Wednesday, October 7, 2009

Ikea

pimp myspace profile
kami sesaja ke ikea, jalan-jalan.. suatu mase dulu seblom pindah rumah, saya amat gayat dgn ikea, selama ni dengar je kisah Ikea itu ini okey, barang itu ini bagus, cantik menarik, ko memang kebabom la kire.. memang saya amat teruja dgn dekorasi segala, peralatan yg sesuai untuk konsep moden kontemporari, kat dalam Ikea tu. Harganye tak de la murah mane pun. Kire boleh la.. Lebihnye dia banyak pilihan & aksesori.. mase tu saya letakkan haziq dlm buggy dia, rizen adalah yg pasti utk meng behavekan dia ontok dlm buggy,
jalan punye jalan tengok kiri kanan, baru tersedar haziq sudah tiada di dalam buggy,
saya pula yg menolak buggy mase tu.. CUAKK okeyyy,
melilau mencari sana sini, dgn mak mertua saya pun mencari, sekali tu, dari sayup kejauhan,
kedengaran suara memanggil-manggil.. "Ibu...Ibu.." dgn nada yg riang terpanggil-panggil ibu & abahnye.. berlari kami semua tuju ke arah yg lemak merdu manje2 tu..
rerupanye dia tengah sedap henyak2 kan sofa & tilam di tepi sudut show room bilik..
Cuak, Bimbang, Kalut, Takut.. pucat lesi toksah kate..
series kami risau mase tu..
seb baik mase tu air mata saya tak sempat jatuh..
dah genang dah air mata mase tu..
haziq memang senyap.. tapi senyap dia.. senyap berisi..
toksah cayer la kalo dia duk diam sensorang.
kene tinjau² spot cek..

2 comments:

mila80 said...

Bahyer tu ita...sib baik dalam ikea.. kot kat tempat yg open.. mesti ko lagi cuakk...

Ietams said...

mila80,
betul..
kepantasan dia menyelinap secara senyap

Sensasi nya..,

Us together..