah..
tapi tuan putera Haziq cam biase la..
tak ilang rindu lagi gamoknye..
nak melekat berpangku peluk-peluk sambil tengok tv..
hingga kan tak di baginye saya ke mane-mane..
setel je masak,
maka tibalah masanye utk bersantap..
haziq berselera sungguh makan roti jala ni..
berkali-kali tambah..
hinggakan penuh perotnye makan..
tengok je la gambar betapa kesedapan roti jala ibunye terserlah..
nampak gayanye memang kene selalu menjala roti ni..
anaknye pon leh tahan suke juga..

Monday, January 4, 2010

kisah kami - D.I.Y akhir tahun 2009

pimp myspace profile
minggu lepas, akhirnya dapat juga merealisasikan misi D.I.Y.
yang tertunggak
utk kerja-kerja men drill dinding.
utk sangkut jam, ayat-ayat serta cermin tepi meja makan..

kerja-kerja pengukuran, timbang balance bagai bermula dari jam 3.00ptg
dan berakhir ke jam 7 ptg (lebih kurang)..
hasil kerja-kerja cemerlang en. abah yang siap;
2 tempat sahaje yang baru di tambah serikan..
cermin tepi meja makan,
jam, & ayat-ayat ber frame di gantung kat atas tv.
bila dah settle semuanye, baru la nampak terisi sikit ruang yang kosong sebelum ni.
syabas en. abah! memang mabeles!
walau malam mu idak ketiduran,
dgn mata birat nye tak cukup tido sudi meluangkang masa
ringan-ringan kan tangan..
(**elehh.. mesti en. abah tu pon excited nak melawakan rumah juga kan..**)
terima kasih en. abah... we all leb yuuu..
reward utk en. abah di atas kerja-kerja cemerlang ni,
dgn rajin tangan & ikhlas hatinya saya menyediakan santapan nasi dagang sepesel utk mu,
en. abah kuu..

Sunday, January 3, 2010

Welcome 2010 & Y.E.S.

pimp myspace profile
Heppi new year..
pada kekawan semua.
kejap je kan 2010.. umo pon makin meningkat.
bile ujung tahun 2009, sale pon gile-gile kat memane pon.
korang dah join Y.E.S ke??? hihihi saya sudah..
best gile & puas hati..
hasil yg saya dapat sempena Y.E.S ni;
mase membeli tu pon puas saya sabarkan diri sendiri..
buat ape-ape pon, nawaitu tu yg penting.. bershopping kali ni bukan shoping yg membazir..
akan tetapi semata-mata utk membeli keperluan.. eceh!
keperluan tu tak lain dan tak bukan untuk saya & mak saya..
satu utk saya, satu utk mak saya, 5 utk saye, 4 utk mak saya.. eh!! over yuuuu..**tetibe jer!
p/s: ehem..ehem.. mak..
melaram la mak lepas ni... hik.hik.hik..

Sensasi nya..,

Us together..