Wednesday, December 30, 2009

join Contest wehh

pimp myspace profile **sticky mode sampai 30hb yer.. harap maklum..
jalan sane sini,
singgah sane sini org punye blog,
terjumpe satu blog nih, dia masuk contest..
terus saye terjah blog tuan punye contest,
nampak menarik je contest ni sebabnya melibatkan kaum bapa & anak.. hihihihi ,pastu mudah juga syarat penyertaan..
suke je saye nak cuba nasib.. mane le tau, kot berejeki..
jeng...jejengg..., inilah dia gambar yang di cuba nasibnye;
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
\/
'
nama ayahnye : En. Abah @ Astro7
nama anaknye: Haziq
mudah-mudahan berejeki.. amin..

Menannn Dossss...

pimp myspace profile
awal bulan 12 aritu, 2 minggu selepas raya haji,
abah haziq dgn besar hati nye bawa kami makan ke Nando's IOI Puchong.
lepas balik kerja, zass terus ke IOI..
belanja makan-makan ber sempena projek en. abah jalann gitu
kire mcm hati nye manyak hepi,
en. abah serahkan kepada saya utk buat pilihan nak makan kat mane,
malas nak pk banyak, cume IOI jela tpt yg berdekatan & lebih kurang happening juga kedai makannye.
satu set extra hot peri-peri utk en. abah,
satu set mild peri-peri utk saya.
saya macam biase la .. sepinggan bahgi dua dgn mr Haziq.
Saya dah serik nak mkn nando's yg hot peri-peri maupun extra hot peri-peri.
pernah suatu ketika dulu saya makan yg hot-hot ni,
keluar je dari kedai nye, tak lengah..
berlari ke toilet.. bom kebabomm sakit perot... huhuhu serikkk..

Tuesday, December 29, 2009

Karipap Chef Hajik

pimp myspace profile
"abah ibu gi sane yer..
jgn sebuk-sebuk kat dapo..
hajik tengah syibuk nii..
beby nak buat kipap..
eh beby lak..
abang nak buat kipap.."
ayat chef kecik yg sedang menyibuk kan dirinya pabile ibunye tgh bersilat kat dapo..
bukan main lembut tangannye menggelek tepong tu..
nampak tekun pula tu..
memang series tepung tu cantik dia gelek.
ada bakat memasak haziq ni..
elok la belaja masak gak ziq,
sok-sok dah kawen leh same-same tunjuk bakat dgn bini kat dapo..
ini lah hasil karipap haziq..
hehehe.. tipu je..,
hasil karipap ibu, 3 senduk tepong yg di bancoh.
lepas la utk sarap pagi esok nye.
inti sardin,
tak brp pedas pon. saje buat tak brp pedas, buleh haziq makan sekali...
cerita karipap ni minggu lepas punye citer..
sejak haziq lahir sampai la sekarang, saya dah lame menyepikan diri dari buat kuih karipap.
tak cukup masa sangat la nak buat kuih muih ni..utk bekfes ke utk minum petang ke..
insya allah mula balik kot aktiviti kuih sok-sok.. haziq dah besar skrg ni,
cume nye bile dia dah besar ni, sibuk pula nak menjadi asisten.
paham-paham je la kan asistent kecik ni lagi advance.
ketua chef kene lagi peka dgn keadaan sekeliling..
**blender jug yg dah pecah tu pon tak dpt ganti lagi..
gara-gara ke advance an chef kecik ni la

Monday, December 28, 2009

cuti krismes

pimp myspace profile
saya ikut en. abah & haziq
ke area shop lot kat depan kawasan rumah saya,
ade satu tempat lapang..
en. abah & haziq sekarang hobi nya bermain helikopter..

haziq nun di sana tgh syok meng kontrol helikopter kecik kaler biru,
dan abah mengkontrol heli besar sket dr haziq punye kaler kuning merah.

iyahh haziq..
seronok betull.. bermain heli kat tpt lapang

bila tengok dorang syok memain heli,
saya pun rase enjoy tengok dorang berdua..


dorang main heli sampai bateri masing-masing habis..
terus balik rumah,
turn saya lak bermain..

keluarkan raket segala..
main badminton..
wahh segar rasenye bila bersukan..

tapi mlmnye terasa la sikit sakit-sakit badan malam tu..
dah lame tak berlari melompat sane sini, la katekannye.,

dendang eh dendang oh..

pimp myspace profile
sakan haziq bejoget dengar lagu kat radio..
yg mane lagunye rancak tu,
bergoyang-goyang badan, tangan,
mulut ikut nyanyi..nyanyi
tangan pegang keropok,
mulut menyanyi-nyanyi..
mase ni kami stay dlm keter,
abah pegi kedai saaka nilai beli barang sikit singgah nilai 3 kejap,
balik dari rumah MIL Pn Sob.. sabtu tu..

Monday, December 21, 2009

alahai tadi..,

pimp myspace profile tengahri tadi saya ke TMPoint serdang.. seberang jalan dgn KTM serdangtu letaknye, series lame melangut kat dlm tm point tu menunggu giliran. start dok nunggu situ dari jam 1 ptg, nombo kene panggey kul 3.30ptg. lame nye kan.. huwa..huwa..huwa.. rasa mcm naik kebas segala, bile duduk dan berdiri lama cenggitu. tapi kan saya nak komen siket la pade staf² frontdesk ni.. cuba la tunjukkan ramah mesra & budi bahase.. dan yg paling di minta sesangat.. murahkanlah senyuman anda.. sejuk sikit hati pelanggan bila nak berurusan. bukan ape tau.. meh saya cerita sikit kejadian yg berlaku depan mata saya tadi, sebelum turn saya, ade satu couple iranian.. nak berurusan utk penukaran nama akaun internet. kawan tu speaking english dgn penuh pekerti dgn cik kaunter tm point tu.. tapi si cik kaunter tm point tu.. alahai.. minta maaf kata la yer.. speaking nye ala-ala je, tapi dia punye confident level, perghhhh! yang sadisnye, cik kaunter tu sembor kaw-kaw couple iranian tu.. pade pengamatan saya, cik kaunter tu tak menjawap lansung soalan si foreigner tu, (kot tak paham ape yg iranian tu cuba soalkan.. hehehe mane tau kan..) lagi di bambu nye foreigner tu ada la.. suara cik kaunter tu pulak kemain lantangnye.. kesian couple foreigner tu.. komfem budi bahase org kite kene label pangkah tak bagus kat dorang si foreigner.

Thursday, December 17, 2009

salam maal hijrah

pimp myspace profile

salam semua..


moh le kite buat hari ni sesame,


Doa Akhir Tahun
dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar
atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :"Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua.
Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun",


DOA AWAL TAHUN
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata : "Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".



kejap je dah muharram balik kan..
betapa cepatnye mase berlalu.
semoga tahun baru ni akan lebih baik dari sebelumnya, insya allah..

sayang ibu.. manje abah,

pimp myspace profile haziq ni kan, bila dia nak tido kene ade ibu. Bangun tido kene ibu ade depan mata, kalo takdok, melalak ngalahkan baby kembong berjuraian air mata ngalahkan org kena dera.. tengah-tengah tido melekap peluk abah, dia tak sedar.

bile tengok tv ke, jenjalan ke, makan ke, babai la ibu.. semuanye dengan abah..

sekarang secara slowly dia dah kurang gelarkan diri sendiri baby,

kalo tersyasyul pon, cepat-cepat dia betulkan balik,

"eh baby pulak.. hajik laa.." dah tersyasyul mcm org tua lak kan..

sesekali ku,

pimp myspace profile tadi saya melilau ke blog kekawan.. sorang demi sorang (padehal HQ dah bising psl trefik tenet kat opish ni tinggi) makcik letak posting psl first Re-U sekolah saya mase di PD dulu.. thn 2007 kot, tinggal komen sket kat shout box makcik, mesti la kene mcm tu kan, kalo nak amik brg org kene mintak ijin.. takut lak tetibe makcik saman karang, gamba elok tersusun berdiri ni semua classmate saye, yg mane tak bomb dedulu, sekarang dah vast penampilannye, mase re-U ni saya tgh peknen kan haziq.. bile tengok gamba ni balik, alahaiii, comeynye saya pregnant.. tetiba excited rase nak pregnant membuak-buak.. comeynyee saya pregnant, ewahhh!

Wednesday, December 16, 2009

nak cakap sikit..

pimp myspace profile ade jenguk FB tadi.. tengok sane sini, tengok updet status org, terase nak updet status sendiri makanye, terus tulis status "BOSAN" utk status sendiri. pastu nampak ade sorang umat tu, kawan lama. bile nampak dia meng komen kat status salah sorang kawan saya, terus rase macam elegiknye mate nengok kan mcm menyampah je tengok kawan lupa daratan mcm tu. sebabs saya mase dulu agak kamceng gak la dgn budak tu.. almaklumla.. pernah satu bilik, punca saya rase tak best kat dia ni sejak sekali mase dulu terjumpa lam friendster, dgn excited nya saya add dia jadi kawan, di Ignorenye.. saya tulis mesej, kira mcm mengenal kan diri la.. punye le susah dia nak accept.. 2-3 kali gak add as a friend, di rijeknye. last2 dia accept, tapi tak ber keep in touch pon.. bertegor sape pun idak. mungkin dia dah lupe ingatan kat saye kot. dari situ dah nampak macam poyo. uwek! macam bestt jer!!

Tuesday, December 15, 2009

...

pimp myspace profile ahad malam lepas, saya layan cerita Twilight, bestnyee... la haii.. mmg tangkap cintan habes.. punye le sayang vampire ni kat makwe dia si Bella sampai perasaan saya pun ikut terbuai-buai dgn kisah cinta dorang.. dalam pd perasaan romentik-romentik tu, terbit gak perasaan seram sejuk. bercinta dgn vampire woh! byk risikonye.. *picture by googled. Tq!

Tuesday, December 8, 2009

salam raya aidiladha

pimp myspace profile
memang dah lambat nak updet kesah raya aji aritu.. puncenye kebizian, pastu brodben C#%&*^ tu pun problem.. hishhh! haziq dan busu kesayangannye, adik bungsu saya
raya haji kami nye turn tahun ni belah saya.. betapa lamenye tak nyambut raya aji di kampung sendiri.. huhuhu syahdunye rase.. jaraknye dekat je, tapi pencapaian nye jauh sekali..,
comey haziq lengkap bebaju melayu.
raya haji ni saya puas makan ketupat, rendang, lodeh mak saya.
tapi saya tak puas beraya..
kesian diri sendiri..

Today

pimp myspace profile We need to rush back to my mom's house. to accompanying, to cooking, to cheering, till then... bye! alhamdulillah syukur ke hadrat Mu Kau yg Maha Kuasa syukur kerana semuanya selamat..

Monday, December 7, 2009

sekitar perarakan pengantin..

si lelaki sedia menanti , permaisuri di arak dayang-dayang utk mendapatkan sang pujaan hatinye, permaisuri anggun melangkah, maka elok duduk bersama bersemayam di singgahsanenye, pst..pstt.. 2 org pengapit tu la husben & wife jiran saya.. raja sehari di hiburkan dgn penari-penari..
tak le korang bosan duduk bersanding berdua kat atas tu kan..
byk hiburan leh tengok..
betul-betul habes!
sekian...,

sebelum sampai

pimp myspace profile mase on the way ke rumah pengantin pompuan, haziq tido senyenyak-nyenyaknye.. sanding jam 1.30, kami sampai tempat bersanggo, jam 12.30 tghari tunggu pengantin lelaki mekap bagai ade la dlm sejam juga campo tolak beh kurang 1 jam sengah gak haziq tido. bile turun dari keter, utk berarak bersama pengantin.. haziq dah jaga.. dgn pening2 lalatnye, muka masam nye, maka jadila mukanye yg kelat mcm dlm gambar.. sekian,.. berita kesah haziq muke kelat terjaga dr tido.. mujur dia masam muke je, kot dia meraung mcm kat rumah, lagi haru!

join hantar pengantin

pimp myspace profile

selaku jiran yg baik hati lagi mengambil berat kebajikan jiran tetangga, ewahh intro! kemain mengangkat diri sendiri...

saya 3 beranak join jiran sebelah rumah saya hantar rombongan pengantin lelaki ke Kajang. Hari akad nikahnya jumaat aritu, tapi saya tak dapat nak pegi.. Hari kerja kan.. kene berjimat cermat cuti yg tinggal beberape kerat je lagi..

Oleh itu, kami cume menyertai rombongan pengantin sahaje di hari Ahad. kenduri nye memang meriah. Almaklumlah, anak org ado-ado.. anak sulung,tambah lg pempuan seorang pulak tu, Dah tentu kenduri nye gilang gemilang.. dorang akan bergolek rasenye seminggu kot.. lepas majlis kenduri minggu ni, wiken minggu depan pula akan di langsungkan dekat hotel, kenduri khas utk VVIP la kirenye. dari kiri, nenek haziq (makcik yg jaga anak saya) pengantin laki name nye iwan anak nenek, haziq, saya dan en abah..

bln 1 thn depan baru buat kenduri belah lelaki pula.. dan kemungkinan kami jua akan terbabit dlm kesibukan persiapan kenduri.. insya allah.

ade lagi gambar nak di tepek.. kang bersambung yer...,

Sensasi nya..,

Us together..