Tuesday, November 24, 2009

hadiah kenang-kenangan..

pimp myspace profile
kesah yg dah di lapuk. tersimpan dalam draft.. sebenarnye mase hari terakhir haziq dgn bbsitter lame mase dulu, haziq dapat hadiah dari ibu nye.. siap kad ucapan lagi., huhuhu sedihnye rase. haziq dapat baju jalan sepasang, polo lagi.. terharunye rasa.. sekarang ni pon ibu & mak (dua-dua ex babysitter) teringat-ingat rindu-rinduan dgn haziq.. memasing rajin menanyakan haziq. minta saya hantarkan dorang sekali sekala.. nak lepas rindu.

Monday, November 23, 2009

bagi can kat dia

pimp myspace profile bawa haziq pegi cari senapang idaman, pilih sane pilih sini, jalan sane jalan sini, abah & haziq kesana, - cari senapang ibu kesini.. - cari buku latihan utk haziq.., dan tetibe haziq nampak satu set meja & kerusi tulis, terus melekat dekat meja & kerusi tu memang ade tersimpat hasrat nak sediakan satu set meja stadi utk haziq, tapi nanti-nanti la.. insya allah bile berjeki lebih, akan tertunai hasrat tersebut.

Friday, November 20, 2009

curi-curi..

pimp myspace profile
ngeh..ngeh..ngeh.. ari ni jumaat kan, ade friday pray kann.. tanduk pun dah keluarrrr.. opis dah kosong, tak cayer, meh tengok! hahahahaha gelak besar keluar suda.... tandenye ape??? time curi tulang laa.. muka yg menyimpan segunung trik.. *trik = idea utk ngular jeng.. jejengggg... yippiee!! farmvilee kita... yihaa lepas penat ber farmville,.. update blog.. muahahahaa waktu rehat yg perlu di pergunakan dgn bijaksana..

Thursday, November 19, 2009

baru coba-coba

pimp myspace profile setelah berkobar² sebelum ni membaca majalah deko laman, surfing tenet pasal deko deki laman, tambah lagi dengar citer kak an, yg gigih becucuk tanam di sekitar rumahnya, dengan tambah saya minta nasihat puan sob nye lagi.. almaklumlah saya ni tangan kayu, tak reti berkemas ala dekorasi.. kite kene rujuk pada yang pakar, tu yg sebaiknya.. walaupun laman saya ni takla nampak sgt memberangsangkan,, tapi pada saya... ia sungguh membanggakan & terasa sungguh cemerlang. perasaan bangga tu dah seperti perasaan seolah-olah menjadi jutawan segera la kekdahnye, tengok la satu-satu tanaman yg saya rase seronok je bile memandang; ni pokok lidah jin.. tah tak tau name betuinye, en. abah ckp itu namenye, saya pun follow je la.. pokok ni saye letak penjuru tangga dalam rumah.. tiap kali naik tangga, saya nampak lawa je tangga saya.. hihihihi ni pulak view belah kanan dr pintu rumah, yg dlm pasu tu pokok limau kasturi (senang buat sambal belacan) & pokok garuda (elok utk bebudak, kate org2 tua elok alau setan.. tak tau la betui ke idak) yg tanam kat tanah tu pula, 2 pokok puding import khas dr rumah mak saya & ditanam juga oleh mak saya.. ni view belah kiri dr pintu rumah; dalam pasu yg kat belakang tu pokok kesum (senang nak buat laksa) saje je letak kat sini, bio bercambah dulu.. baru saya pindah ke belakang rumah pasu yg besa kat depan tu pokok ong, tak tau name sebena ape, yg taunye pokok tu ong bg org cine.. saya tak tanam rumput karpet mcm org lain, sebab rata² jiran² situ semua tanam rumput cenggitu, tu yg saya tanam rumput taugeh (pun tak tau name sebenarnye) yg bunga nye kecik² kaler kuning.. pastu saye blend dgn bunga kembang sepuluh aka ros jepun. sok bile dah bercambah, baru la nampak lawa kot.. batu² kekunun nak bg lawa tu tak brp cukup lagi.. sebab tu ade terdoncet² batu. tak sepenuhnye berbatu. 80% yg menanam & mengalih serta menggempur kan tanah ni adalah hasil dr en. abah.. sejuk rupenye tangan laki den ni.. bagus..bagus.. nanti-nanti saya amik gamba pokok kat blkg rumah lak.

untuk wanita

pimp myspace profile saya dapat emel pagi tadi.. bace nye bace, memang terus rase tertarik dgn isi kandungan emel tu.. jom kite syer sesame; Penentuan unsur seseorang ditentukan oleh anak yang keberapa dalam keluarga:- a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan. b) Air - kedua, keenam, kesepuluh c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas WANITA BERUNSUR TANAH 1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban. 2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah. 3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan. 4) Tidak suka membantah atau membangkang 5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan. WANITA BERUNSUR AIR 1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat. 2) Mengambil berat 3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan 4) Menenangkan pasangan. 5) Sangat romantis 6) Mudah menangis WANITA BERUNSUR API 1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan 2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga. 3) Penasihat yang baik 4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga 5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu 6) Berwaspada selalu WANITA BERUNSUR ANGIN <---- saya punye kategori ni 1) Lemah lembut dan menenangkan <--- iyo ko?? muahahaha 2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu <--- ni mcm tak betul je.. kureng pandai nak pujuk2 3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia <--- iyo ko?? muahahaha 4) Bijak mewujudkan suasana selesa. <--- iyo ko?? muahahaha 5) Hati yang cepat berubah ubah <--- betul gak.. kalo merajuk kaw² pun,lps 10 min dah ok.

Tuesday, November 17, 2009

merajuk la pulak..,

pimp myspace profile
kejadian berlaku mase waktu dinner tadi.
haziq merajuk sakan tah ape yg tak kene entah..
rupenye nak kan sudu garpu pinggan utk makan,
dah le bakul kain ibu yang haziq buat tangga
memang dia suke membizikan diri kat dapor ni..
saya sibuk nak masak, dia pun ape kurangnye..
menyibuk gak nak masak.
sambil masak sambil tarik nafas banyak-banyak..
jangan stress.. jgn stress..

Monday, November 16, 2009

mengulas sikit

pimp myspace profile Oleh sebab saya nye citer Pegi Open Day Tumbletots yg agak tergantung, almaklum ler skrg minda saya penuh dgn Farmville.. jadinya skill peng olahan cerita saya amat tidak stabil sejak dua menjak ni.. (macam ler selame ni stabil..) meh saya citer sikit yer.., Buat mase sekarang, saya & en. abah memang berhasrat utk meng hantar haziq ke wiken playschool. yg mane sebagai langkah pendedahan awal utk haziq sebelum haziq betul2 di hantar ke kindergarden ke neseri ke ape ke yg seangkatan dgn nye.. almaklumlah, haziq sejak lahir saya hantar kat pengasuh.. di manje, di sayangi di belai sampai la haziq tu manje gak kat dorang.. kalo tetibe je terus hantar haziq pg neseri kang, maunye dia melalak je kejenye.. saya yg parah sok-sok.. susah hati je keje kenangkan dia. dalam pade surfing segala neseri, taska, kindergarden, maka saya terjumpa la satu web namenye.. UK nye program. bace nye bace, saya jadi tertarik.. kebetulan sabtu lepas dia buat open day utk branch kat Puchong. Saya terus cerita kat en. abah, dan en. abah pon tertarik. dengan itu, berombongan la kami pegi men servey.. Bila kami tengok segala program brochure & penerangan yg di berikan oleh staff tumbletots tu, kami berdua berminat, tambah lagi kelas yg di sediakan kite buleh pilih, sama ada nak week days ataupun setiap hari sabtu. dan kami di pelawa untuk hadir ke sesi percubaan kelas tersebut. dapat lagi voucher.. . lagi la semangat membara kami menyala-nyala utk join. kalo tanpa voucher, trial class tu regenye RM60 tau.. mase kami tot tet dengar penerangan advisor tumbletots, haziq hepii bermain2 dgn facilities kat situ ditemani lg dgn cikgu² kat situ.. series nampak haziq enjoy.. lagi tambah konfiden nak join kan haziq. meh, meh, saya tepek simple review utk program yg saya berminat utk join; RightStart Toddlers 18 months to 3 years old The programme provides early exposure to: Language through songs, rhymes and stories. Phonics through characters in the Letterland, a literacy programme developed in the UK. Physical skills through the manipulation of a wide variety of multi-sensorial materials. Social skills through group activities. utk keterangan lebih lanjut psl Tumbletots buleh je klik

kisah hujung minggu semalam dan semalamnye lagi

pimp myspace profile
sabtu lepas, saya pegi ke sini,
\/
\/
dekat je tempat nye ni dgn rumah saya,
1st trial kelasnye 21hb ni..
saya & haziq akan berganding bahu mengikuti kelas ini..
jadinya plan saya mem follow Busu (pak sedara) saya utk rombongan meminang ke Perak terpaksa di batalkan ..
tak berezki saya nak join. ermmmmm.. *sigh
Ahad malam nye pula, saya ke Giant Kinrara, beli biskut haziq & beras utk Bbsitter haziq.. juga beli stok brg dapo. oh tak lupe juga en. abah belikan beg sekolah haziq.. beg sekolah ben10 tuu.. suke gile haziq pakai. Pagi tadi sebelum gi rumah nenek (BBsit) excited oh haziq sarung beg sekolah ben 10 yg berisi buku satu, pencil box ben10 satu.. dgn memikul senapang satu.. ke rumah nenek. eh mase kat giant tu kan, jumpe butik First Lady.. Giant dah ade first lady la... sonok gile, takyah dah susah payah masuk KL nak cari first lady. Kat giant ni pon dah ade. yey yey! kalo ade duit sok, saya leh membeli.. **picture googgled. Tenkiuu...

Saturday, November 14, 2009

tembak cicak pule...

pimp myspace profile
kalau dulu, haziq tembak cicak gune getah gelang, sekarang sudah bertambah maju,
di ambik batang plastik,
terus mulut peng! peng! eksyen tembak cicak
merate keliling rumah,
dapo, depan, living,
bilik,
naik turun berkejar kan cicak.

trend masa kini

pimp myspace profile pada saya la kan, memang semua bebudak masa kini minat dgn fesyen rambut pacak. termasuk la si haziq.. kalo nak pegi jalan, memang for sure request "rambut pacak buu..."

Thursday, November 12, 2009

impian masih tak tercapai

pimp myspace profile selesai je kami di kenduri rumah ita, kami gegas bergerak pulang.. ingat leh la lepak lebih lame, sekali cuaca mendung amat la gelap., lgpon keter parking nun jauh di sana, elok je masuk keter hujan lebat turun mencurah curah. keadaan ini amat baik utk saya salin baju & jeans lam keter sahaje.. plan asal nak ke sg buloh, kekunun nak pegi cari bunga-bunga an la kunun. dlm perjalanan dari bdr baru ampang hingga la ke damansara hujan yg tadi kemain lebatnya.. lansung tak menunjukkan gaya nak berhenti utk keselamatan, kami terus patah balik ke rumah.. dlm hujan2 sejuk2 tu, terlintas idea nak mkn ruti caney + teh tarik destinasi pilihan di restoran kayu nasi kandar SS2, perghhhh gila layanzzz.. saya makan secara tamak di masa itu, nasi kandar sepinggan + rooti caney sekeping burpp alhamdulillah... gambar nasi kandar tak di ambik rupenye.. sedap sgt makan, terlupe terus nak amik gamba sik kandar gambar saya selepas bertukar baju je yg ada.

Saturday, November 7, 2009

ke rumah ita - kenduri kawen adik nya..

pimp myspace profile
sabtu kami ke bdr baru ampang,
ke rumah ita ex-skul mate saya.. huhuhu 12 tahun tak berjumpa.
kenduri kahwin adik nya..
dorang tak buat majlis bersanding, cume majlis makan-makan saje yg di adakan.. senyuman si pengantin.. lawa weii baju nye,
officially by Saiful Baharin.. rege bajunye ni pon leh di samekan dgn
buat bayo gaji sebulan seorang pegawai ye puan-puan.., saya lewat sampai.. paham-paham je la kesesakan yg berlaku jln keluar dr rumah saya.
mlm ni kan Final bola sepak kelantan vs n.sembilan kat stadium bkt jalil,
keluar dr rumah kul 1, ingat leh sampai dlm kul 1.30 @ 1.45pm..
sekali pukul 3 daa sampaiii..
aturcara majlis lam kad jemputan sampai kul 3pm saje.. takpe laa.. teruskan jua pegi.. sampai jerr terus mkn..
ita dok sebelah.. saya mkn lawan sembang dgn ita.. mujur ita masih ita yg same seperti dulu.. cumanye penampilannye je la yg berubah..

mase sekolah dulu dah sedia cantik, lg uppla cantiknyaa sekarang...
*idea ilek.. sejak 2 menjak ni penat berkebun..
opss! dah sampai mase menuai laa!! tunggu fesbukkkk.....??!!

Tuesday, November 3, 2009

pot pet, cot cet,

pimp myspace profile huaaarghhhh! (besarnyeer mulut mak budak sangap..) awal-awal entry dah menguap. nak buat cemane kan, saya series tgh kemengantukan.. malam td kul 8 lebih lepas masak, susukan haziq, zasss tertido sekali jemaah dgn anakanda tercinta, tetibe kul 12 lebih haziq bangun minta mamam.. zass.. mkn jemaah 3 beranak. lepas mkn, layan haziq "membuang" lak.. gitu gini kul 2-3 gak baru tido semula.. bahanenye pagi ni, dah pekena black kopi secawan pun mcm dah immune.. Sangap jugakkkk jangan tak cayerr.. saya tgh bersemangat membara sekarang ni, semangat nak bercucuk tanam.. haritu balik rumah mak saya, berangkut pokok bunga bagai.. penuh satu keter.. setakat bercucuk tanam/berkebun tu reti la saya. bab mencantik kan laman ke, menghias rumah ke.. harammss saya tak reti. tak reti acik berdeko², berlandskap² rumah ni. kan bagus kalo kayeee!!?? **tetibe ye la.. kalo kaya takpun berduit lebih, buleh upah org je yg hias segala benda kat rumah kite.. ishhh tak baik kan cakap gitu.. kite kene bersyukur ape yg ade.. Alhamdulillah... *insaf dapat bini tangan kayu mcm saya ni.. haaa! rumah bujang je la rupa nye rumah den.. hiks! ~**saje menepek gambar kunun-kunun manje.. tengok ramai yg snapping buat trend lentok bibir manja cenggini, saje mengade try test diri sendiri. Tak nampak manje pon, mengade ade ler.. sendiri tengok pon geli.. muahahahaha.. gilo!**~

Sensasi nya..,

Us together..