Monday, September 28, 2009

Raya 2009

pimp myspace profile saya baru selamat sampai di rumah sendiri, tepat pukul 1.06min pagi. gerak dari jelai tadi kul 11 mlm sejurus selepas cerita HellBoy 2. reason balik lewat utk elak kesesakan lalu lintas.. esok kan dah mula kerja, dan tentu jalan raya sesak & padat. seminggu bercuti raya di kampung, serius membizi aktiviti. di pihak kuarga suami , membizi kenduri kawen sepupu, pade pihak kuarga saya pula, serius membizi meronda, tiap hari berjalan raya, negri sembilan, balik johor, pegi pahang, negri sembilan semula.. oleh itunye sila lah tatapi serentetan gambar kami di pagi raya yg dah seminggu berlalu, gambar sefamili kuarga in law saya, yang takde cume kuarga abg yg sulong, famili en. abah same macam saya, 3 lelaki 1 pompuan. Suami saya adalah yang bongsu, jadi saya menjadi orang yg paling muda di antara beras biras.. hehehe
ni gambar kak ipa saya bersama husbennye, biras laki saya ni kire geng saya gak.. pagi raya tak leh pegi dgn nasi minyak bagai.. hahaha, sudahnye kami layan tupat palas cecah seronding. jadi la...
ambil gambar secara suka suki, mak mertua saya memang suka ajak saya kalo bab-bab bergambo ni,
candid dari kami, mahal tuuuu! jelingan my teruna.. keluarga saya bersama mak mertua.. haziq & abah yg sedondon.. gambar kami bertiga di pagi raya 2009, masih lagi bertiga.. bila nak berempat ek,
soklan glemer most wanted yang akan di tanya setiap kali kami pegi beraya...
banyak lagi topik nak cerita, sok-sok la kalo sempat ai tepek..

Sunday, September 20, 2009

malam raya

pimp myspace profile
malam raya kami di dungun, gerak dari KL pukul 2 pagi jumaat malam,
sampai dungun kul 8.15 pagi sabtu.. lewatnye sampai..
kesesakan lalu lintas yang melampau.. dari desa melawati ke tol bentong 2 jam tersekat..
aktiviti kami di suatu malam menjelang raya,
haziq yg tak reti nak tido.. kul 2 segar bugar lagi.. lompat sana sini
en. abah jadi cekgu internet utk
pakcik & anak buahnye..
acik, mak ngah & wan membizi di dapo..
saya lak jadi ape ek?
melepak kejar si bujang..
tupon sempat gak men iron baju raya..
yippie!! esok raya...
huhuhu ketupat & rendang mak saya mane... sedih wooooo..
raya ke empat baru dapat makan..chow! esok Ai membizi...
jalan sana sini...

Thursday, September 17, 2009

alkisah di KPGA

pimp myspace profile kesahnye mase besday saya, dengan kejutan hadiah yang tak di sangka² en. abah tu,
sekali lagi dia menjadi dermawan untuk saya dan haziq, menaja bufet buka puasa..
gumbira tak terkata.. Bukan senang nak dpt belanje ni weh..

setelah bincang gitu-gini, kami bersepakat memilih Kiara Golf Pertahanan Awam,
ala... bkt Kiara Golf Club tu,
harga buffet ramadhan per person ialah RM42, pilihan makanan nyerr pulak.. sampai tergolek le ko makan.. itu pon sape yang mampu..

gile banyak dia nye menu.. memang murah & berbaloi la amik buffet kat sini, Orang yg datang pun berduyun-duyun ramaii..
pada awalnye amat la membengkek kan hati saya yg gile excited mase tu.

maunye tak sakit hati, kite dah booking awal² & meja tu pon dah tersedia dgn nama en. abah, alih-alih sesedap rase je orang lain yg dtg walk in
duduk di meja yg dah di reserved kan utk kami.
pastu management tu tambah lagi bongok, dia leh sediakan satu meja kecik dok jauh terpencil di penjuru untuk kami duduk situ.

Kami dua org komplen pang pung kat dorang..
siap highlight kan ayat "dah macam kedai mamak lak"
kelam kabut dorang... haaaa padan muke!
sudahnye dgn selambe je kami pegi kat meja kosong, lantak korang la.. dorang dah tak leh nak buat ape,
kemain baik dorang servis kami Tanda bersalah le tu gamaknye, Lenkali proper le sket organize.. Jangan la buat org lain bengang.. seb baik makanan ko mabeles! sejuk sikit hati kami

kul 8.30 kami chow dari situ dan terus ke Mydin subang jaya, cari baju Melayu haziq..
punye sedap makan ahad,
senin mase sahur, saya pitam.. sakit perot..
pon padan dgn muka saya..
minta tolong en. abah hanta saya ke klinik.. huhuhu satittttt

muka bersahur..

pimp myspace profile sempena dah nak dekat raya ni, saya sajikan je la wajah-wajah hangat kami di suatu pagi bersahur.. saya, yang di selaputi dek bunga-bunga matahari... kaver rambut nan secotet itu., en. abah dan rokoknye idak buleh dipisahkan lagi.. saje buat kenang-kenangan, sok-sok dah tua leh tatap muka segar di pagi sahur.. sekarang kan umo dah tua, kene sedar diri lerr..,

Wednesday, September 16, 2009

Ucapan Tulus Ikhlas,

pimp myspace profile
saya ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua..
Maaf Zahir dan Batin
tahun ni saya mungkin tiade open house ke ape ke.. rumah tak habes kemas lg,
so-so je persediaan
tapi kalo ade yg berhajat nak datang, kecik tapak tangan, *dulang saya tadahkan (nyiru saya takde, cume ade dulang je)
kalo nak datang tu kan, kalo buleh info awal-awal eh..
kot la saya takde kat rumah ke, tgh bertani ke *eceh!
kurang² kalo info awal, leh le saya goreng mihun sekejap ke kan kurang-kurangnye..
tinggal 2 hari bekerja je lagi.. insya allah ahad Raya..
tahun ni turn raya pertama di dungun, kampung en. abah. HUHUHU sedihnye,
kompem teringat-ingat ketupat rendang, lodeh mak saya.. uwaaa! nangis..
kalo belah saya hari raya ni memang terasa suasana rayanye,
pastu teringat-ingat lak rutin kami lepas solat sunat raya,
kebiasaaannye lepas je balik dr masjid, kami siap-siap duduk elok-elok, salam sorang demi sorang, minta ampun & maaf.. Oh Syahdunye saat itu.. air mata mmg jurai la sorang-sorang..
ala.... sedih laaaaa,
takpe..takpe.. raya ke 3 mlm dah gerak balik ke n9, yippieee!
minggu depan saya cuti seminggu,
pada semua, pandu cermat jiwa selamat dan sekali lagi,
"Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batinn..."

Dapat kad raya

pimp myspace profile
saya terima kad raya dari Kak Kam,
terima kasih ye kak...,
salam lebaran juga dari saya sekeluarga..

Tuesday, September 15, 2009

berbuka di awana

pimp myspace profile lambat betui nak updet cerita ceriti saya yg lepas² dlm bulan poser ni, 5hb Sept lepas, saya buka poser dgn 1 of big customer comp. saya. contributor duit bonus kami la kire.. kami bertiga manjat genting, buka poser kat awana. Dah opis dorang kat bentong. Awana genting tu je tempat yg strategik. Tengah² letaknye atr KL & Bentong. Saya jadi penumpang terhormat dgn Bos-bos saya.. tak koser der nak drive sendiri panjat genting tu, mase ni kami berenti sekejap kat RnR Genting Sempah, bos-bosi solat asar. perjalanan kami agak lama di sebabkan MRR2 gile bapak jammed! 1 jam lebih baru sampai awana. Tengok dorang semua dah sedia menunggu di depan lobby.
baru je nak duduk nak panas² kan ape yg patut, dah masuk waktu berbuka..
makanan bufet poser kat Awana ni so-so je.. I bagi 3/10... gile worse kan.. hahahaha
sorry la buat penilaian kejam utk anda.., AG..
mase balik tu, kereta salah sorang daripada mereka overheat la pulak..
dgn semangat kerjasama & setiakawannya memasing,
saling membantu menghulurkan tangan utk cek & isi air ape yg patut..
tengok gamba kejadian gile blurr kan, saje je buat blur-blur gitu,.. privacy le kununn..
eh! eh! jangan cayer, saya tipu..
sebenarnye,
gambar tu saya main candid sorok-sorok je.. malas nak cari angle baeekk punye gambar..
malu la! baru snap sekali dah kene cop wartawan segera..
itu yang saya pakai snap je kat sudut cerok tepi dorang.. asal ade gambo sudah..

Monday, September 14, 2009

buka puase di Bangi

pimp myspace profile

wiken seminggu poser yg awal bersamaan 31 ogos aritu, en. Man,
org opis saya berhajat utk belanja kami org2 opisnye berbuka poser beramai-ramai, sempena berita baik berganda beliau.. murah rejki dia bulan poser ni, rezki berganda..
idak le ramainye pon, 3 kuarga jer.
destinasi pilihan ke JM Bariani Bangi,
kami lepak kat sini sampai kul 9, gile kan!
org-org/cutomer lain yg bufet buka poser sume dah balik, kami je yg last balik, customer yg ade lagi pon kat kedai mase tu pon datang kul 8.
makanan & servis okey. buleh la kalo sesaje nak berbufet buke poser.
Http://jmbangi.blogspot.com

Sunday, September 13, 2009

Untuk Saya,

pimp myspace profile
hepi besday to me..
hepi besday to me..
hepi hari tambah umooo
oh sudah tua...
sudah 29 tawun oh... rasa mcm baru je naik 18 aritu, apesal sekejap beno umo
dah nak ujung 20 an...
huhuhu,
tepat jam 12 mlm td
mak, along n famili & adik saya tipon pakai ramai-ramai nyanyi lagu hepi besday... terharuuu gilerzzzz, muahahaha..
en. abah lak kene keje malam tu, pade awlnye sedih gak.. ingat leh spend mase chit chat itu ini, sekali kul 12++ dia siap-siap nak pi ofish, dengan tetibe je leleh air mate mutiara den (sedih le kunun nye tuu..,) tapi mase tu en. abah tak tau pon I jadi ratu air mate kejap, ala.. mcm dalam drama laa.. pompuan lari kat dapo senyap-senyap nangis tanpa pengetahuan si lelakinya...
hihihihi pengaruh drama & novel betul.. ni le bahane nye banyak nau baca novel
**ups! melencong..!!
kul 1pagi gitu en abah call dr opis.. ngehh..ngehh.. ceria hati I mcm cerianye bulan dah.. jadi nye,
mekaseh en. abah.. muah! muah for you.. hihihi
dan yang paling best en. abah sedia dgn rela hatinye belikan mikrowave
untuk saya isterinye yg comey di mate nya.. sempena besday saya yg ke 29 ini
terima kasih bang, nanti akan I masak kan macam-macam untuk mu yer..
dalam kul 12 tepat tengahri td cino senQ datang hanto.. hihihi very d excited yuuu..
malam ni kot I cube rasmi kan, itupon kalo aura rajin mai, kalo malas yg mai, alamatnye pagi esok la I rasmikan... untuk panaskan lauk pauk makan sahor.. kui..kui..kui..

Thursday, September 10, 2009

tarakucha cha

pimp myspace profile
kemain lagi melaram haziq dgn spek.
2 minggu sebelom poser aritu abahnye belikan,
belom sempat rasmi bawak pi jenjalan pun lagi.. dah habes patah dah spek itam glemer haziq.
mengamuk sakan abahnye.. tapi tak leh gak salah kan haziq.
sebabnye tempat letak spek tu kat atas meja je, dah namenye budak umur 2 thn,
bukannye tau bende terlarang ke tidak.
spek tu patah pun sebab haziq ter over kuak / kepak.. tangan budak kan, tak reti nak kontrol lagi buat movement kuat atau lembut.

Wednesday, September 9, 2009

090909

pimp myspace profile cantek je tarikh ari ni kan 090909, kalo tak silap saye, ikut kepercayaan C*na, byk nombor 9 ni Ong. tahniah pada Puan Maya yg akan berpindah ke rumah baru dlm ramadhan yg mulia ni. sok raya jgn lupe jamu kekawan ye.. terutama jemputan VIP nye saya ni ha. Wajip jemput! eh dah mcm kata-kata ucapan lak. semalam saya EL, sebab saya tetibe EL?? tak lain tak bukan kerna bujang saya nan comel itu. suatu petang dekat nak maghrib senin aritu , haziq main² tercucuk pensel kat telinganye balik amik dia mase tu nampak takde ape2, Jadi kami dua tido cam biasa, kul 9 dah lolap.. en. abah mase tu tgh layan keroje dia lagi. tetibe kul 11 tu dia nangis, cakap sakit-sakit.. tengok telinganye berdarah, Woh! cuak gile.. gegas siap berdesup ke emegensi pantai Cheras. dokto cek & flush telinga haziq. Bagi cuci darah utk dokto tu teropong telinga haziq. melalak-lalak bujang tu. seb baik saya dah kuat sket. Kalo mcm dulu mau saya pun nangis, tengok haziq nangis. dalam pade dia melalak tu kan, sempat lagi mulutnye jerit, "ibu..... sakittnye.. nak nenennnnn.." maunye tak sayu hati ibu di kala itu... huhuhu.. tuhan saje yg tau bagaimana syahdunye situasi itu. Setel cek itu ini & bagi ubat, doktor tu suh kami refer ke pakar telinga. Dan again, kene jumpa lagi Dr. Vivian Fernandez.. sebab tu yg kene EL. Jumpe pakar, teropong & flush lagi sekali dgn facilities pemeriksaan telinga yg lg canggih. Alhamdulillah luka kat saluran sahaje, tak de effect kat gegendang. Insya Allah 2-3 hari lagi okey, cume kene lebih penjagaan je la sekarang ni.

Monday, September 7, 2009

suatu hari di pagi sahur

pimp myspace profile awal ramadhan dulu haziq rajin bangun sahur sekali dgn kami. tapi 1-2 minggu sekarang dia dah tak larat nak bangun sahur dah.. kalo orang tanye, haziq poser tak, "Poser!" jawap nye.. tapi mulut tgh nyusu mase tu.. ~ptg ni haziq stay dgn abah sampai malam eh, ibu lewat sikit balik.. ibu buke poser dgn customer, jangan nakal-nakal tau! be a good boy ye sayang... ibu will missing much much to you.. mmmuah! love you sayang..

Friday, September 4, 2009

pasang Langsir weh.. Nak raya dah nihhh

pimp myspace profile
lagi 2 minggu nak raya.. sana sini shopping complex orang dah padat bershopping.
masa semayang jumaat pon ramai kaum lelaki dok shopping.. apekehalnye ??!!
Anda dah shopping raya??
gedebak gedebuk kalau lengah-lengah alamatnye semuanye tak sempat karang.
dan seperti biasa la kalo shopping last minute kat Klang valley ni,
memang sah akan tempoh sesak. Tapi kelebihan membeli masa ujung² ramadhan pula,
kita akan dapat membeli dgn harga yg murah-murah.. bagi perabih la katenye..
minggu lepas rumah saya dah macam rumah orang dah.. baru ber langsir satu rumah.
Kalo tidakkk, saya main sangkut2 dgn dawai je kain langsir lama kat tingkap.. asal tutup sudah.. kekekeke..
serope rumah PATI daaa.. rumah PATI pun lagi advance meletop kebabom dah sekarang...
over pulak! so abaikan psl PATI segala.. saya dah lari dari tajuk & cerita saya...
saya berbalik semula pada langsir yer, saya gi tempah kat nilai 1, name kedai tu Jelita.. sebab utama kami pilih Kedai Jelita kerananye kedai tu je yg berani mati ade servis datang ukur & pasang di rumah sampai ke area rumah saya.. Lelain banyaknye coverage dia setakat kajang sahaje..
Soalan pertama kami bile masuk tiap kedai kain kat situ, "Boleh dtg ukor kat rumah saya tak dekat itu ini.. bla..bla.. belee...?" mase ni, perkara regenye dah jadi perkara kedua penting dah. Coverage dorang yg di utamakan..
servis & harganye amat kami puas hati..
sembang punye sembang rerupenye brader yg pengukur langsir ni sekampong dgn laki saya.
series sekampung.. itulahh en. abah ni, susah nak bersembang mane dgn orang..
cuba kalo mase si Mus ni datang UKUR aritu dah stat beramah tamah,
komfem dapat spesel diskaun..
Orang Kampung maaa! harus ade diskaun lebeyyy punye..
eh! eh! eh! tetibe lak over membebel.. sabar..sabar.. poser nih..poser.. tak elok pot pet pot pet..
setelah siap drill, sangkut & pasang segala...,
Model tak berbayar Jelita...
model tu nak berpossing gitu gini, model kecik pon ape lagi.. enjoy dia memfoloww.. muahahaha..
last sekali saya tepek view langsir utk master room saya..
langsir saya kaler ijo cair.. soft kaler.
tapi bile dah siap jadi langsir, kaler ijo tu tak nampak sgt dah kaler ijo muda nye,
dah di pantul dek kaler cat dinding..
sudahnye jadi macam kaler kuning air.. tak kesah la. janji rumah saya tak bergelap. nampak lagi terang pule..
saya tak suka view yg malap dalam rumah.
pada saya kalo gunakan kaler malap² ni, leh rasa macam lemau & benak je mata saya memandang..

Sensasi nya..,

Us together..