Tuesday, October 13, 2009

Sabtu yang padat

pimp myspace profile
saya bangun awal pagi, sesudah subuh gigih buat mihun sup secara banyak.
tujuan utama utk sarapan pagi kami sekuarga
{skrg ni, kalo malas pun kene rajin juga buat sarap sendiri, takdo kedai jual makanan dekat² area situ. Nak pegi makan pun distance nye adalah jauh utk pulang kerumah.}
dan tujuan sampingan adalah kerana along saya akan bermalam sekeluarga di rumah saya.
Takut nanti balik dari berjalan raya, kepenatan tak larat nak masak.
cadang nye keluar dari rumah jam 12, dah cantik-cantik keluar setengah jalan, terpaksa patah balik ke rumah. Bakul susu, Diapers, Baju spare haziq tertinggal.. Nak cari nahas kalo tak bawak!
sampai rumah Pn Sob -+3lbh.. Uwaaaa!! lewat woh...!!
progrem banyak pule tu. Makan, minum, shee..shee.., makan lagi... borak lagi..
pn Sob masak sodap! nasi lemak kukus, lauk rendang ayam daun kunyit hiris, pastu yg speselnye megi buatan tangan mak yong, Pn Sob!! BESSTTTT GILERSSS!!!!
big tenkiu Puan.... megi dia masak sedap giler! Nasi lemak dia masak pun sedap melampau-lampau.
tengah kami makan secara membara, Pn Sob bagitau yg Puan Yati masak mee kari! ADUSSSS!!
perot mase tu dah ketat giler! terus Kensel nak menambah nambah lagi 3-4 kali..
spare ruang utk masuk mee kari Pn Yati pule..
Setel gitu gini,
buat rombongan ke rumah yati.. sambung borak, makan, borak lagi (kaum ibu sahaje yang tak sudah² borak) Mee kari dia, sedap, likat, tertarik kebabom.. siap ditapau kan oleh Puan Yati. Jasamu ku kenang yati.. lenkali ku datang byk kali. muahahaha..
tengok jam dah kul 7 lbh kurang gitu, gegas kami balik.. (walaupun rase mcm tak puas)
sampai KL jam 8.30, terus tuju ke rumah Pn Idut.. dia meng open house kan rumahnye juga hari tu. Habes je sepinggan nasi ayam yang sedap itu, terus berjalan pulang..
berkejar ke open house jiran sebelah rumah saya. Cadang nye saya dah tak nak makan lagi dah.. perot dah ketat sangat. Sekali dianye menu LAKSA!, terpaksa juga ambil semangkuk. ewahhh! terpaksa kononnye. Laksa tu kan my peberet, tak amik karang termimpi-mimpi pula..
sudahnye, nak bangun berjalan balik giler punye tak larat..
rasa mcm mengendong 40kg beras je..
balik rumah, mandi gitu gini saya & haziq, dlm 5-10 minit gitu along sefamili pun sampai. Saya terus jamu dorang mihun sop.. alhamdulillah perjalanan hari sabtu saya n Famili berjalan dgn lancar walau pun berkeadaan kelam kabut sedikit.
Sepanjang aktiviti, takde gambar yg sempat saya amik. Cume gamba haziq n besfren mase kini dia je saya sempat klik klik. Layanzzzz!,

alololo comeynye dorang berdua ni.. Main kemain lagi dorang.. mase dorang main bertiga dgn yani (anak Pn Yati) saya tak ingat nak amik gambo.
mase dorang main bertiga lagi sweet dan comey. Tapi sayang, tak amik gambo. Suka kami tengok dorang bertiga bermain.

1 comment:

ina's said...

cute nyer gambor ni

Sensasi nya..,

Us together..