Tuesday, December 29, 2009

Karipap Chef Hajik

pimp myspace profile
"abah ibu gi sane yer..
jgn sebuk-sebuk kat dapo..
hajik tengah syibuk nii..
beby nak buat kipap..
eh beby lak..
abang nak buat kipap.."
ayat chef kecik yg sedang menyibuk kan dirinya pabile ibunye tgh bersilat kat dapo..
bukan main lembut tangannye menggelek tepong tu..
nampak tekun pula tu..
memang series tepung tu cantik dia gelek.
ada bakat memasak haziq ni..
elok la belaja masak gak ziq,
sok-sok dah kawen leh same-same tunjuk bakat dgn bini kat dapo..
ini lah hasil karipap haziq..
hehehe.. tipu je..,
hasil karipap ibu, 3 senduk tepong yg di bancoh.
lepas la utk sarap pagi esok nye.
inti sardin,
tak brp pedas pon. saje buat tak brp pedas, buleh haziq makan sekali...
cerita karipap ni minggu lepas punye citer..
sejak haziq lahir sampai la sekarang, saya dah lame menyepikan diri dari buat kuih karipap.
tak cukup masa sangat la nak buat kuih muih ni..utk bekfes ke utk minum petang ke..
insya allah mula balik kot aktiviti kuih sok-sok.. haziq dah besar skrg ni,
cume nye bile dia dah besar ni, sibuk pula nak menjadi asisten.
paham-paham je la kan asistent kecik ni lagi advance.
ketua chef kene lagi peka dgn keadaan sekeliling..
**blender jug yg dah pecah tu pon tak dpt ganti lagi..
gara-gara ke advance an chef kecik ni la

7 comments:

**sHiKinn** said...

cantiknya karipap..

Fara said...

cantik la...pandai nya ita kelim...klu fara, guna tu je...yg bendalah ntah apa nama dia. hihihi

Ietams said...

shikin,
mekaseh..

fara,
mekaseh fara,
ilmu kelim blaja dr mak
almaklumla.. anak omak pembuat kuih.. hihihi..

Kamsiah said...

huhu haziq....berbakat mengantikan chef wan bila besar nnt hehe..
akak suka karipap inti daging...tp tak pernah buat...tunjuk2 je..

Ena said...

pandainyer.. lau ena x tau la aper ghuper kasripap tu nanti.. penah la wat zaman bujang dulu.. tp tang kelim tu hancus.. tangan x creative la.. bile x kelim time goreng tu terbukak la pulak.. hu3x..
apepun memg nampak cantek.. ok la ade esisten.. heh3x..

Ietams said...

kamsiah,
memang dia suke betul kak kam
sama-sama nak buat kuih ke masak. cukup rajin dia menolong @ menyibuk.

Ietams said...

Ena,
mekaseh ena,
alhamdulillah la tangan tu lembut meng kelim,
mase budak2 dulu kalo mak suh buat karipap tu, rase malas jer..
bile dah tua ni baru rase berkat ilmu yg mak pakse2 dedulu

Sensasi nya..,

Us together..