Friday, October 30, 2009

promote..promote..promosi

pimp myspace profile khas utk kekawan yg menanye ehh.. terutama pd puan Mila; kalo korang ingin belajar utk kelihatan cantik kebabom macam gambar dorang-dorang yg kat gambar bawah ni,
manis seperti suzie ini kah?

ayu seperti awin..?,
atau anggun seperti elly;??

menggoda seperti kak elly...??;
memukau seperti kak ku ini???;
buleh je join kelas cikgu mekap saya ni,
7hb Nov ni dia ade buat kelas kat Equin park..,
15hb Nov lak dia buat kat seremban. tak rugi korang.. series best & baguihh..
kelas start dari kul 10pg sampai kul 5.
memang ilmu yg diberikan amat mudah difahami.
dan yg paling penting cikgunye sempoi habes,
jangan risau, make upnye terbaik!!!,
cikgunye dah berpengalaman memake up kan muka-muka selebriti..
kalo idak takkan ler buleh dpt title make up artis, ye dak??!!
kalo korang jengah kejap dianye web, korang leh tengok hasil make up cik eyra ni kat
gallery dia., series cantek hasil make up nye., (berapa byk puji daaa..)
**takpe...takpe.. bende yg baik harus di war-warkan.. sharing tu kan is caringg
sungguhpun umornye muda belia lg, tapiii..
tangannye mcm org berpengalaman berpuloh tahun kooo..
rega kelas ni murah je korang.., RM150 jer..
nanti korang dpt free doorgift
cepat..cepat.. kalo nak, baik ngkorang cepat² register kelas yg 7hb ni..
lambat nanti.., rugi terlepas.

Wednesday, October 28, 2009

Misi yg membara

pimp myspace profile dalam hati & otak saya memang membuak-buak tertanam impian utk mem baking sejak hadirnye si dia sebelum poser aritu, tak putus-putus percubaan demi percubaan saya buat bagi merealisasikan impian saya 1st trial aritu saya gune tepong kek segera yg dibeli kat giant suatu ketika dulu. rase memang tip top, tapi kan sedihnye dia nye rupe tak menarik dah macam rupa kek kukus.. series rase down, tengok balik kotak tepung kek segera tu, ternampak dia nye expiry date. Lagi seminggu nak expired daaa.. so, saya salah kan tepung tu dah nak expired, sebab tu jadi cenggitu trial ke 2,3 kalinye guna resipi kek sendiri.. again, rasa kek tu series tip top best! appearence lak. memang tip top hampeh.. series mengaku tak lawa & buruk dgn bantuan en. abah mengkaji, rerupanye ai salah pilih setting pembakaran. hahahaha itu la pasalnye, sebab tu yg ai gerun nak gune brand teknologi moden ni.. sebab diri ini sedar jenis tak reti nak guna bende moden.. ai old fesen okeyy.. kalo di beri pilihan, saya nak beli oven hitam butterfly tu je.. senang nak guna.. semuanye manual, leh paham & pandai otometik. dengan si dia ni, dah bace manual dia pun, saya still rasa bodoh nak guna. series nak tengok kek buatan sendiri sebijik cam gambar ni; *gambar dicilok kat sini tenkiu!

Monday, October 26, 2009

transform?? @ transformer??

pimp myspace profile saya berada di dalam "monday bluesss"... oleh itu, segala mak nenek gambo yg buleh buat saya syok & teruja sendiri juga perasan cantek sekejap dgn gigihnye saye loading ke blog terchenta katenye.. layan je la tengok muke guwe yg di belah kiri tu dgn takde bende sebutir pun tertepek dan bertukar ke pada muke yg tertepek segala bende. hasil tangan sendiri berkat bimbingan cikgu eyra rizal.. sok-sok dah cukup bahan, komfem ai melaram.. (*kalo rajin..) cikgu eyra..., bile buleh nak proces segala bende..? ai berkobar-kobar yuuuu!

ehem..ehem.. sape tu

pimp myspace profile
saje buat kenangannnn...,

Friday, October 23, 2009

dah terbang tak tau mane pegi

pimp myspace profile ape yg dah terbang?? hehehehe... mood updet blog yg sebenarnya tak tau ilang ke mane. kat rumah pun, layan tilam terasa lagi syok banding layan blog (buat mase ini) ni pon meng koner sekejap utk ilang kan keponingan membaca repot jopun ni ha.. bengong sekejap cari makne ayat yg cube nak di sampaikan. puas tilik, puas pk, puas gak bace nak cube paham kan, tetap tak jumpa maksud dari ayat repot tersebut. camne ek?? adus haiii buntu pale otak den! taka san oh taka san, kenape kah ayat mu itu sungguh bergantungan..

Tuesday, October 20, 2009

hari ni fes day dia.. hopefully okey

pimp myspace profile
hari ni 1st day haziq duduk dgn nenek (panggilan haziq)
rumah jiran sebelah saya..
mak neighbour saya yg jaga..
harap-harap semuanye okey,
Haziq, gambatte kudasai!!
sejenak dengan haziq,
saya ; hajimemashite...
haziq ; haji matek
saya ; haziq to moshimasu
haziq ; hajik to moshmas..
saya ; Doozo yoroshiku onegai shimasu
haziq ; Dojo shiku shemas....
hahahaha... cute sangat prektis bahser jepun dgn haziq..
tapi seminggu dua ni saya tak dpt nak prektis mcm biase,
haziq demam & sibuk dgn open house ari tu..
harap² minggu ni dan minggu seterusnya saya dapat konsentret..
dan semoga ilmu tu saya dapat keberkatannye..
utk diri saya Amin..

Tuesday, October 13, 2009

ahadnye padat juga

pimp myspace profile
ahad pagi same gak... bangun pagi-pagi buat sarapan.. pastu mkn tengahri, stimbot spesel hasil air tangan en. abah, saya sekuarga dan along sekuarga... gerak dari rumah dalam kul 2, saya terus menuju ke desa melawati..dan along sefamili terus ke sg buloh.
kami ke open house secara besar-besaran ofis member2 en. abah.
makan kambing bakar..nasi sket, sik impit lemang sket..
terus ke rawang rumah member saya Puan Fitri..
dia pun open house juga..
menu dia lain dari yg lain, Mee Bakso. Sodap weh..
sepesel dianye servis.. siap sediakan saya & en. abah sorang semangkok.
terima kasih banyak Fit! bakso mu ku terkenang-kenang.. hehehe
sampai rumah kul 6 lebih... fuhhh! penatnye badan rasa..

Sabtu yang padat

pimp myspace profile
saya bangun awal pagi, sesudah subuh gigih buat mihun sup secara banyak.
tujuan utama utk sarapan pagi kami sekuarga
{skrg ni, kalo malas pun kene rajin juga buat sarap sendiri, takdo kedai jual makanan dekat² area situ. Nak pegi makan pun distance nye adalah jauh utk pulang kerumah.}
dan tujuan sampingan adalah kerana along saya akan bermalam sekeluarga di rumah saya.
Takut nanti balik dari berjalan raya, kepenatan tak larat nak masak.
cadang nye keluar dari rumah jam 12, dah cantik-cantik keluar setengah jalan, terpaksa patah balik ke rumah. Bakul susu, Diapers, Baju spare haziq tertinggal.. Nak cari nahas kalo tak bawak!
sampai rumah Pn Sob -+3lbh.. Uwaaaa!! lewat woh...!!
progrem banyak pule tu. Makan, minum, shee..shee.., makan lagi... borak lagi..
pn Sob masak sodap! nasi lemak kukus, lauk rendang ayam daun kunyit hiris, pastu yg speselnye megi buatan tangan mak yong, Pn Sob!! BESSTTTT GILERSSS!!!!
big tenkiu Puan.... megi dia masak sedap giler! Nasi lemak dia masak pun sedap melampau-lampau.
tengah kami makan secara membara, Pn Sob bagitau yg Puan Yati masak mee kari! ADUSSSS!!
perot mase tu dah ketat giler! terus Kensel nak menambah nambah lagi 3-4 kali..
spare ruang utk masuk mee kari Pn Yati pule..
Setel gitu gini,
buat rombongan ke rumah yati.. sambung borak, makan, borak lagi (kaum ibu sahaje yang tak sudah² borak) Mee kari dia, sedap, likat, tertarik kebabom.. siap ditapau kan oleh Puan Yati. Jasamu ku kenang yati.. lenkali ku datang byk kali. muahahaha..
tengok jam dah kul 7 lbh kurang gitu, gegas kami balik.. (walaupun rase mcm tak puas)
sampai KL jam 8.30, terus tuju ke rumah Pn Idut.. dia meng open house kan rumahnye juga hari tu. Habes je sepinggan nasi ayam yang sedap itu, terus berjalan pulang..
berkejar ke open house jiran sebelah rumah saya. Cadang nye saya dah tak nak makan lagi dah.. perot dah ketat sangat. Sekali dianye menu LAKSA!, terpaksa juga ambil semangkuk. ewahhh! terpaksa kononnye. Laksa tu kan my peberet, tak amik karang termimpi-mimpi pula..
sudahnye, nak bangun berjalan balik giler punye tak larat..
rasa mcm mengendong 40kg beras je..
balik rumah, mandi gitu gini saya & haziq, dlm 5-10 minit gitu along sefamili pun sampai. Saya terus jamu dorang mihun sop.. alhamdulillah perjalanan hari sabtu saya n Famili berjalan dgn lancar walau pun berkeadaan kelam kabut sedikit.
Sepanjang aktiviti, takde gambar yg sempat saya amik. Cume gamba haziq n besfren mase kini dia je saya sempat klik klik. Layanzzzz!,

alololo comeynye dorang berdua ni.. Main kemain lagi dorang.. mase dorang main bertiga dgn yani (anak Pn Yati) saya tak ingat nak amik gambo.
mase dorang main bertiga lagi sweet dan comey. Tapi sayang, tak amik gambo. Suka kami tengok dorang bertiga bermain.

Monday, October 12, 2009

layan hindiiii

pimp myspace profile Dari kecik sampai remaja (ewah ayat!) saya memang minat dgn filem hindi. memang best layan citer hindi ni.. cumenye bila dah meningkat dewasa mase kini, dah jd kurang gemar dgn filem hindi.. banyak pelakon yg tak kenal yg lebih poyo dari bakat.. berlakon kecoh-kecoh tak tentu hale. Hilang passion nak jd peminat filem hindi lagi.. akan tetapi 3 mlm yg sudah, saya tetibe ter layan movie kambakkht Ishq ni.. tengok-tengok, terase best pulak.. kelakar ade, geram ade, cintan cintun ade..sampai la habes citer tu saya follow. kisah dorang dlm ni, kekununnye memasing benci sangat-sangat dgn cinta & perkahwinan, last² memasing tangkap cintan..
(mcm biasa la dorang punye tema.. for sure kisah cinta)
Sebab tu org selalu cakap kan, jgn benci org sesangat.. nanti org yg di benci tu akan jd org yg paling kita sayang.. 2-2 pelakon ni termasuk dlm kategori pelakon hindi yg saya minat. Tu yg bersemangat nak tengok. tengok Kareena dlm citer ni, bukan main cantiknye dah dia sekarang, semakin langsing & solid..

Wednesday, October 7, 2009

Ikea

pimp myspace profile
kami sesaja ke ikea, jalan-jalan.. suatu mase dulu seblom pindah rumah, saya amat gayat dgn ikea, selama ni dengar je kisah Ikea itu ini okey, barang itu ini bagus, cantik menarik, ko memang kebabom la kire.. memang saya amat teruja dgn dekorasi segala, peralatan yg sesuai untuk konsep moden kontemporari, kat dalam Ikea tu. Harganye tak de la murah mane pun. Kire boleh la.. Lebihnye dia banyak pilihan & aksesori.. mase tu saya letakkan haziq dlm buggy dia, rizen adalah yg pasti utk meng behavekan dia ontok dlm buggy,
jalan punye jalan tengok kiri kanan, baru tersedar haziq sudah tiada di dalam buggy,
saya pula yg menolak buggy mase tu.. CUAKK okeyyy,
melilau mencari sana sini, dgn mak mertua saya pun mencari, sekali tu, dari sayup kejauhan,
kedengaran suara memanggil-manggil.. "Ibu...Ibu.." dgn nada yg riang terpanggil-panggil ibu & abahnye.. berlari kami semua tuju ke arah yg lemak merdu manje2 tu..
rerupanye dia tengah sedap henyak2 kan sofa & tilam di tepi sudut show room bilik..
Cuak, Bimbang, Kalut, Takut.. pucat lesi toksah kate..
series kami risau mase tu..
seb baik mase tu air mata saya tak sempat jatuh..
dah genang dah air mata mase tu..
haziq memang senyap.. tapi senyap dia.. senyap berisi..
toksah cayer la kalo dia duk diam sensorang.
kene tinjau² spot cek..

Pergi Ma*is semalam..

pimp myspace profile semalam kan saya pegi Ma*is Taman Segar, nak uruskan line termination Jepun saya, sejak dia dah promoted MD, segala bende adalah di bawah tajaan singapor opish, termasuk le no tipunnye, no singapor.. (susah saye nak tipon dia kalo ade masalah, bil tepon ai melambung gile weh, call no. singapore! nak kene mintak subsidi claim opish ni.. Cek din,, plzzz approved kan, can ah???) oleh yang demikian, dengan mengharung cuaca yg panas, tambah lagi ai puase semalam.. uh! dogaan..doga annnn, pergi ke Ma*is Taman Segar, utk menjayakan misi men terminet lain. Sekali den masuk..., Mak AIIHHH!!!?? gile ramai orang.. penuh dengan kaum org kulit putih Mesia yg tak mandi pagi... pastu havoc nye Ya ampunnnnn,!! Dah sebijik macam pasar la pulak Ma*is Centre ni.. dah le tu, bau hasyemmmm..(cam biase la kan bau dorang yg tak mandi) kembang kempis ai menahan hidung.. Saya peratikan sorang-sorang.. dorang je yang mulut tak reti senyap.. tot tet tot tet bercakap, org yg kaler kurang gelap & agak gelap semua nye senyap, tak terbuka pun mulut. (walaupun ade satu dua je kami-kami dlm kelompok dorang) fuhhhh dugaan sungguh, bile turn saya sampai.. selambe pula mulut guwe cakap kat staff tu, "bising ek kat sini".. jawapnye, "a'ah sini memang bising" muke macam muke dah lali.. mesti rase tertekan gak kan kalo hari-hari macam tu.. kalo saye, mesti rase macam serabut kepala je kalo bising cam pasar dlm tempat kecik cenggitu.

Tuesday, October 6, 2009

jom Pizza!

pimp myspace profile 26hb september bersamaan syawal yg ke 7 tu, besday anak buah sulong saya, Syafiqah merangkap cucu sulong dalam famili saya.. anak along saya.. yang ke 10thn.. sebabkan kami buat rombongan cek kiah ke Pekan, jadinye along bersepakat suami isteri pegi makan-makan di pizza hut.. masing-masing muka hepi wohh.. tengahri memang perot dah ilang isinye. sebab pepagi lagi mak saya dah sediakan sarapan nasi lemak yg super mabeles! sekali makan terus licin periuk.. tokey besar tgh pilih menu.. besday girl kene duduk rapat² dgn tokey.. baru leh meng order secara tamak.. muahahahaha! (*tipu ) syafiqah ni sopan santun budaknye..
saya dan ibu tercinta.. pelanduk dua serupa, bukannnn? kalo dulu-dulu semua org kata ai tak ikut muka mak ai..
skrg bile ai dah berumur, sebijon ko! hambek la korang..
yaaaa! besday girl buat peaceee... cayalah kakak!!
en. abah macam biase la.. kalo dok nunggu sesaje cenggini, kompem dia godek henpon.. buka citer naruto, mane nak bergerak budak
hiyyaaaa,...! makan time... Yummie!
ewah! anak guwe.. makan sambil tersandar, tekangkang-kangkang kaki!!
muke-muke kekenyangan.....,
terima kasih along & kak long..
kalo busu (adik bungsu saya) join lagi gamat rasenye,
tapi busu pegi beraya rumah kekawannye.. almaklumlah, mase raya aritu dia kerja..
baru dapat cuti bile dah seminggu beraya. tu yg dia mula qada' raya rumah kekawan..

Monday, October 5, 2009

ke Pekan tup-tup merisik jer..

pimp myspace profile
sekitar gambar semasa menyarung cincin merisik..
mak sedara saya, menyarung cincing risik ke bakal menantunya,


padan le muke korang!
masih lagi belum bertunang..
len kali kalo nak minang anak org, kene le persediaan awal-awal dgn rapi..

Runding Berunding

pimp myspace profile upacara berunding bermula sejurus selepas semua tersandar kekenyangan, burppp, alhamdulillah.. runding punye runding, cume merisik saje yg di adakan tika ini, tanpa perancangan awal gini le jadinye, datang sejauh-jauh cume untuk merisik, bukan kah itu merugikan.. rundingan yg di genggam janji yg telah di persetujui bersama wang hantaran & tempoh sehingga bulan 6. tarikh belom di tetapkan lagi, mungkin juga kenduri kawen & tunang akan di buat pd mase yg same bulan 6 sok..

Sensasi nya..,

Us together..